Asp.Net Çoklu Resim Yükleme
-
Yıllardır bu konudan müzdaribim arkadaşlar hiç tam istediğim bir çoklu resim yükleme şeysi yapmadım/yapamadım/uğraşmadım.
Flash mı olmalı? jQuery mi olmalı? Performansı düşünmeliyiz. sahibinden bu konuda çok iyi onlarınki gibi bir tool hazır alsak entegre edebilir miyiz?
Bu konuda sizler nasıl bir çözüm buldunuz? Teşekkürler
-
Hacım bu işin 2 tarafı var. Front end ve Back end.
Front end'de hangi teknolojiyi kullanacağın kullanıcı kitlene göre değişiyor. Açıkçası bu saatten sonra flash kullanmak çok yanlış olur. Ajax requesti ile (bunu javascript ile yaparsın yada jquery gibi bir framework ile) yapabilirsin, yada normal browser ile post edersin. Ajax ile yaparsan birden fazla upload'ı sayfa yenilenmeden asenkron biçimde gerçekleştirebilirsin, kullanıcıya daha responsive ( cevap veren diyebiliriz) bir arayüz imkanı sunmuş olursun (bu konuda plupload'a bakabilirsin).
Back-end kısmındada senin için asp.net var. Buradada atla deve bir durum yok açıkası gelen requesti işleme kısmı var. Tabi burada at-deve olacak kısım chunk mekanızması kullanırsan upload bitiminde o chunkları birleştirmek gibi şeyler olacaktır.
Tüm bunlar aslında piyasada var. Back-Frond-end kısımlarını ayrı ayrı bulabilir, bakabilir, inceleyebilirsin. Stackoverflow'da tonla mesajda var mesela.
Önerim plupload'ı incelemen.
-
plupload çok iyimiş hocam. bunu sen projelerde kullnabilir hale getirdin mi? download dediğimizde farklı bir şey indiriyor sitedeki demo gibi değil