Asp.Net Webforms Ta Smtp İle Mail Gönderemiyorum
-
MailMessage eposta = new MailMessage(); eposta.From = new MailAddress(textbox1.text); eposta.To.Add("info@alanadim.net"); eposta.Subject = TextBox_konu.Text; eposta.Body = TextBox_mesaj.Text; SmtpClient smtp = new SmtpClient(); smtp.Credentials = new NetworkCredential("emailadresim@gmail.com", "sifrem"); smtp.Port = 465; smtp.Host = "smtp.gmail.com"; smtp.EnableSsl = true; smtp.UseDefaultCredentials = false; smtp.Send(eposta);Şimdi daha once mail atıyoyordum neyse hosting değiştircem farkettım bayadır gitmiyor mailim daha önce smtp.Host için "mail.alanadim.net" yazıyordu.Şimdi ben maili gmail uzerınden attıgım için smtp host bilgilerine gmailin bılgılerını mı yazmak zorundayım? enablessl yada usedefaultcredentials zorunlumu ve kendı bilgisayarımda visual studıo uzerınde calıstırıyorum projeyı o zaman mail gonderme ıslemının sorunsuz yapılması gerekmıyor mu yoksa illaki host uzerındemı denemelıyım.
Bi türlü olmadı bi authentication hatası alıorum bi enable ssl gereklı dıyor gmail kullanıp nasıl mail attırırım bu arada ziyaretçi formu için kullanıcam bunu.
-
Google Mail üzerinden göndereceksen;
Mail Server: smtp.gmail.com
Mail Port: 587
SSL: True
-
SMTP sunucusu güvenli bir bağlantı gerektiriyor veya istemcinin kimliği doğrulanmadı. Sunucu yanıtı şöyleydi: 5.5.1 Authentication Required. Learn more at
Bu hatayı alıyorum hocam localde denıyorum acaba ondanmı yoksa mail adresı sıfrelerı dogru dedıgın bıcımde ayarladım portu
-
smtp.EnableSsl =false;yapıp denedin mi hocam yada bu satırı silip?birde hocam gmail ayarlarında güvenli olmayan uygulamalara izin ver ayarı var onu etkinleştirdin mi?
-
Hannibal_King bunu yazdı
SMTP sunucusu güvenli bir bağlantı gerektiriyor veya istemcinin kimliği doğrulanmadı. Sunucu yanıtı şöyleydi: 5.5.1 Authentication Required. Learn more at
Bu hatayı alıyorum hocam localde denıyorum acaba ondanmı yoksa mail adresı sıfrelerı dogru dedıgın bıcımde ayarladım portu
gmail e login olup
https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps
buradaki seçeneği aktif yaparsan olur
-
Daha az güvenli uygulamalara izin ver dedim yine olmadı smtp.enablessl i silersem bu sefer baska hata verıyor. ssl gereklı gıbısınden bısey dıyor.
-
smtp.UseDefaultCredentials bu satırı silince oldu ayrıca verdiğiniz linkten az güvenilir uygulamalara izin ver secenegınıde aktif ettım muhtemelen 2 si bırden etkılemiştir.