Aspede Tek İpye İzin Vermek
-
arkadaşlar elimde kendi yazdığım bir portal var ama bunasadece izin verdiğim ip adreslerinin girmesini istiyorum bunu nasıl yapacam?
-
asp den anlamam ama mantığını söyleyeyim. Öncelikle FSO nesnesini kullanman gerekiyor. istersen db lie yapabilirsin ama her sayfada sorgunun çalışması ipler arttıkça sorun olacaktır. ben dosya kullanmanı tavsiye ederim. şimdi bi tane izinliler.txt olsun bu dosyada senin izin verdiğin ipler yer alacak. daha sonra scriptte kullanıcının ip adresini alacaksın ve fso nesnesi ile izinliler.txt yi okutup karşılaştıracaksın. eğer ziyaretçinin ip adresi izinliler.txt dosyasında var ise geç diyeceksin yok ise hata verdireceksin. Mantığı budur.Mantıkda program demektir ;)))
-
a4tech bunu yazdı:
asp den anlamam ama mantığını söyleyeyim. Öncelikle FSO nesnesini kullanman gerekiyor. istersen db lie yapabilirsin ama her sayfada sorgunun çalışması ipler arttıkça sorun olacaktır. ben dosya kullanmanı tavsiye ederim. şimdi bi tane izinliler.txt olsun bu dosyada senin izin verdiğin ipler yer alacak. daha sonra scriptte kullanıcının ip adresini alacaksın ve fso nesnesi ile izinliler.txt yi okutup karşılaştıracaksın. eğer ziyaretçinin ip adresi izinliler.txt dosyasında var ise geç diyeceksin yok ise hata verdireceksin. Mantığı budur.Mantıkda program demektir ;)))
:P eywalla saolasında geç diecek scripti nasıl yazacam? veya ne kullanıca yazaker -
Al sana bakalım Veritabanında metin türünden IP adında bir sütun bulunacak...O kadar veritabanı bağlantısını yazmama gerek yok her halde ? :)
<%
sql = "SELECT * FROM ip "
Set rs = Server.CreateOBject("ADODB.Recordset")
rs.Open sql, bag, 1, 3
%>
<%
Dim BenimIP
BenimIP = Request.ServerVariables("REMOTE_ADDR")
if InStr(BenimIP, ip) > 0 Then
Response.write "<center><font color=ffffcc face=verdana size=2>Giriş onaylandı.</font></center>"
Else
Response.redirect "Yasak.Asp"
End if
%> -
Ha bu arada verdiğim bu kod db'deki ilk IP yi okur sen döngüye sokarak sanırım bu işi halledebilirsin :)
Toplam Hit: 1248 Toplam Mesaj: 5