Asp.Net MVC Yapısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Arkadaşlar stajda bir proje yapıyoruz. Kodlama kısmına geçeceğiz. ASP.net MVC yapısını kullanarak kodlamayı düşünüyoruz. MVC 3. Neyse olaya geleyim. Klasik asp.net ile çoğu şeyi yapabiliyordum ancak MVC yapını hiç bir şekilde anlayamadım. Model View Controller diyorlar. Ama amacı ne, en önemlisi neden çıkmış? Faydaları ne? Örnekler var mı? Bu konu üzerinde ayrıntılı bir derse ihtiyacım var. Bu konu hakkında bildiğiniz döküman vidyo açıklayıcı materyal varsa paylaşırsanız sevinirim.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Kod güvenliği
     Anlaşılabilirlik
     Okunabilirlik
     Yönetilebilirlik
     Yenilenebilirlik

sağladığı yararlar. 

Model: Model genellikle veri tabanı işlemlerimizi yani işlerimizi( business ) yaptığımız yapıdır. Veri tabanımız üzerinde yapılabilecek sorgularımızı burada belirler ve Controller ’ı atamamızı sağlarız. Bu sayede veri tabanımıza dışarıdan daha kolay erişebilir ve çeşitli metotlarla daha kolay idare/müdahale edilebilir hale getirir.

View: Bu bölüm kullanıcıya cevap olarak döndürülen arayüzdeki statik ya da dinamik bileşenleri (html, jsp, css, aspx, ...) barındırır. Diğer yardımcı yapılar yardımıyla programcılara da oldukça anlaşılır ve tamamıyla sayfa üzerinde kullanıcıya gösterilen form araçlarının bulunduğu kod parçası kalır.

Controller: Model yardımıyla oluşturduğumuz sorguların kullanıcı tarafından alınan veriler ile birleşip uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan yapıdır. En genel tanımı Uygulamaya gelen sorgulara karşı nasıl cevap verilmesi gerektiği konusunda planı yapan, hareketi planlayan bölümüdür.

mvc nin çıkışı yüksek oranta performans onun haricinde oop ye tam anlamıyal destekte diyebiliriz.
    codeplexten veya codeprojectten mvc starter kit oalrak bakarsan çok fazla örnek bulabilrisin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

Web Form'larla örneğin bir ajax işlemi yapmak için kırk takla atıyosun bunu mvc de 2 3 sn de yapabiliyosun desem yeterli olur sanırım. Karmaşık hiçbirşey kalmaz projende eğer MVC ile yazarsan. MVC de herşeyin yeri bellidir sana çok düzenli bi yapı sunar view işlemini view de kodlarını controller da modellemeni ise model de yaparsın aslında adı üstünde olduğu gibi herşey. MVC 3 ün yeniliklerini öğrenebilirsin nette bir çok makale var hakkında kitap olarakta upload ettim şimdi http://www.dosya.tc/server20/mKtywA/promvc3.pdf.html bunu öneririm ben bununla öğrenmiştim.

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 781 Toplam Mesaj: 4