folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net - Butonlarda Derleme Hatası Alıyorum.

Asp.Net - Butonlarda Derleme Hatası Alıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Merhabalar AjaxControlToolkit.dll de bulunan calender ex. ile iki tarih arası sorgulama yapmak istiyorum ancak nzmn buton koysam derleme hatası verıyor detayda da butonun kodu var sanırım bu ToolkitScriptManager dan kaynaklanıyor build yapamıyrm bu scriptmanager ile calenderex. ler de hata gösteriyor designer.cs kısımlarında birde öyle birşey oluyor ki şimdi butonu gösterıyor dıyelım kligine dha önceden selam yazdırmışım tıklanınca sonra baska bırsey eklıyorum yok olmuyor hala selam yazıyor ki kaldırdığım halde birşeyler oluyor ama anlayamıyorum

Not : asp.net i yeni kullanıyorum ilkkez toolkitscriptmanager i kullanmaya calıstım :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hacim bi ekran goruntusu koyabilursen hatadan yarfimci olalim

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

budur abi butona click eventıne bırseyler yazınca sureklı hata verıyor bırde , cccleaner ıle onbelleği siliyorum restart atıyorum ama baska bır butona tıklayınca başka bir sayafaya yonlendırıyordum sildim o yonlendirmeyı sayfanın hıcbıryerınde yonlendırme yok ancak yne o butona tıklayınca ynlendırme yapıyor neden olur bu ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hacı şu hatanın üst tarafınıda koy ya :)

belki derlemiyorsundur hacı. proje ayarlarından bir bak projeyi derliyor musun? büyük ihtimal bundan kaynaklanıyor eğer yapamazsan, teamviewer verirsen halledelim

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:31'da SharpShooter tarafından düzenlendi.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

Üstad teşekkur ederım sana dll leri sildim ekledim biton sey yaptım ama suan butonla ılgılı sıkıntım yok ama sanırım tarıh formatları ıle ılgılı skıntım var .)

Netten okudugum kadarıyla sql serverın tarıh formatı ıle ılgılı bı convert yapılması gerekıyormus ben EnableScriptGlobalization="True" dedim bizim formatta takvimden aldım veriyi ama sql servar da ki format böyle değil tabi textboxlardan gelen veriyede söyle bisiy yaptım ama emin değilim dediğim gibi tamamen deneme yanılma..

DateTime dan;

dan = Convert.ToDateTime(TextBox1.Text);

DateTime buna;

buna = Convert.ToDateTime(TextBox2.Text); 

'/' Uygulamasında Sunucu Hatası.
    Dize geçerli bir DateTime olarak tanınmadı.
    Açıklama: Geçerli web isteği yürütülürken işlenmemiş özel durum oluştu. Lütfen hata ve kod içinde kaynaklandığı yer hakkında daha fazla bilgi almak için yığın izlemesini gözden geçirin.

Özel Durum Ayrıntıları: System.FormatException: Dize geçerli bir DateTime olarak tanınmadı.

Kaynak Hatası:
    Geçerli web isteği yürütülürken işlenmeyen bir özel durum üretildi. Özel durumun kaynağı ve konumuna ilişkin bilgiler aşağıdaki özel durum yığını izlemesi kullanılarak belirlenebilir. 

Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 13:23'da LuCiFeR tarafından düzenlendi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

var date = DateTime.ParseExact(item.SendTime, "dd/MM/yyyy HH:mm", null)

şunu deneyebilirsin hacım. HH:mm kısmı saat bilgisi, istersen silebilirsin onu.

kolay gelsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

çözemedım hocam ya dünden beri çıldırmak üzeryim ben kayıt yaparken datetime.now olarak kaydedım db de kayıt su sekılde oluyor.

"2012-07-12 18:45:14.000" gibi , şimdi iki tane text box a tarih giriyorum ister 2012-07-12 18:45:14.000 gireyim ister 12.07.2012 şeklinde gireyim ne yapsam sonuç aynı,

The conversion of a char data type to a datetime data type resulted in an out-of-range datetime value.

bu hatayı alıyorum. Şimdi ben bu tarih convertleme işini kaydederken mi yoksa verıyı cekerken mı yapmalıyım ?

Mesaj 25 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 18:14'da LuCiFeR tarafından düzenlendi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek

çözüme şöyle ulaştım,

SQL SORGUSU.... Where convert(datetime,TABLOADI,104) between convert(datetime,'" + BIRINCITARİH + "',104) and convert(datetime,'" + İKİNCİTARİH+ "',104)

Toplam Hit: 1510 Toplam Mesaj: 8