folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Astım Ve Nefes Darlığı Hastaları İçin Egzersiz Programı

Astım Ve Nefes Darlığı Hastaları İçin Egzersiz Programı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sokarfeys
    Sokarfeys's avatar
    Erkek

etrafımda tanıdığım bir çok kişide akciğerleri ile ilgili bir problem var eee madem öyle akciğerlerinizi açacak program benden

bu arada bu program göğüs hastalıkları uzmanı haim baruh tarafından hazırlanmıştır buda böyle biline

ilk yapmamız gereken şey kardiyovasküler kondüsyonumuzun seviyesini bilmektir, yani ne kadar yürüyebileceğinizi biliyor olmanız gerekiyor

bu sebeple programın ilk günü

1. GÜN

- hafif tempoda yürüyüş ile kardüyovasküler kondüsyonun seviyesi belirlenir

2. GÜN

-kondüyonunuzun yettiği aralık (atıyorum 500 metre) olan mesafeyi kaç dakikada yürüdüğünüzü ölçün

-o mesafeyi 2 veya 3e bölerek zamana karşı tempo arttırın (örneğin 6 dakikada yürüyorsanız 5 dakikada parkuru bitirmeye çalışın)

-ağrı hissettiğinizde tempo yapmayı bırakıp temposuz yavaş adımlarla yürüyün, asla oturmayın

BU ŞEKİLDE 1 HAFTA ANTREMAN YAPTIKDAN SONRA

yine gücünüzün yettiği aralığı belirleyerek düşük tempolu düz koşu yapmaya çalışın

1. GÜN 

- hafif tempoda koşu ile kardüyovasküler kondüsyonun seviyesi belirlenir

2.GÜN

-kondüsyonunuzun yettiği aralığın 1000 metre olduğunu varsayarsak o 1000 metreyi kaç dakikada koştuğunuza bakın sakın hemen tempo yapmaya kalkmayın. bronşlarınızı tıkayıp astım krizini tetikleyebilir

3.GÜN

-2.gün koştuğunuz mesafeyi daha hızlı koşmaya çalışın atıyorum o mesafeyi ilk gün 8 dakikada koştuysanız bugün 7-6 dakika arasında bitirmeye çalışın

tempoyu kendinize göre ayarlayın, esnek olun

zorlandığınızda yürüyün daha sonra devam edin

İşimi bitirmek için koca bir ordu lazım!
Toplam Hit: 890 Toplam Mesaj: 1