Asp.Net Entity Framework Recursive Menü (Yardım)
-
Entity ile bir proje üzerinde çalışıyorum, kaba taslak şöyle bir tablo yapım mevcut
Katalog
id, parentid, name gibi sütunlar mevcut. İstenen ise şöyle bir şey, gelen değer yok ise bütün veriler dökülecek. Gelen değer var ise o değere ait alt veriler dökülecek. Yani bir nevi menü - alt menü mantığı.
Stackoverflowda felan bakındım ama çok anlamadım açıkcası.
-
Başlangıçta Entity 'de zorlanıyorsan, normal SQL'i Entity çevirek şu programı kullanabilrisin: Linqer
Devasa SQL'leri bile aslan gibi çeviriyor.
-
Yazıktır. Veritabanını niçin özyinelemeli işlemle yoruyorsun? Tablonun tamamını çek, JS ile kullanıcıya gösterirken düzenlersin.
-
YeniHarman bunu yazdı
Yazıktır. Veritabanını niçin özyinelemeli işlemle yoruyorsun? Tablonun tamamını çek, JS ile kullanıcıya gösterirken düzenlersin.
Aslında ekranda gösterme işlemi yapmayacağım aksine her bir değerin alt değerine karşılık bir çıktı elde edecem fakat biraz kafam karıştı doğrusu.
-
Hocam liste çok uzun değilde ToList ile tüm listeyi çekip recursive bir method ile işlerini hallet. (Parent entitiy için Include eklemeyi unutma yada Lazy Loading'i sorguya özel kapat yoksa listeyi dönerken sürekli sorgu atar sunucuya)
-
JerusaLem bunu yazdı
Başlangıçta Entity 'de zorlanıyorsan, normal SQL'i Entity çevirek şu programı kullanabilrisin: Linqer
Devasa SQL'leri bile aslan gibi çeviriyor.
Hocam orjinal site patlamış :)

-
Recursive yapmana gerek yok, onun yerine GroupBy Yapabilirsin ParentId ye göre
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb534304(v=vs.100).aspx
[0] => Ana Menu (1=Menu1, 2=Menu2)
[1] => Menu1 AltMenu1 (3=AltMenu1)
[2] => Menu2 AltMenu1
[3] => AltMenu1 AltaltMenu1
.... gibi