NuLL29 bunu yazdı:
-----------------------------
SharpShooter bunu yazdı:
asp.net de webform tam bir facia bunu kabul etmek lazım.
asp.net i kurtaran adım mvc dir, mvc gelmese yerel projeler dışında büyük çapta bir yazılım için php vs dururken, web form ile işe girmek tam bir aptallık olur.O yüzden büyük projelerde tercih edilmiyordu.
Ama şahsen ben mvc ile .net in geleceğinin çok açık olduğunu düşünüyorum.
Kısaca kısa sürede bir çok proje de görüyor olacağız :)
Hocam yanlış anlamazsanız hakikaten mvc ile yapıp web form ile yapamadığınız ne var?
Zira;
-3 katmanlı mimariyi asp nettede yazabiliyorsunuz illaki bir zorlamamı gerekli
-viewstate yi kapatabilirsiniz(sayfa bazında yada control bazında)
-postback kullanmadan web servislerle tüm işlemleri yapabilirsiniz.
aslında web form kullanmak demek istediğiniz yerde web form un avantajlarından istediğiniz yerde ise mvc gibi yaparak mvc nin avantajlarından yararlanılabilir.
Ama düz mantık kod yazarsanız asp net iğrenc bir dil olur çıkar.
Not: Kimseye amacım taş atmak değildir.Hakikaten düşüncelerim bunlarıdır.
Şu anda asp.net de uzun soluklu bir ürün geliştiriyorum ve en büyük sıkıntı inline coding'de php deki ve asp.net mvc deki rahatlığın olmaması. Ayrca dediğin gibi Web Form ve MVC'yi karışlaştırmamak, sadece ihtiyaca göre seçim yapmak gerek. Websitesi değilde bir Evrak Yönetim Sistemi, Kaynak Planlana Sistemi gibi sistematik şeylerde WebForm ile rahat ve hızlı geliştirme yapılabilir. Ancak Web 2.0 RIA (Rich Internet Application)'larda Asp.net WebForm adamı ağlatıyor(ağlıyorum mendil tutun).
herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.//
s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.//
ince düşünene kalın girer.//