folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net Veri Tabanı Yardim

Asp.Net Veri Tabanı Yardim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gowand
    gowand's avatar
    Erkek

slm ogrenci otomas yon u projemin tema kısmı bitti ve sadece veri tabanı bolumu kaldı veri tabanı bolumu için

üc adet klasörüm var bunlar ogrenci akademik personel ve normal personel sayfalarıda su sekide

ögrenci=bilgilerim,aldıgım dersler tumdersler mail ve iletisim

a.personel=bilgileri,öğrenciarama,sınıfarama,mail,veiletişim

personel=bilgilerim,kayit,kayitara,iletisim ve mail

şimdi sizden azuladığım şey su acces database olacak ve örnek olarak personel bilgileri girince diger bilgilerde değişebilecek sanırım bu ilişkilendirme ile oluyordu ama nasıl olacak bilmiyorum tabloloların nasıl olacağını ve ilişkilendirmelere yardım edebilirmisiniz simdiden tsklerrrrr....

with great power comes great irresponsibility ‪#‎deadpool‬
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gowand
    gowand's avatar
    Erkek

tablolar nasıl olmalı sizce ogrenci bolum akademik personel aldığımdersler tumdersler mail iletisim mi olacak

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

herşey den önce niye access?

yeni başlıyo da olsan access le başlama.. bende dahil zamanında yeni başlayan herkes access le başlıyo ama sonra ya msssql yada mysql e geçiliyo.. sen direk geç bence accessle uğraşma.. veritabanını hosta attıktan sonra 30bin tane hatayla karşılaşıp çözümsüz kalabilirsin.. mssql ya da mysql kullanırsan en azından aldığın hataları çözmen daha kolay olur.. 

"personel bilgileri girince diger bilgilerde değişebilecek"  bu cümleyle ne istiyosun ben anlamadım

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Veritabani tasarimini bastan duzenli yaparsan butun islerin kolaylasir.

Veritabani tasarlarken , hangi bazda hangi verileri tutacaginin bir listesini cikar.

Ornegin:

Ogrenci bazinda --->NOT

Ogrenci bazinda --->Adres

Ogrenci bazinda --->Dersler

Ogrenci bazinda --->Sinif

Simdi soyle yaklasacaksin olaya. Aldigim dersler ve tum dersler diye bir secenek var onunde o zaman ...

Ders bazinda --->Alinan

Ders bazinda --->Alinmayan gibi ...dersler tablonda kucuk bir degerle 1-0 gibi alinan alinmayan olayini rahatlikla cozebilirsin. Bu sekilde butun senaryoyu kagit uzerinde yazarak hangi tablolara ihtiyacin oldugunu cikarabilirsin. Ogrenci bazinda ---> NOT diye bir cumle yazabiliyorsan kagit uzerinde bu "Ogrenci adinda bir tablon ve bu tabloda NOT adinda bir alanin olmasi gerektigini belirtir." Bu yolu izleyerek butun veritabanini cikarabilirsin.

Iliskiler olayina gelince de , Primary Key kavramini bilmiyorsan acip bi kaynaktan on bilgi edinip, tablolar arasinda nasil iliski kurulur, iliski kosullari nelerdir, hangi kosullarda ne tip iliski kurulur bunlari bilmen gerekir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gowand
    gowand's avatar
    Erkek

dostum biz acces gorduk ondan ve acces istioo hocaaa

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gowand
    gowand's avatar
    Erkek

dostumlarım yaaa tabloların nasıl olacağını biraz acıklarmısınız veri tabanından anlamıommm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

müdür veritabanı olayı hem zevli hem kıl iştir.. kafanda doru kurarsın ama sistem sçmalar vs vs..
    internette biraz araştır veritabanı nasıl olur dite, kendinde çokr ahat yaparsın.. zaten computerwolf anlatmış onu oku ordan netteki araştırmlarına göre kendinde çıkarırsın..

veritabanı nı çıakrtmaktan da önce ne gibi bilgileri tutacağını kesinleştir bi kağıda otur yaz.. ad soyad hede hödö gibi bütüün hepsini bi sırala..

sonra bunları kategorilere ayır, öğrenci, personel, okul vs diye işte..

bunlardan birbirleriyle alakalı olanlar varsa onları belirt/işaretle.. ne gibi bi alakaları var onlarıda not düş..

böyle böyle en genelden en özele kadar gidiceksin işte.. ama sen veritabanı hiç blimiyorum diyosun o yüzedn bizim anlattığımızdan ziyade bunu anlatan bi kaynak bul ordan takip et..

tam final dönemimde olmasan gel beraber yapak dicemde vaktim yok valla 

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gowand bunu yazdı:
    -----------------------------

dostumlarım yaaa tabloların nasıl olacağını biraz acıklarmısınız veri tabanından anlamıommm

-----------------------------

hacım hiç anlamıyorsan yardım etmemiz zor,compü nün yazdıkları gayet güzel bir başlangıç olabilir.

Vakti olan bir mürid sana örnek bir şey tasarlayıp atabilir bunun içinde birazcık şans gerekli

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

sql kullan sql 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gowand
    gowand's avatar
    Erkek

hoca veri tabanındaki oluşturulması veri adı turu onları biliom nasıl bir ilişkilendirme yapacağımı bimiommmmm o yuzden ornek olsa super olur,

mesala bizim 5 tane tablomuz var biri öğrenci biri personel biri a.persone biri dersler biri sınıflar olsun

mesela ben personel klasörümde sayfalardan biri mesala kayıt islemi ben öğrenci ve akademik personel kaydetmek istiyorum kaydeditimde

öğrenci klasöründe ki öğrenci bilgileri.aspx de öğrenci bilgilerin yanısıra bolum baskani yan atadığım akademik personelide gormesini istiyorum

Toplam Hit: 1282 Toplam Mesaj: 10