ASP'de Global.Asa İle Sayfaya Giriş-Çıkış Zamanları [?]
-
Merhaba müridler.. Global.asa kullanarak bir kişinin o sayfaya giriş ve çıkış tarihlerini almaya çalışıyorum:
<script language="vbscript" runat="server"> Sub Session_OnStart if Session("sayfa") = "32452131" then Application("baslangic") = Now() end if end sub Sub Session_OnEnd if Session("sayfa") = "32452131" then Application("bitis") = Now() end if End Sub </script>Giriş - çıkış tarihlerini kullandığım sayfanın başına da şunu ekliyorum:
if session("sayfa")<>"" then Session.Contents.Remove("sayfa") end if Session("sayfa") = "32452131"sonra da application("baslangic") değerini sayfaya yazdırmayı deniyorum ama boş çıkıyor,nerede hata yapıyorum?
-
up upp
-
Application nesnesine o ziyaretçiye özel bir şey aktarman gerek. Ip gibi bir değer olabilir
Application(ip & "giris") = Now()
Bu değeri sayfanda yazdırabilirsin (Session ile uğraşma.)
ontedi tarafından 14/Ağu/13 22:54 tarihinde düzenlenmiştir -
ontedi bunu yazdı
Application nesnesine o ziyaretçiye özel bir şey aktarman gerek. Ip gibi bir değer olabilir
hocam böyle yaparsam kullanıcı sayfayı f5lediğinde veya başka sayfaya geçtiğinde nasıl o sayfadan çıkış süresini alabilirim ki? diğer sessionlarla çakışmaması için if else koydum ama application("baslangic")değeri boş.. -
Lightsaber bunu yazdıontedi bunu yazdı
hocam böyle yaparsam kullanıcı sayfayı f5lediğinde veya başka sayfaya geçtiğinde nasıl o sayfadan çıkış süresini alabilirim ki? diğer sessionlarla çakışmaması için if else koydum ama application("baslangic")değeri boş..Hocam o zaman
if (Application(ip & "giris") <> "")
bla bla bla
end ifBunun gibi bir şey kullanabilirsin.
-
ontedi bunu yazdıLightsaber bunu yazdıontedi bunu yazdı
hocam böyle yaparsam kullanıcı sayfayı f5lediğinde veya başka sayfaya geçtiğinde nasıl o sayfadan çıkış süresini alabilirim ki? diğer sessionlarla çakışmaması için if else koydum ama application("baslangic")değeri boş..Hocam o zaman
if (Application(ip & "giris") <> "")
bla bla bla
end ifBunun gibi bir şey kullanabilirsin.
hocam benim yaptığımla aynı yere çıkmıyor mu bu da?
-
Hocam, application ile session farklı niteliklere sahiptir. Session kullanma, application kullan.
-
hocam ifleri çıkardım sadece application kaldı. Session_onstart ve session_onend de applicationlara değer atıyorum..ancak şöyle bir sorunum var: sayfa f5lendiğinde bile yeni kullanıcı muamelesiyapmak istediğim için bir session belirledim- session("sayfa")- sayfa f5lendiğinde eğer boş değilse siliyorum sonra yeni bir değer atıyorum bu sayede session kapanıp yeni bir session açılmış gibi oluyor.. Daha doğrusu olması lazım ama olmuyor:
if session("sayfa")<>"" then Session.Contents.Remove("sayfa") end if Session("sayfa") = "525347452363422" 'sabit bir değerAcaba session.contents.remove session yok etmeyip de sadece içeriğini mi siliyor da böyle oluyor? yoksa başka bir hata mı?
-
-
<script language="vbscript" runat="server"> Sub Session_OnStart strIP = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") If Application(strIP&"baslangic") = "" OR IsNull(Application(strIP&"baslangic")) = True Then Application(strIP&"baslangic") = Now() End If end sub Sub Session_OnEnd strIP = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR") If Application(strIP&"bitis") = "" OR IsNull(Application(strIP&"bitis")) = True Then Application(strIP&"bitis") = Now() End If End Sub </script>Böyle bir dene istersen.