Asp.Net Web App Development Hakkında Bilgi Almak
-
hocalar şöle bir soru var karşımda asp.net ile web app developmentini anlat diyorlar.neyini anlatacaz bilmiyorum.kod fln istemiyorlar genel hatlarıyla anlatmamı istiyorlar dinamikleri nedir nasıl olur gibisinden
genel hatlarıyla konu hakkında bilgi verebilri misiniz ?
-
-
Soruyu tam anlayamadım hocam wep app development demekle neyi kastetmişler.Asp.net nedir onumu açıkla diyolar yoksa asp.net ile nasıl uygulamalar yapılabilir onumu açıkla diyorlar tam anlamadım yani soruyu
-
Tam olarak ne lazım anlamadım ama acaba böyle bişimi lazım?
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd547590(v=vs.110).aspx
-
hocalar bende anlamadım soruyu zaten anlasam direk netten araştırıp bulacam
Introduce one possible language for Web application development, like Java EE.
tam olarak bunu sormuşlar.bi dil seçip anlatacaz asp.net seçtim de neyini anlatacam ki :D
linkleri inceleyecem şimdi.5dk fln anlatmam gerekio
-
Selamlar,
Asp .Net Teknolojini tanıtmanı istiyorlar..
Mesela;
Asp .Net, .NET framework çatısı altında gelen web uygulamaları geliştirebileceğimiz bir web teknolojisidir. .Net framework a geçildikten sonra ASP yerine Asp .Net teknolojisi üretilmiştir. Bu sayede web geliştirme teknoljisi daha çok güçlenmiştir. Zorunlu olan spagette yazılan kod Asp .Net de kaldırılmıştır ama yine de alışkanlıkları olanlar spagetti kod yazabilirler.
Asp .Net ile uygulama geliştirmek için C#, Vb .Net ve J# kullanılabilir. Ama günümüzde Asp .Net ile web uygulamaları geliştirmek içni en çok kullanılan dil C# dır (%XX bu oranı araştırırsın)
Asp. Net için temel olarak Visual Studio IDE si kullanılıyor ancak çeşitli IDE ler ile de Asp.Net uygulamaları geliştirilebilir. Son zamanlarda open source un öneminden dolayı Microsoft da bu konuda yatırım yapmıştır ve Visual Code IDE sini yayınlarak Asp .Net uygulamalarının MacOS ve Linux da geliştirilmesine olanak sağlanmıştır.
Şuan günümüzde popüler olan Asp .Net MVC dir. Burada Model View Controller (MVC) design pattern baz alınmıştır. Bunun avantajları da şu şu şu ... dur.
gibi yazabilirsin hocam, aklıma bu kadar geldi.