Aspde Db İle İlgili Bi Hata?
-
<%
Session.LCID = 1055
Session.CodePage = 1254
DefaultLCID = Session.LCID
DefaultCodePage = Session.CodePage
Set Sur = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
'Sur.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath(""&mdbyolu&"")
Sur.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.Mappath(""&mdbyolu&"")
Set efkan = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Set efkan1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Set efkan2= Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Set efkan3= Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Set efkan4= Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
sor = "Select * from ayarlar "
efkan.Open sor,Sur,1,3
ackapa =efkan("ackapa")
title =efkan("sitead")
keywords =efkan("keywords")
websayfam =efkan("siteurl")
emailadresim =efkan("email")
emailadresim1 =efkan("email")
msnadresim =efkan("msn")
emailbileseni =efkan("emailturu")
emaildogrulama =efkan("emaildogrulama")
uyealimi =efkan("uyealimi")
uyeresimyukle =efkan("uyeresimyukle")
mailhost ="localhost"
efkan.close
%>Bu sayfa efkan forum 5in inc klasöründeki ayaral.asp sayfası.Ancak 15. satırda hata veriyor;
Microsoft JET Database Engine error '80040e37'
The Microsoft Jet database engine cannot find the input table or query 'ayarlar'. Make sure it exists and that its name is spelled correctly.
/forum/inc/ayaral.asp, line 15
Sorun nedir acaba?Baştaki problemleri çözelimde ben daha bunun dbsini portala bağlıcam fln bayaa oynama olucak basit problemleri öğrenelimde zorla uraşırız =)
-
Yokmu acaba destek çıkacak :D
-
veri tabanında ayarlar die bi tablo yok diyor
-
ayarlar diye bi dalga yokmuş db ye iyi bak tabloları düzgün yaz olmadı tablo oluştur
edit : sor = "Select * from ayarlar " şuraya doğru tablo adını yaz
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------ayarlar diye bi dalga yokmuş db ye iyi bak tabloları düzgün yaz olmadı tablo oluştur
-----------------------------ayarlar diye bi tablo mevcut dbde.Anket ve forumun kullandığı veritabanlarındaki tabloları tek tabloda topladım,acaba tek dbye birden fazla bağlantı olduğu için sorun oluyo olabilirmi? :D
-
ayarlardan sonraki boşluğu silsene...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
ayarlardan sonraki boşluğu silsene...
-----------------------------yok valla yine olmadı :(
-
ayarlar diye bi tablo yok glb.
yoksa ben bi hata göremedim tabi kodları verdiğin kadarıyla
ama IIS harici bi prog. ile localhost fln kurduysan yada IIS ayarları tam yapılmamışsa (okuma yazma vs.) sorun olabilir.
Mesela IIS kurunca yazma izni verilmemiş oluyo kendin veriyosn daha sonradan -
angels_demos bunu yazdı:
ayarlar diye bi tablo yok glb.
yoksa ben bi hata göremedim tabi kodları verdiğin kadarıyla
-----------------------------Kontrol ettim ayarlar tablosu var, bu db zaten forumun kendi dbsi,bunun üstünde yaptığım bikaç deişiklik var; forum klasörünün içine anket klasörü oluşturdum ve dbyide bu anket klasörünün içinde başka bi klasöre koydum ve adını deiştirdim,anketin dbsindeki tablolarıda bu dbye sürükle bırak yapıp attım.Sorun ne hala çözebilmiş deilim :\
-
wasd bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------ayarlar diye bi dalga yokmuş db ye iyi bak tabloları düzgün yaz olmadı tablo oluştur
-----------------------------ayarlar diye bi tablo mevcut dbde.Anket ve forumun kullandığı veritabanlarındaki tabloları tek tabloda topladım,acaba tek dbye birden fazla bağlantı olduğu için sorun oluyo olabilirmi? :D
-----------------------------alakası yok ,ben döküman , kod bölümü, forum , haber , resim bölümü, vs hepsi tek db de tablo adlarını düzgün yazdığn sürece sorun olmaması lazım
-
FOXXLY bunu yazdı:
wasd bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------alakası yok ,ben döküman , kod bölümü, forum , haber , resim bölümü, vs hepsi tek db de tablo adlarını düzgün yazdığn sürece sorun olmaması lazım
-----------------------------Çift bağlantıyla alakası yokmuş,hala çözemedim :\ ya efkan forumun son sürümü bu çalıştırmayı bilen yokmu :C ilk sürümünü denedim çok basit bişey,ondada dbye bağlantıda hata veryo,okuyo ama güncellemiyodu dbyi,bundada böyle bi hata verio işte :D