Assambly && Virüs

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zirzop_ce
    zirzop_ce's avatar
    Erkek

ben bilgisayar müh. bölümünde okuyorum ve doğrusu 1. sınıfta sadece pascal öğrendik 2. yılın ilşk döneminde de c,

şimdi assambly diline başlayacağım bir yandan java ile beraber.  Aldığım ön bilgilere göre assambly dili diğer dillere göre donanıma daha yakın olduğu için virüs filan yazmak daha kolay değil de daha efektif ver uygun visrüsler yazılabilir diye birşey duymuştum hatta tarayıcıların yakalayamayacağı tipte virüsler. bunlar gerçekten mümkün olabilir mi*

aaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    orda olay dil degil işletim sisteminin hangi katmanında çalıştıgıyla alakalıdır...dil seviyesi yükseldikce bu katmanlarda derine inmek zorlaşır....Bundan olay asm ile yazılan virüsler daha tehlikelidir

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Erkek
    asm yi tercih eden programci hem boyut olarak kucuklugunden hemde tahrbat buyuklugunden yararlanır evet donanımsal olarak kontrolden cıkarabilirsin makineyi ama arkadasın dedigi gibi duzey dustukce programa hukmetme olayı zorlasır...

Falan Filan...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    O tarz bir düşüncen %99 civarı bir oranla fantaziye dönüşecektir...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

rene hocam nasılda cevaplamış tam düşündüklerimi :D

+ evet asm ile virüs yazan bilgisayar mühendisi Türk gençlerine microsofttan %1 hisse veriyorlarmış. :)

assembly değilde assambly kısmınada bir ara ayrı düşünüp kopmak lazım :) 

Toplam Hit: 3042 Toplam Mesaj: 5