Asus Başlangıç Sorunu - Cmd.Exe Açılıp Kalıyor
-
Arkadaşlar laptopum dün akşam yere düştü. Sonra kapandı ve açılırken bir kaç kere çok yavaş ve sorunlu açıldı. Daha sonra hiç açılmamaya başladı ve ne yaparsam yapayım ( güvenli mod - boot ayarları - format çabaları ) açıldığında bir dos ekranı oluyor ve dos ekranının üst çubuğunda şunlar yazıyor :
"X:\windows\system32\cmd.exe"
Herhangi birşey yapamıyorum, yazamıyorum. Kapattığımda da kapanıyor ve öyle kalıyor.
Ne yapmalıyım ya da ne yapabilirim ?Hocalar üstteki yazıyı donanımhaberden çaldım :D Aynı sorun bende de var. Laptopun kapağını sert kapattım sonra bi açtım açılmadı. Başlangıç seçenekleri, Logo altındaki windows başlatılıyor yazısı vs herşey ingilizce oldu ve sadece komut istemi açılıyor. Güvenli modda filan da çalışmıyor yine aynı şekilde komut istemi açılıyor ve hiç bir işlem gerçekleştiremiyorum. tuşlara tepki vermiyor. Ama donma yok imleç yanıp sönüyor, mouse hareket ediyor. Resim aşağıda. Aklıma tek gelen şey bios pili çarpmanın etkisi ile gevşemiş olabilir mi ?

-
alakası yok sadece hdd gitmiş.
windows açılırken zaten komut pencereleri açılır ama görünmez.
saenin hdd nin bir bölümü bozulduğu için o satırlarda takılıp kalıyor komut penceresi açık kalıyor.
imlecin yanıp sönmesi seni yanıltmasın bad sector lü hdd de takılma olmasada bellekte duran işlemleri yürütmeye devam edeblirsin.
hdd hakkın rahmetine kavuşmuş. cuma namazuna mutakip toprağa verin rahmetliyi.
-
zalimadam bunu yazdı
alakası yok sadece hdd gitmiş.
windows açılırken zaten komut pencereleri açılır ama görünmez.
saenin hdd nin bir bölümü bozulduğu için o satırlarda takılıp kalıyor komut penceresi açık kalıyor.
imlecin yanıp sönmesi seni yanıltmasın bad sector lü hdd de takılma olmasada bellekte duran işlemleri yürütmeye devam edeblirsin.
hdd hakkın rahmetine kavuşmuş. cuma namazuna mutakip toprağa verin rahmetliyi.
Hadd hatası vermesi gerekmiyor mu o zaman ?
"Hdd nin bir bölümü bozulduğu için" mi hata vermiyor. Çarpmanın etkisiyle hdd güç soketinde gevşeme oldu ve elektrik atlaması sonucu rahmetli oldu mu diyosun :(
mfatihbodur tarafından 29/Eyl/14 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
yok okuma kafası döndüğü bölgede hasar yapmış ki hata vermedi.
aslında s.m.a.r.t özelliği var ise hata vermesi lazımdı ama vermemiş. zaten hata vermeyip te arıza yapan hdd çok gördüm.
ben hdd gitmiş dedim ama format atmayı bir dene sağlıklı format atarsa pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.
çünkü bazen azda olsa bir darbe dosya yapılarını bozabiliyor ve format attığında düzelebliyor.
sonuç olarak hiç uğraşmadan temiz bir format atmayı dene. öyle test programları ile pc başında çıldırmaya gerek yok.
-
hiren boot u usb den bot edip live xp ile sistemi aç önemli verilerini yedekle formatı bas hocam hiç uğraşma.. baktın pc ıkınmaya devam ediyor hdd üzerinde yoğunlaş
-
zalimadam bunu yazdı
yok okuma kafası döndüğü bölgede hasar yapmış ki hata vermedi.
aslında s.m.a.r.t özelliği var ise hata vermesi lazımdı ama vermemiş. zaten hata vermeyip te arıza yapan hdd çok gördüm.
ben hdd gitmiş dedim ama format atmayı bir dene sağlıklı format atarsa pek sıkıntı olacağını sanmıyorum.
çünkü bazen azda olsa bir darbe dosya yapılarını bozabiliyor ve format attığında düzelebliyor.
sonuç olarak hiç uğraşmadan temiz bir format atmayı dene. öyle test programları ile pc başında çıldırmaya gerek yok.
Son olarak kendiliğinden bu çıktı. Dur bu resmin arkasından selected partition 1 dedi en son failed to confirm recovery info dedi ve kocaman beyaz ekran üzerine kırmızı yazıyla ERROR yazdı :D