folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Asp.Net Veri Tabanından Siteye Resim Çekme Ve Upload Etme

Asp.Net Veri Tabanından Siteye Resim Çekme Ve Upload Etme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkuwaz
    turkuwaz's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar visual studio 2008 kullanıyorum visual basic kodlarıyla üyelerin ad soyad resmi vs bilgileri olsun istiyorum üyeler kayıt olurken resmi fileupload kontrolüyle yüklesinler istiyorum veri tabanındada resim tipini image yaptım bütün bağlantıları ayarladım fakat veri tabanında ki resim alanı ve fileuload kontrolüyle yükleme gerçekleşmiyor. acaba nerde yanlış yapıyorum bilgisi olan varsa paylaşabilir mi şimdiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

veritabanına sokmak zorundamısın resmi boşuna performans kaybedersin ?   

resmi dosya olarak tut . db dede resmin url sini. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkuwaz
    turkuwaz's avatar
    Erkek

hocam pek anlamadım biraz açar mısın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KopukKopca
    KopukKopca's avatar
    Erkek

resmin kendisini byte halinde veri tabanınında tutman diyor veritabanını şişirir eğer senin veritabanı ile ilgili bir sıkıntın yoksa.İlla diyor resmi veritabanında byte halinde tutmana gerek yok bunu image olarak ilgili bir klasör içinde de tutabilirsin.

Şimdi ilk işlemi yapmak istiyorsan,Sevgili Burak Selim ŞENYURT hocamızın bu konu hakkında makalesi mevcut ben çoooook eskiden o makaleyi okuyarak hem veritabanına yazma hemde veritabanından okuma işlemini halletmiştim.

http://www.buraksenyurt.com/post/Sql-Tablolarc4b1ndaki-Binary-Resimlere-Bakmak-ve-Dosya-Olarak-Kaydetmek-bsenyurt-com-dan.aspx 

ilgili makale burada ikinci işlem için sana herhangi bir link vermiyorum onu google de kolaylıkla bulabilirsin.

kolay gelsin

2 x pi x re x pi x pi x mi x 7
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

turkuwaz bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam pek anlamadım biraz açar mısın

-----------------------------

bir üye resim yükledigi zaman 

resimler/resim1.jpg   gibi dizine at   üyeler tablosundada avatar bölümüne resimler/resim1.jpg   yazdır.   

Toplam Hit: 3500 Toplam Mesaj: 5