folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net Public Değişken Tanımlama ?

Asp.Net Public Değişken Tanımlama ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

Asp.net Public Değişken Tanımlama nasıl yapılıyor. bütün web sayfaları içinde kullanabileceğim bir değişken gerekiyor.

pr = HttpContext.Current.Request.QueryString("eposta")

bu şekilde öteki sayfaya veriyi gönderip okumak istediğim sayfada okuyorum ancak tüm sayfalarda okumak istediğim için sıkıntı yaşıyorum

Mod: Tamamı kalın, italik, altı çizili, renk renk mesaj yazmak yasaktır. Aksi taktirde "Altıncı Sınıf Ceza" uygulanır.(Link

hsyn.ackgz > skype
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

session kullanımına bakabilirsin hocam

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek

session'da veri taşıdığımda tek sayfaya verı gonderebılıyorum ancak benım tum sayfalarım bırbırıne baglı . toplam 10 tane fılan sayfam var ve hepsı baglantılı.bir sayfadan öteki sayfaya geçersem paso session'a veri atmam gerekıo ama public tanımlama tarzı bi değer olsa direk çekerm olur bıter

hsyn.ackgz > skype
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    masTR bunu yazdı

session'da veri taşıdığımda tek sayfaya verı gonderebılıyorum ancak benım tum sayfalarım bırbırıne baglı . toplam 10 tane fılan sayfam var ve hepsı baglantılı.bir sayfadan öteki sayfaya geçersem paso session'a veri atmam gerekıo ama public tanımlama tarzı bi değer olsa direk çekerm olur bıter

Session, cookie, querystring, post ile veri taşıyabilirsin. Aksi mümkün değil.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    masTR bunu yazdı

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

global.asax içinde public property yaratabilisin.

Application["degisken"]= ....

yapabilirsin. Application objesi o iş için, her tür tipi tutar

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

"Application" nesnesinde tutabilirsin, global bir değişken olup uygulama havuzunun tamamında geçerlidir.

Örnek kullanım:

Application["GlobalVar"]=1234;

Ama tabii uygulamanın işleyişi nasıl onu tam bilirsek tam çözüm üretebiliriz, application sana uymayadabilir.

Ehl-i Byte
Toplam Hit: 2848 Toplam Mesaj: 7