folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net İle Sayfayı HTML Olarak Oluşturmak Yada Cache Mekanizması Yardım

Asp.Net İle Sayfayı HTML Olarak Oluşturmak Yada Cache Mekanizması Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

1. Yol.

Bir projede yoğun ziyaretçi trafiğine karşılık hız konusunda aksama yaşamamak için her güncelleme/ekleme vs.. işleminde anasayfayı html olarak oluşturmak istiyorum

2. Yol

Yada Cache mekanizmasını kullanmak istiyorum. (Bu konuda örnek verme imkanınız var mı?)

İkinci yol daha iyi geliyor, çünkü her girilen sayfada cache yapılırsa hız konusunda sıkıntı çekmem diye düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

1.yolu anlamadım tam hocam zaten sayfalar html olarak oluşturulmuyor mu?

------------------------------------------------------------------

2.yol da sayfanın çıktısını (html olarak sayfa çıktısını önbellekleme yaparsan) bir daha server tarafında o sayfa klasik işlemlerden geçmeyip çok kısa biçimde önüne hazır olarak gelir.

<%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/main.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="menu.aspx.cs" Inherits="Default2" %>

<%@ OutputCache Duration="60" VaryByParam="cat_id;type;ad" %>

webformun tasarım kısmında sayfa bildirimini yaptıgımız yerin altına gelip output.... lu olanı yazıosun bu örnekte varybyparam = cat_id;type;ad falan demişim onlar querystringler.Sayfamın adıda menu.aspx  yani server aşagıdaki linkler için ayrı ayrı önbellekleme yapıcak ; 

alanadin.com/menu.aspx?cat_id=2&type=3&ad=tahribat

alanadin.com/menu.aspx?cat_id=1&type=3&ad=tahribat

alanadin.com/menu.aspx?cat_id=2&type=5&ad=tahribat

bu örnekte her değişen querystring için ayrı ayrı önbellekleme yapıyor.

lrny.app
Toplam Hit: 673 Toplam Mesaj: 2