Aspde Istenen Ismın Kullanılmaması
-
s.a başlıktan ne demek istediğimi anlayamamıssınızdır belki ama benim sorunum şu.
Yaptığım üyelik sisteminde kullanıcı kayıt olurken ismi mesala XxXxX olsun ve ben herhangi bi kodla kayıt olurken XxXxX ismini giren kişiye alert gonderılmesını ıstıyorum.acaba bunu saglayacak bı kod bılıyormusunuz bılıyosanız koyabılırmısınız tesekkurler...
-
www.hazirkod.com a bak veya ir2 ye sor şimdi böle basit soruları ben cevaplamıom ir2 ye havale ediom direk ir2 bilemediği bişe oldumuyduda bana yolluo :) ir2 sor oda bilemezse ben el atarım :)))
-
buzul naz mı yapıyon :)) soleyeceksen sole he bı sorum daha var :)
sımdı dbde genki diye bi tablo var dıyelım bunun ıcındede a diye bi sütün var ben bu sutundakı son 5 yazıyı nasıl cekerımde sayfama koyarım aynı tahrıbattakı ana sayfada son konular bolumu gıbı
-
Bence en yeni mesajlar icin degiskenden bise cekmene gerke yok..En basiti bi txt dosyasına her seferinde en son atilan mesaji yazdirirsin, hep degisir bunu listede gösterir , 5 txt açarsan 5 tane gösterir , bunu sql ile yaparsan daha ii olur ben aspden anlamadigim icin pek yardimci olamicam..
-
İlk Sorun İçinse Veritabanına Giden Username'i Kullanıcı Adını Db'de Karşılaştır eğer varsa uyarı ver mantığı bu...
Bu senin işini Görür ..
<%
'Veritabanı bağlantın buraya
strSQL = "select * from tabloadi"
set rs = server.createobject("adodb.recordset")
rs.open strSQL, bag, 1, 3
if rs.recordcount < 5 then
do while not rs.eof
response.write "<a href=neki.asp?id="&rs("id")&"> "&rs("uye_adi")&"</a><br>"
rs.movenext
loop
else
for i = 1 to 5
if rs.eof then exit for
response.write "<a href=neki.asp?id="&rs("id")&"> "&rs("uye_adi")&"</a><br>"
rs.movenext
next
end if
%> -
Rawkmetal teşekkür eederim ama ben bunu istemiyordum..
misal yaptıgım mail bomb scriptin içinde yasak olan mailler bombalanmaya çalısırsa hata verıcek bunun gıbı bısı.hani msnde felan "ç" harfını kabul etmıyo ama sız bılmıyosunuz ve ç...@hotmail.com almaya calısınca ç,ğ felan fılan kullanımı yasak dıyıp verıyı gondermıyo ya onun gıbı bısı ıstıyorum ben.ve dırek sayfadan calısacak anlatabıldıysem ne mutlu bana..
şimdiden teşşekürler.
-
istemediğin mail adreslerini array içine alırsın. onra if ile kontrol edersin. asp bilmem ama php de soyle oluyor. sana fikir verebilir.
$yasaklilar = array("mail@mail.com","foo@bar.com");
<?$yasaklilar = array("foo@bar.com","testmaili@bilmemen.tc");
if(in_array($yasaklilar,$_POST[mail]))
die('mail yasakli listesinde');
?>
yada ç ş ü tr karakterleri array içerisine alırsın onları kontrol ettirrisin.
-
Kardeş yapacağın şey yasaklı mailleri ve kullanıcının girdiği mailin harflerini büyütüp karşılaştırma yapmak.
<% mail=request.form("mail")
if Ucase(mail)=Ucase("YaSakMail@hotmail.com") then%>
<script>alert("Yasak Mail")</script> // Hadi buda benden kıyak olsun hatanı javascriptle verdirt :)
<%end if%>
Birden çok mail kullanacaksan a4 ün dediği gibi bir dizi kurup for veya herhangi bir döngüyle karşılaştırabilirsin. -
hımm tamam kapiş anladım..
Function mail(email)
Dim regEx, Match, Matches
If email <> "" Then
Set regEx = New RegExpregEx.Pattern = "^([a-zA-Z0-9_\-\.]+)@((\[[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.)|(([a-zA-Z0-9\-]+\.)+))([a-zA-Z]{2,4}|[0-9]{1,3})(\]?)$"
regEx.IgnoreCase = True
If regEx.Test(email) Then mail = True Else mail = Falseresponse.write("<script>alert("Girmiş Olduğunuz Mail Adresi Kullanılamaz.</script>")
End If
End FunctionFunction'la yaparsın...bağla bunu döngüye tamamdır.