Assembly Hakkında İyi Bilen Söylesin 4 Soru
-
selam arkadaşlar
ben asm yeni başladım 1-2 kitap okudum lakin bi eksiklik var mesala
1. soru mov cx,3 mesala neden cx e 3 taşıyuruz neden 5 değil veya neden -al - ye değil
2. soru rol bitur çevir 1- neden ceviriyoruz 2- neyi çeviriyoruz 3- alternatifi vrmı 4- bizim programmımıza katkısı nedir .
3. soru assambly de yazarken belli bi kalıp var mı hep mov lamı başlamak zorunda
4 soru ve yazdığımız kodların uzun bir kod üzerinde anlatımı mesale bir vürüs kodu üzerinde olabilir neler yapar nden okomutlar kullanılmış. neden rol denmiş neden mov denmiş gibi...
not: vürüs kodları (asm) varsa bi link rica edeyim
cevaplayan olursa şimdiden teşekkürler
-
1 git bi yane asm kitabı al oku
2 mov cx,3 '3' yerine 5 yazarsan 5 i taşır
3 mov sadece taşıma komutudur bi nevi copy işi yapar mov a,b dersen b yi a ya taşır bnin içeriğini
asm ile virüs yazmak her babayiğidin harcı değildir sen daha mov u öğrenenemişsin kaldıki virüs yazcan
bu makina kododur direkt denetleyici ile muhattab olursun herşeyi her olasılığı senin belirtmen gerekir diğer programlama dillerine benzemez hemde hiç benzemez
şimdi otur asm kastır sonra virüs yaz
-
aziz dostum teşeekkür ederim ilgilendiğin için
an cak soruyu dikkatli okursan neden nedenlerini sordum daha kolay ögrenmek amacıyla
taşıma nedeni nee al veya bx veya cx veya bl ila ahirihi değilde cx bu muhim
saol goörüşün için
-
neden asm öğrenecen ? C , C++ aştın asm mi kaldı ? neden once araştırmıyosun ? Asm nin sana ne yararı olacağını düşünüyorsun ? önce 6. nesil programlama dillerinden başla deneyim kazandıkça ilerlersin. Madem işlemciyle muhabbet edecem diyorsun C ile başla pointer falan kas. Virüs yazacam diyorsun C veya C++ ile virüs yazdınmıda asm ile yazıcaksın? bunları otur bir düşün iyice araştır vaktini boşa harcama! Ha eğer ben aştım diyorsan bunları zaten biliyorum diyorsan bu sözlerimi geri alıyorum söylemedim say...
-
Arkadasım sen hiç sayıların binariye nasıl cevrildiğini biliyormusun..
bi arastırsana sayılar nasıl binariye çevirebilirim diye..
ozaman belkı anlarsın...
-
Bu ax bx cx rastgele şeyler değil. mesela al ax in ilk 8 bitini temsil eder. cx counter olarak kullanılır vs..