folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net Session_End Event'i

Asp.Net Session_End Event'i

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Hocalar Global.asax içinde Session_End eventine Response.Redirect("asd.aspx"); diye yönlendirme eklemek istiyorum ancak Response için "Response is not available in this context." hatası alıyorum. Sessin bittiğinde nasıl yönlendirme yapacaz anlayamadım.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    wking bunu yazdı:
    -----------------------------

Açıklamış burada: http://bytes.com/topic/asp-net/answers/323601-why-response-redirect-not-working-session_end-event

Session end olduğunda geçerli bir response, httpcontext ortadan kalkar diyor. O vakit Session_End'in ne esprisi kaldıki. Session süresi dolmuş adamı bir sayfaya nasıl yönlendiricem?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    start olduğunda başlatsan sonrada end kısmında kontrolle göndersen olmaz mı? void Application_End(object sender, EventArgs e) { if (Session["sess"] == null) HttpContext.Current.Response.Redirect("asdas"); }
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tam olarak ne yapmak istiyorsun hocam? üyelik ?

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:

tam olarak ne yapmak istiyorsun hocam? üyelik ?

Adam sayfaya giriyor ve ondan sonra session patlıyor. Sonra butona tıklıyor, o butonda daki işlemlerdede Session'dan veri alıyorum o zamanda null exception fırlıyor. heryerde sessionu kullanmadan önce if ile kontrol etmek yerine session kapandığında otomatik login sayfasına yönlensin diye düşündüm. Ama session_end bu işe yaramadı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FormsAuthentication kullansan hocam? session kullanmak biraz amatörce

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    SharpShooter bunu yazdı:

FormsAuthentication kullansan hocam? session kullanmak biraz amatörce

Nedense FormsAuthentication'a ısınamadım. İtici geldi. Ama araştırdım birçok hammallığı önlüyorda, birde şu an geliştiridiğim proje belli bir yere kadar kodlanmış şekilde. bundan sonra sessiondan FA'ya çevirmem zor olur. Bundan sonrakilerde öyle yapıcam zannedersem. Eyvallah

Toplam Hit: 1829 Toplam Mesaj: 8