folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Aspde Databaseden Sayfaya Yazdırma..

Aspde Databaseden Sayfaya Yazdırma..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    InFlames
    InFlames's avatar
    Erkek

Selam herkese..

Aspde küçük bir üyelik sistemi yaptım üyenin bilgilerini alıp database e kaydediyor sorguluyor falan..

Bir sayfa daha yaptım login olan üyenin bilgilerini oraya yazıcak..Üyelik bilgilerimle login oluyorum.

Fakat database(access)den sayfaya logn olan üyenin bilgilerini yazdıramıyorum bunu nasıl yaparım ? 

Yardım eden herkese teşekkürler eyvallah.! 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

uye_giris.asp

strKullaniciAdi = Request("kullaniciadi") 'Gönderilen kullanıcıadını strKullaniciAdi adlı değişkene atadık

strSifre = Request("sifre") 'Gönderilen şifreyi strSifre adlı değişkene atadık 

Veritabanından sorgulayacağız

set girisRS = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") 'Tabloya ulaşmak için kayıt kümesi oluşturduk.

girisRS.OPEN "SELECT * FROM ÜYELERTABLON WHERE kullanici = "&strKullaniciAdi&" AND sifre = "&strSifre&"", VERİTABANI BAĞLANTIN, 1, 3 'oluşturduğumuz kayıt kümesi ile ilgili alanda aradığımız kriterlere uygun kayda baktık

if girisRS.eof or giris.bof then 'Eğer ki böyle bir kayda rastlanmadı ise

Response.write "Böyle bir kullanıcı bulunamadı"

else ' Bunun tersi, yani böyle bir kayıt varsa

session("kullaniciadi") = strKullaniciAdi 'Kullanıcı adı adlı değişkeni sessiona atadık ve böylece sunucu o kişiyi her sayfada tanısın

end if ' Koşulumuzu bitiriyoruz. 

girisRS.Close ' Kayıt kümesini kapatıyoruz

set girisRS = Nothing ' Tümden boşaltıyoruz. 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 733 Toplam Mesaj: 2