Asp.Nette Gridview Olmadan Ürün Listeleme
-
Arkadaşlar merhaba,
Benim yapmak istediğim şey asp.net'te veritabanından çektiğim ürün bilgilerini gridview veya herhangi bir hazır kontrol olmadan nasıl sayfada gösterebilirim?
Örnek hepsiburada.com daki ürünlerin listelenmesi gibi
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler -
codebehind tarafında datatable'a bilgileri aktarıyorsun. Sonra 1 adet string oluşturuyorsun, datatable daki row'ları foreaceh ile dolaşarak bu oluşturduğun string'e html kodları olarak yazdırıyorsun. ardından işlem bittiğinde anasayfaya attığınız bir Literal nesnesinin Text değerine atayarak işlemi bitiriyorsun. yemeğimiz sunumua hazırdır, afiyet olsun..
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
codebehind tarafında datatable'a bilgileri aktarıyorsun. Sonra 1 adet string oluşturuyorsun, datatable daki row'ları foreaceh ile dolaşarak bu oluşturduğun string'e html kodları olarak yazdırıyorsun. ardından işlem bittiğinde anasayfaya attığınız bir Literal nesnesinin Text değerine atayarak işlemi bitiriyorsun. yemeğimiz sunumua hazırdır, afiyet olsun..
-----------------------------bu çok kötü bi yöntem olur hacım.en son yapılacak şey bile değil :|
repeater kontrolünü kullanabilrsin,datalist olabilir veya in-line yazabilirsin.in-line dediğim de html tagları arasında
<ul>
<% foreach(var item in urunler){
%>
<li><%= item.Ad %></li>
<%
} %></ul>
gibisinden. benim en çok kullandığım in-line dı webformlarda
-
dataList controlü , repeater kontrolü ve/veya arkadaş UL ve li HTML tagları ile örnek vermiş aynı şekilde de olur.
veya ;
public string değişkenine HTML yi string olarak verip HTML bölümde <%=PUBLIC DEGISKENADI%> şeklinde gösterebilirsin olmazsa HTML de <%# şeklinde başlayarak C# kodlarını HTML ye gömebilirsin .
Örnek :
<%
if (Request.QueryString["CatID"].ToString() == "XX" || Request.QueryString["CatID"].ToString() == "XX")
{
%>
<h1>
<%
Response.Write(Request.QueryString["Page"].ToString());
%>
</h1>
<%
if (Request.QueryString["MenuID"].ToString() == "XX")
{
DataRowCollection rowsDons = PenguenGidaWebSite.App_Class.dal.DonGidalar_SelectByKat(int.Parse(Request.QueryString["did"].ToString()));
foreach (DataRow rowDon in rowsDons)
{
imgDon.Src = "../images/urun/" + rowDon["ImageUrl"].ToString();
%>
<div id="dondurulmus">
umarım anlatabildim .