Asp.Net Public Değişken Tanımlama ?
-
Asp.net Public Değişken Tanımlama nasıl yapılıyor. bütün web sayfaları içinde kullanabileceğim bir değişken gerekiyor.
pr = HttpContext.Current.Request.QueryString("eposta")
bu şekilde öteki sayfaya veriyi gönderip okumak istediğim sayfada okuyorum ancak tüm sayfalarda okumak istediğim için sıkıntı yaşıyorum
Mod: Tamamı kalın, italik, altı çizili, renk renk mesaj yazmak yasaktır. Aksi taktirde "Altıncı Sınıf Ceza" uygulanır.(Link)
-
session kullanımına bakabilirsin hocam
-
session'da veri taşıdığımda tek sayfaya verı gonderebılıyorum ancak benım tum sayfalarım bırbırıne baglı . toplam 10 tane fılan sayfam var ve hepsı baglantılı.bir sayfadan öteki sayfaya geçersem paso session'a veri atmam gerekıo ama public tanımlama tarzı bi değer olsa direk çekerm olur bıter
-
masTR bunu yazdı
session'da veri taşıdığımda tek sayfaya verı gonderebılıyorum ancak benım tum sayfalarım bırbırıne baglı . toplam 10 tane fılan sayfam var ve hepsı baglantılı.bir sayfadan öteki sayfaya geçersem paso session'a veri atmam gerekıo ama public tanımlama tarzı bi değer olsa direk çekerm olur bıter
Session, cookie, querystring, post ile veri taşıyabilirsin. Aksi mümkün değil.
-
masTR bunu yazdı
-
global.asax içinde public property yaratabilisin.
Application["degisken"]= ....
yapabilirsin. Application objesi o iş için, her tür tipi tutar
-
"Application" nesnesinde tutabilirsin, global bir değişken olup uygulama havuzunun tamamında geçerlidir.
Örnek kullanım:
Application["GlobalVar"]=1234;Ama tabii uygulamanın işleyişi nasıl onu tam bilirsek tam çözüm üretebiliriz, application sana uymayadabilir.