Asp.Net Datalist İçinde Ki Checkbox Da Takıldım :S
-
selam cemeat-i tbt
şu datalistte veri listelitorum da içinde checkbox var
<asp:CheckBox ID="cb_qaqt" runat="server" tex="aq" />şimdi buna tik attı kullanıcı, aşşağıdaki bi butona tıkladığında bu tikli olanların text yada varsa value değerini alacam ama nasıl :S
bi fikir verebilecek varmı? -
slm, önce bi döngü ile kaç eleman saysı varsa o kadar dönüceksin içinde. Daha sonra bir checkbox tanımlıycaksın, daha sonrada kontrol yapıcaksın işte.
Altdaki gibi:
for (int i = 0; i < DataList1Items.Count; i++)
{CheckBox cbID = (CheckBox)dList2.Items[i].FindControl("CheckBox1");
if (cbID.Checked)
{
//bu şekilde seçili olduğunu anlıyabilirsin. ID numarasını istersen eğer oraya bi label at ordan alabilirsin. Kolay gelsin
}}
-
sağol hoca bakıyorum..
-
onu farklı bi yolla yaptımda şimdide sql de update komutunu kullanırken hata alıyorum..
sqlcommand("update urun set urun.urun_aq='"& bombom &"' where id=" & id,cnn)şeklinde.. bombom yazan değişkende ,1,2 olunca yada ,2,1 olunca
String or binary data would be truncated.
The statement has been terminated.hatasını alıyorum..
bombom ,1 yada ,2 olunca çalışıyor anlamadım gitti :Svirgülün bi etkisi olurmu ki?
-
Update islemi sirasinda guncel verinin tipi ile databasedeki alanin veritipi arasinda bir uyumsuzluk olabilir.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Update islemi sirasinda guncel verinin tipi ile databasedeki alanin veritipi arasinda bir uyumsuzluk olabilir.
-----------------------------vt de alan türü char(200)
veri eklerkende zaten değişkenim string string olmasa bile commandda '' arasına almışım string olarak ekliyor.
ondan olcağını sanmıyorum..