Asp.Net Kritere Göre Arama
-
Merhabalar c# ile yazılmış bir web projesinde kritere göre arama yapmam lazım alanlar;
başlangıç , bitiş tarihi , ve birtane de db den çektiğim alan var db den çektiğim veriyi dropdownlist te gösteriyorum burada da bir sorun var hepsi/tümü diye bir alan ekledim sabit olarak ama göstermiyor.
istediğim şey bu 3 kriterden 1tanesi yada 3ü birden dolu olduğunda o kriterlere göre arama yapmak.
Not 2 tarih arası sorgulama şuan çalışıyor ama sanrım o sorguyuda değiştirmek gerekicek
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)
-
tsql sorgusu üzerinde mi?
3 paremetreden 1 ini yollayıp o yolladığına göre filtreleyip diğer yollamadığın 2 parametre için işlem yapmamasını istiyorsun?
-
3 parametreden hangisi yada hangileri doluysa ona göre filtreleme istiyorum hocam.
-
ISNULL("@paremetren",default değer)
where kısmında bu şekilde yapacaksın hacım.
eğer @paremetren null ise default değer dediğinde, bu where kısmını bypass etmiş oluyorsun -
valla hocam çok karışık yazmışsın anladığım kadarıyla yazıyım.
Bir veriyi hep dropdownlist'e yükleyip hemde oradan hepsi-tümü ile nasıl bir filtreleme yaptın anlayamadım. Ancak filtreleme işleminde şöyle bir mantık kurabilirsin. Her postback'de Data'yı bind ettiğin fonksiyondaki sql sorgusunda seçilen değerlere göre "where" oluşturup rahatça filtreleme yapabilirsin.
-
SharpShooter : yapamadım abi dediğini sqlcommand kullanyrm bu arada bu procedur sanırım :(
teror : abi şöyle bir soru sorayım ozaman kategorileri dropdownlist e çekmek istiyorum database de ki ancak bide farketmez/tümü diye bir işlevi olsun isstiyorum aramada yani liste default değer olarak tümü/farketmez istiyorum bunu nasıl yapabilirim :)
-
arama yaptiktan sonra verileri neyde gosteriyosan ona baglayacaksin ornek olsun diye yaziyorum kodlada ayni mantik
dropdownlist'in ve gridview'in var
dropdownlist'in autopostback ozelligini "true" yap
ddl yi doldurmusun zaten gridview datasource unu editle
where e tikla veriyi neye gore cekiosun id ye goremi idleri esitle id nerden gelecek kontrolden gridview'ini sec ,add de sorguyu finish