Asp.Net Profile Yönetimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Daha önce projelerimde kendi uydurduğum bir profile yönetimi kullanıyordum. Oluşturduğum Profile objesini kullanıcın sessionunda saklıyordum ve ihtiyaç duyduğumda oradan çekiyordum. Asp.net deki membership provider filan kurcalarken ordaki kolaylığı ve yönetim kolaylığı beğendim. Bu araştırmalarımda http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=800 bu makaleye rastladım Burak usta tarafından yazılmış. Burada anlamadığım kısım şu oldu. Kullanıcı Profile'i 1 methodda tanımlanıyor. Ardından herhangi bir sayafa tekar o profile'a bilgileri dolu şekilde erişilebiliyor ve run-time erişim diyor. Bu konuda tecrübeleri olanlar tecrübelerini paylaşırsa, yölendirirse, kaynak gösterirse iyi olur.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hacı tam olarak öğrenmek istediğin şey ne?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

runtime profile yönetim sınıfı nasıl yazabilirim? Yani nasıl runtime o kullanıcıya özgü class bilgileri tutuluyor, nerde tutuluyor sessiondamı bunlar?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:
    crafty bunu yazdı:

runtime profile yönetim sınıfı nasıl yazabilirim? Yani nasıl runtime o kullanıcıya özgü class bilgileri tutuluyor, nerde tutuluyor sessiondamı bunlar?

burada üyelik sınıfı var

http://www.asp.net/general/videos/how-do-i-create-a-custom-membership-provider

burada da profil sınıfı var hacı

http://www.asp.net/general/videos/how-do-i-create-a-custom-profile-provider

dil ingilizce ama yaptıklarından cıkarırsın

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

membership çok kullandım bende projelerimde, artısı basit bi site olacaksa çok zaman kazandırıyor.

eksileri ise sen ek olarak bi bilgi tutmak istediğinde bunu sisteme adapte etmek biraz uğraştırıcı.

session nesnesini kullanıyor,senin yaptığından farklı bir şey yapmıyor aslında sadece sürükle-bırak olayını yapmış elemanlar

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı:

TeRRoR bunu yazdı:
    crafty bunu yazdı:

burada üyelik sınıfı var

http://www.asp.net/general/videos/how-do-i-create-a-custom-membership-provider

burada da profil sınıfı var hacı

http://www.asp.net/general/videos/how-do-i-create-a-custom-profile-provider

dil ingilizce ama yaptıklarından cıkarırsın

dil ingilice ama visual basic hocam sağolasın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:

membership çok kullandım bende projelerimde, artısı basit bi site olacaksa çok zaman kazandırıyor.

eksileri ise sen ek olarak bi bilgi tutmak istediğinde bunu sisteme adapte etmek biraz uğraştırıcı.

session nesnesini kullanıyor,senin yaptığından farklı bir şey yapmıyor aslında sadece sürükle-bırak olayını yapmış elemanlar

kapsamlı birşeyde bunu kullanmak istiyorum. benim için login mogin componentlerinden çok daha profesyonel bir kullanıcı yetki yönetimi istiyorum. Sessionda User class'ını tutmanın ne kadar doğru olup olmadığına karar veremedim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:
    SharpShooter bunu yazdı:

kapsamlı birşeyde bunu kullanmak istiyorum. benim için login mogin componentlerinden çok daha profesyonel bir kullanıcı yetki yönetimi istiyorum. Sessionda User class'ını tutmanın ne kadar doğru olup olmadığına karar veremedim.

hacı sen c# ile mi kodluyorsun?

hacı profesyonel olarak kullanacaksan asp.net membership olayını geç. ek bilgi adapte edene kadar sıfırdan yazarsın o derece... ayrıca user classını sessionda tutmayacaksan nerede tutacaksın hacı? bilgini şifreli olarak sessionda tutarsan bir problem cıkacağını sanmıyorum

Toplam Hit: 1789 Toplam Mesaj: 8