folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Astronot İle Kozmonot Arasındaki Fark Ve Rusya Neden Uzay Araştırmalarından Çekildi ?

Astronot İle Kozmonot Arasındaki Fark Ve Rusya Neden Uzay Araştırmalarından Çekildi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Dün belgesel izlerken dikkatimi çekti bu detay,

Cevabıda epey ilginçmiş,

Astronot: USA daki adı.

Kozmonot: Rusya daki adı.

İmiş.

Gelelim soruya,

SSCB dağılınca Rusyanın uzay araştırmalarına ayrılan bütçe anında azalmış,

1960 ların ay macerasında süren bu rekabeti 2000 lerde neden göremiyoruz ?

Neden ülkeler arasında belli bilimsel konularda göze gelen bir rekabet yok ?

http://www.youtube.com/watch?v=IqYNFcAJXuM

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Rekabet değil ortak çalışma var. Biraz galeyana gelip araştırma yapmadan yazmışsın hocam. ISS araştır.

Ayrıca Videodaki Astronot Chris Hetfield. Kanadalı astronot. Çok güzel videolar paylaştı yukardayken.

Yeni olarak da ISS'e sürekli internet bağlantısı veriyorlar artık her astronot twitterdan fotoğraf paylaşıyor:) ben güney anadolu akdeniz kıyılarını istemiştim çekip postlamıştı birtanesi :)

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı

Rekabet değil ortak çalışma var. Biraz galeyana gelip araştırma yapmadan yazmışsın hocam. ISS araştır.

Ayrıca Videodaki Astronot Chris Hetfield. Kanadalı astronot. Çok güzel videolar paylaştı yukardayken.

Yeni olarak da ISS'e sürekli internet bağlantısı veriyorlar artık her astronot twitterdan fotoğraf paylaşıyor:) ben güney anadolu akdeniz kıyılarını istemiştim çekip postlamıştı birtanesi :)

International Space Station 5 temel toplam 16 üke çalışıyor onda onu biliyorum.

Ben şundan bahsediyorum 60 larda bir yarış varmış önce ben önce ben gibisinden,

Şuan öyle bir yarış görüyor muyuz yok.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Ekonomik ve politik bir şey. 

Marksizm, kapitalizmle olan yarışta sanayinin ve teknolojinin ilerletilmesini, kapitalizmden daha önde olmayı ve çalışma saatlerini bu birikimle beraber düşürmeyi hedefliyordu. Bu düşünce de zaten temelinde soğuk savaşı başlattı, kaçınılmaz olarak. SSCB yayılmacı bir politika ile bir çok ülkeyi kendine kattı bu sayede işgücü ve hammadde kaynaklarını çoğalttı. Merkezi olarak belirlenen istihdam planlamasına göre de her ülkede farklı fabrikalar kuruldu. Atıyorum, giyilen kıyafetler ukrayna'da, kullanılan yakıt kazakistandan temin edildi, çin'den demir-çelik alındı vs. Sovyetler çözüldüğü zaman bütün bu iş gücü ve hammadde kaynaklarını yitirdi. Bunun yanı sıra, artık rekabeti veya gelişmeyi gerektirecek bir ideolojik zemin de yoktu. SSCB'nin çözülmesinin ardından yaşanılan ekonomik darboğazında atlatılması için uzay, rusya için fazla lüks.

edit: "Ben şundan bahsediyorum 60 larda bir yarış varmış önce ben önce ben gibisinden,

Şuan öyle bir yarış görüyor muyuz yok."

çünkü o zamanlar sosyalizm vardı, şimdi yok.

anarsistherif tarafından 22/Ara/14 02:08 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

gereksiz pahalıydı , sovyetlerin dağılmasında

1. petrol boru hatlarındaki hatalar ve gelir kayıpları

2. abd ile giriştiği gereksiz uzay yarışına ayrılan bütçe

3. çaldığı teknolojileri doğru uygulayamamamsı

gibi sebepler var , sovyetlerin çöküş tarihine baktığınızda tüm dünyanın sola kaydığını çöktükten sonra ise birden derin bir sağ kuvvet geldiğini

görürsünüz , ecevit zamanında kriz e kadar bugunun sağcıları solcu iken orda burda mavi bayrak ile dolaşır iken ( sol partilerin )

şimdi badem bıyık bıraktığını görüyoruz.

Dünya ekonomileri tamamen abd gibi ülkerin elinde , abd gibi ülkeler ise sosyalisy ve karma yerine sınırlayıcı kuralcı ve sağcı ülkeleri daha çok sever.

sonuc olarak para bitince ortada kalırsınız. uzay  şuan gerekli enerji olmadıgından beklemek zorunda.

mars ta ultraviole ışınlar kullanılarak sera kurup tarım yapmak çok mu zor ? hayır degil ancak birşeyleri bekliyorlar

belkide 3-5 yıla sondaja başlayacaklar

Toplam Hit: 973 Toplam Mesaj: 5