Asp.Net'te Kontrollerin Önüne Eklenen Değerleri Nasıl İptal Edebiliriz (Ctl00$ Gibi..)
-
Merhaba arkadaşlar, diyelim elimizde bir form mevcut ve bu formdaki bir
<asp:TextBox ID="txtE_Posta" runat="server"></asp:TextBox>
şeklinde metin kutusu olsun. Bu sayfayı çalıştırınca metin kutusunun id ve name değeri
ctl00$cpYonetim_Orta$txtE_Posta olmaktadır. Normalde istediğim şey txtE_Posta olmasıdır.
Kolay gelsin.
-
<input type="text" runat="server" id="txtGiris" />
bu şekilde kullanabilirsin.
-
dostum 4.0 dan önceki sürümlerde ne yazarsan yaz o karakterler gelir.
ille iptal etmek istiyorsan 4.0 kullancan.
edit:
da ne derdin var o karakterlerle :D
NuLL29 tarafından 21/Kas/12 15:59 tarihinde düzenlenmiştir -
NuLL29 bunu yazdı
dostum 4.0 dan önceki sürümlerde ne yazarsan yaz o karakterler gelir.
ille iptal etmek istiyorsan 4.0 kullancan.
edit:
da ne derdin var o karakterlerle :D
-
ClientIDMode="Static" diye bir şey vardı ama master page kullanınca önüne bir şey gelmesin diye kullanıyordum, bi denesene çözüyor mu ?
-
ThundeR bunu yazdı
ClientIDMode="Static" diye bir şey vardı ama master page kullanınca önüne bir şey gelmesin diye kullanıyordum, bi denesene çözüyor mu ?
Dostum teşekkürler. id değerleri düzeldi, name değerlerindeki kaldı. Bunun bir çözümü var mı?
-
Hocam ben mümkün olduğunca server side component kullanmamaya çalışıyorum. yararından çok zararı var onların.
Lazım olmadıkça koyma, koyarsanda lazım olmadıkça viewstate ini açma. Örneğin o mailde valdidator kullanıcan sanırım, çok daha pratik ve kolay kullanılan bin çeşit js validator var piyasada.
HolyOne tarafından 22/Kas/12 09:58 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Hocam ben mümkün olduğunca server side component kullanmamaya çalışıyorum. yararından çok zararı var onların.
Lazım olmadıkça koyma, koyarsanda lazım olmadıkça viewstate ini açma. Örneğin o mailde valdidator kullanıcan sanırım, çok daha pratik ve kolay kullanılan bin çeşit js validator var piyasada.
Hocam, asp.net'in validatorünü felan kullanmıyorum zaten. Kendi yazacağım kontrol ile yapmaya çalışıyorum.
-
Arkadaşlar aynı sorun name değeri için de olmaktadır.
Yani
name=ctl00$cpYonetim_Orta$txtE_Posta
Ben burada name=txtE_Posta olmasını istiyorum.
-
hocam çözüm yukarıda başka yolu yok..