ASP.NET Öğreniyorum -1-
-
merhaba sayın murideler ve muritler :)
artık C#.net ve MSSQL(daha bitmedi) derslerinden sonra ASP.NET derslerine de başladım :)
umarım hepimiz için hayırlı olur :)
hemen ilk olarak yeni bir proje nasıl açılır onu öğrenelim :)

açıklama -1-
eskiden (asp.net 1.1 zamanı) makinanızda IIS kurulu olmadan web projesi yapamıyordunuz yani her developer bilgisayarına IIS kurmak zorundaydı.
microsoft yardım çığlıklarımızı duymuş olsa gerek asp.net 1.1'den sonra bu olaya bir dur dedi :)
artık visual studio ile gelen bir IIS sunucusu var :)
yani otomatik olarak kurulumda bağımsız bir IIS sunucusuda bilgisayarımıza kuruluyor,yani visual studio'yu kurduktan sonra hemen web projesi hazırlayabilirsiniz
bu notuda ekledikten sonra devam edelim :)
ardından böyle bir ekran çıkıyor,değil mi? :)
şimdi 2 türlü kodlama yapabiliriz
ilk şekil
C# kodları ile,HTML kodları farklı yerlerde
görmüşsünüzdür default.aspx.cs ve default.aspx
default.aspx'de html kodlar tutulur default.aspx.cs'de ise C# kodları :)
ikinci şekilde ise
default.aspx dosyası olur bu dosyanın içinde
<script>
</script>
tagları içinde C# kodları çalıştırılır.("bu pek tercih edilmez genelde :)")
bunu ilk ekranda seçmek gerekir fakat bende visual studio 2008 olmadığı için onu gösteremedim :( ("onu araştırın ;)")
ASP.NET Öğreniyorum -1-
dökümanın kısa olduğuna bakmayın,her zamanki gibi yavaş yavaş hızlanıcam :)
Döküman Tarafımca Hazırlanmıştır
Kaynak Belirtmeden Alıntı Yapmazsanız Sevinirim
Takıldığınız Yerleri Bu Başlık altında Sorabilirsiniz... -
güzel çalışma begendim:)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
güzel çalışma begendim:)
-----------------------------beğenmene sevindim :)
-
eywallah hocam saol bende vb silinde yazıyorum ama bi sorunun var :))
siteyi hazırladım ama veritabanında bi problem var :)) bağlanamıyor eklenecek itam bulunamır diye bi hata alıyorum..
araştırdım acces sürümü 2003 ve üzeri versiyonlarda sorunsuz çalışıyormuş bendeki access 2000
access 2000 i 2003 e convertledim ama hata aynı..varmı bi bilgin ?
-
eline sağlık hoca , güzel çalışma..
ama vb.net ruLz benim için :D -
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------eywallah hocam saol bende vb silinde yazıyorum ama bi sorunun var :))
siteyi hazırladım ama veritabanında bi problem var :)) bağlanamıyor eklenecek itam bulunamır diye bi hata alıyorum..
araştırdım acces sürümü 2003 ve üzeri versiyonlarda sorunsuz çalışıyormuş bendeki access 2000
-----------------------------hocam access 2003'ü yüklesen iyi olur convertle felan olucak gibi değil gibi :)
birde unutmadan visual studio sp1 çıktı onuda kur
visual studio'da bayaa hata vardı(iki kontrolü seçemiyorduk felan :) )sp1 ile o sorun ve beraberinde bir çok sorun gitmiş :)
not:mssql'e geç hacı :)
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------snnyk bunu yazdı:
-----------------------------eywallah hocam saol bende vb silinde yazıyorum ama bi sorunun var :))
-----------------------------hocam access 2003'ü yüklesen iyi olur convertle felan olucak gibi değil gibi :)
birde unutmadan visual studio sp1 çıktı onuda kur
visual studio'da bayaa hata vardı(iki kontrolü seçemiyorduk felan :) )sp1 ile o sorun ve beraberinde bir çok sorun gitmiş :)
not:mssql'e geç hacı :)
-----------------------------
heralde convert işleminden kaynaklanıyo kimde var ofis 2003 tek link :)