Assambly && Virüs
-
ben bilgisayar müh. bölümünde okuyorum ve doğrusu 1. sınıfta sadece pascal öğrendik 2. yılın ilşk döneminde de c,
şimdi assambly diline başlayacağım bir yandan java ile beraber. Aldığım ön bilgilere göre assambly dili diğer dillere göre donanıma daha yakın olduğu için virüs filan yazmak daha kolay değil de daha efektif ver uygun visrüsler yazılabilir diye birşey duymuştum hatta tarayıcıların yakalayamayacağı tipte virüsler. bunlar gerçekten mümkün olabilir mi*
-
orda olay dil degil işletim sisteminin hangi katmanında çalıştıgıyla alakalıdır...dil seviyesi yükseldikce bu katmanlarda derine inmek zorlaşır....Bundan olay asm ile yazılan virüsler daha tehlikelidir
-
asm yi tercih eden programci hem boyut olarak kucuklugunden hemde tahrbat buyuklugunden yararlanır evet donanımsal olarak kontrolden cıkarabilirsin makineyi ama arkadasın dedigi gibi duzey dustukce programa hukmetme olayı zorlasır...
-
O tarz bir düşüncen %99 civarı bir oranla fantaziye dönüşecektir...
-
rene hocam nasılda cevaplamış tam düşündüklerimi :D
+ evet asm ile virüs yazan bilgisayar mühendisi Türk gençlerine microsofttan %1 hisse veriyorlarmış. :)
assembly değilde assambly kısmınada bir ara ayrı düşünüp kopmak lazım :)
Toplam Hit: 3042 Toplam Mesaj: 5