Aspde Hata Varmı Yokmu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

şimdi başlık net olmamış olabilir soyle bir durumm var bildiginiz uzere soyle durum var diyelim kodlamada hata yapdık 500.asp sayfasını yonleniriz hata neyse işte cıkar ben su şekil bir işlem istiyorum eger kodlamada hata var ise o hata baslıgını veri tabanına kaydetsin veritabanına kayıt işlemini biliyorumda if dongusu ile nasıl yapcam yane sole olurmu

<% 

if On Error 

yapılacak iş

end if

%>
    bu şekilmi yapabilirim ?

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    bu ara şunu unutmusum diyelim xxxg.asp sayfasındayım asp ile xxxg.asp sayfasında oldugumu nasıl yazdırabilitim yane veritabanına eklerken işte sayfa xxxg.asp diye yazcak ?

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

plesk panelden hata sayfalarını default olarak değiştirirsin

hata oluştuğunda o sayfada olan hata kodunu fso ile bir txt ye kaydedebilir sonra ordan kontrol edebilirsin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    evetde plesk panel degil dandik bi panel var hsparemi ne :D ondan işte sadece 404 sayfasını ozelleştirebiliyorum ama bi hosting şirketi ile konusayım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    hosting firmasınn ne panelde var ole bişi ne kendileri yapıyorlar localde 500-100.asp ye bakdım mantkla denedim ama olmuyor ya :(

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

abü konu açılalı olmuş baya ben de bayadır girmiyodum forumu kontrol ederken gördüm.

asp'de error detection için if kullanmana gerek yok

on error goto satır_numarası

şeklinde bi kullanım seni istediğin satıra yönlendirecektir. o satırda da response.redirect kullanarak kişiyi istediğin sayfaya yönlendirirsin

bu on error goto satırı kodlarının en başında olsun (asp tagları içinde tabii ki)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

hocam dediğin olayı şöyle yapabilirsin

<%
    If Err <> 0 Then
    Response.Write "Hata: " & Err.Description 
    End If
    %>

ikinci dediğini ise

<%=Request.ServerVariables("SCRIPT_NAME")%> ile yapabilirsin