Asp.Net GSM Operatör Eklemek ?
-
İyi günler arkadaşlar öncelikle okuduğunuz için teşekkür ederim sizlere birşey sormak istiyorum. Asp.net ile proğram yazıyoruz dershane programı gibi düşünelim bir konuda sıkıntı yaşadık bize şöyle bir şey lazım ;
Öğrenci gelmediği zaman veliye mesaj atabileceğimiz bir kısım ( kod ) buton filan oluşturacağız işte. Bunu için GSM operatörleriyle anlaşmakmı gerekiyor ? Bu konda bilgi verebilirmisiniz ? Teşekkür ediyorum. ( Anlatma kabiliyetim yok umarım anlatabilmişimdir. )
-
bu işle ilgilenen firmalar var.onlardan kiralarsın kendi yazılımlarıyla falan oldukça kolaylaşır işin
-
kendimi kodla filan yapamayızmı ? imkanı filan yokmu ?
-
hocam toplu sms paketleri satan firmalar var. onlarla görüşmeniz gerek direk büyük gsm operatöründen bu işi almanız zor. bayiliklerden alabilirsiniz ancak. onlarda size api verir ona göre yazarsınız.
-
tmm peki bu tür yani bu işlerle uğraşan firmayı nereden bulabilirim nasıl ulaşabilirm ?
-
parça kontör gönderen sistemler var genelde, bizim memlekette çeşitli yerel firmalar var, onlarda ist ank izmir gibi yerlerdeki bir üst firmayla anlaşıyor öyle işliyor. parça kontör olarak aratırsan, yada toplu sms firmayla irtibata geçip onlarında çalıştığı yeri bulabilirsin. reklam olmasın bizim çalıştığımız kapicionline diye bir firma vardı onların bir programı var neyle yazılmış bilmiyorum ordan kontörleri gönderiyorduk, ufak bir programdı, toplu sms falan özelliği de vardı. biraz araştır istediğin şeyi bulacaksın
-
house bunu yazdı:
-----------------------------
kendimi kodla filan yapamayızmı ? imkanı filan yokmu ?
-----------------------------Kodla imkanı yok. Kodla sadece mesaj gönderme kısmını yapabilirsin.
Bu işi yapabilmen için operatörlerden sms paketi alıyorsun, en son sorduğumda 1000 sms 100 lira gibi bir şeydi yani aşırı kazıktı.
Operatörlerden sms paketi ile uğraşmak istemiyorsan da bu işi yapan firmalar vardı, onlarla iletişim kurabilirsin.
Ekleme: Fiyatı yanlış hatırlıyormuşum, bu kadar kazık değilmiş.
-
house bunu yazdı:
-----------------------------tmm peki bu tür yani bu işlerle uğraşan firmayı nereden bulabilirim nasıl ulaşabilirm ?
-----------------------------
google'da "toplu sms" yazarsan çıkan firmalara bakabilirsin. -
burda ki kullanıma bi bak hocam yanlış bulmadıysam bu galiba.. türkcellin anlaşmalı olduğu iş ortakları varmış..
tabi gene mecburen bu kurumdan hizmet alıcaksın.. kendi başına yapman için feysbuk v.s. gibi hazır apiler düşünüyosun sandmca ama bakındım azcık bulamadım.. başka yolu yok gibi.. gerçi ben asp.net bilmiyorum ki bana ne yav gece gece :D hadi kolay gelsin..
**şimdi dershaneye gelmeyen adam sayısı günde en az 10 olsa illa ki toplu mesaj uygulaması şey edecen ama bu listedeki şirketlerin sitelerine bak ayrıntı vardır.. yanlışsa da kusura bakma :|
edit: yok yok bu galiba http://www.turkcell.com.tr/kurumsal/servisler/mesajlasma/toplumesajlasma/topluMesajlasmaCozumleri/topluMesajCell :D ama bu oluncada niye program yazıyon ki diye sorarlar adama :| benim uykum gelmiş meğersem :D