Aspde Hata Varmı Yokmu
-
şimdi başlık net olmamış olabilir soyle bir durumm var bildiginiz uzere soyle durum var diyelim kodlamada hata yapdık 500.asp sayfasını yonleniriz hata neyse işte cıkar ben su şekil bir işlem istiyorum eger kodlamada hata var ise o hata baslıgını veri tabanına kaydetsin veritabanına kayıt işlemini biliyorumda if dongusu ile nasıl yapcam yane sole olurmu
<%
if On Error
yapılacak iş
end if
%>
bu şekilmi yapabilirim ? -
bu ara şunu unutmusum diyelim xxxg.asp sayfasındayım asp ile xxxg.asp sayfasında oldugumu nasıl yazdırabilitim yane veritabanına eklerken işte sayfa xxxg.asp diye yazcak ?
-
plesk panelden hata sayfalarını default olarak değiştirirsin
hata oluştuğunda o sayfada olan hata kodunu fso ile bir txt ye kaydedebilir sonra ordan kontrol edebilirsin.
-
evetde plesk panel degil dandik bi panel var hsparemi ne :D ondan işte sadece 404 sayfasını ozelleştirebiliyorum ama bi hosting şirketi ile konusayım
-
hosting firmasınn ne panelde var ole bişi ne kendileri yapıyorlar localde 500-100.asp ye bakdım mantkla denedim ama olmuyor ya :(
-
abü konu açılalı olmuş baya ben de bayadır girmiyodum forumu kontrol ederken gördüm.
asp'de error detection için if kullanmana gerek yokon error goto satır_numarası
şeklinde bi kullanım seni istediğin satıra yönlendirecektir. o satırda da response.redirect kullanarak kişiyi istediğin sayfaya yönlendirirsinbu on error goto satırı kodlarının en başında olsun (asp tagları içinde tabii ki)
-
hocam dediğin olayı şöyle yapabilirsin
<%
If Err <> 0 Then
Response.Write "Hata: " & Err.Description
End If
%>ikinci dediğini ise
<%=Request.ServerVariables("SCRIPT_NAME")%> ile yapabilirsin