Asp Tarih Saat Sorunu
-
Bir scriptim var, access db ye tarih kaydediyor.
A hostumda tarihler 12/01/2007 - 12:12:12 (ay/gün/yıl - saat:dakika:saniye)
B hostumda tarihler 01.12.2007 - 12:12:12 (gün/ay/yıl - saat:dakika:saniye)
şeklinde kayıt oluyor. Bunu session.lcid değeriyle düzeltebilirim evet fakat ben session.lcid kullanmak istemiyorum.
A hostundaki Db ye tarihi B hostumdaki gibi nasıl kaydettirebilirim? özel fonksiyon mu yazmam gerekir yoksa bunun accessden vs ayarları var mıdır?
(lcid ayarı hariç)
-
sanırım db deki tarih/saat bölümünden ayarlayabiliyorsun
-
baktım orda herhangi bir tarih saat biçimi olayı yok sadece alanı tarih/saat yapabiliyosunki zaten öyle :/
-
tarih ve saat bilesenlerini parcalayip mesela
tarih=gun&"."&ay&"."&yil
saat=saat&":"&dakika&":00"
gibi istedigin formatta yazarak
tarih=DateValue(tarih)
saat=Timevalue(saat)
tarih=tarih+saatgibi birlestirebilirsin. access e tekrar tarih saat olarak kayit edebilirsin. ama ne geregi var ki :) lcid ile halletmek varken
-
Dost, Replace kullan. Fonksiyon oluştur ve içindeki " / " veya " : " işareti " . " ya çevir.
-
hocam tarih formatını db den değiştirebilmen lazım.sql de var da access de de olması lazım.
-
access de yok ne yazıkki ayar.
ontedinin dediği gibi yaptım mecburen :/ ay gün yıl problemi kaldı onda da .. puf..
lcid kullanamam cep telefonları gireceği için bazı telefonlar sorun yaratıyor lcid yüzünden sayfaya giremiyor..
xtlan dediğin güzelde inan bana 120 tane asp sayfasının her yerinde bu şekilde düzenleme yapmak çok koyar bana :d
salak gibi her yere now() eklemişim çünkü xD