folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Asus F3sc Bios Güncelledim Laptop Açılmıyor! Acill

Asus F3sc Bios Güncelledim Laptop Açılmıyor! Acill

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar olay şöyle gelişti birkaç haftadır benim bilgisayarda mouse bir çalışıyor bir çalışmıyor ama arkadaşların mouse sağlam olduğu halde benim pc de çalışmıyor ve asusun sitesine baktım benim asus F3Sc serisi bilgisayarın 6 tane bios güncellemesi çıkmış. Bende dedim en son sürümü yükleyeyim. ve winflash diye programı kurdum yükledimde sildi yükledi herşey %100 dedi buraya kadar herşey güzel. tekrar açıldı bilgisayar ama gel gör ki ben mouse ile bir tane klavye takılı iken bios güncelledim bu kez kendi üstündeki klavye ile touchpad i görmedi fn tuşları çalışmıyor. ama bildiğin bilgisayar açıldı yani sonra biosa girdim ordan exit menüsündeki load user diye seçenek var onu(niye yaptım bende bilmiyorum) ve açılıştaki sesi çok çıkıyordu onu da kıstım onayladım şimdi bilgisayar açılırken şu resimdeki geliyor

bilg%20açılış

devamıda ise bilgisayar açılır gibi yapıyor ardından mavi ekran geliyor ama resmi yakalayamadım bende videosunu çektim ama kaliteli olmadı bu video sürekli olarak kısır bir söngü halinde gidip geliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=VLCbQBRrBVE  vidosu bu.

diğer resimde burada

%3cçılış

sonrasında ise malum şimdilik kapalı duruyor ama biosa girerrken kendi klavyesini görüyor. Artık diğer klavye ve mouse takıldığında da açılmıyor.

durum nedir ne yapmam gerekiyor. yakında vizeler de var bilgisayar ile sınava girecem.

önerileriniz nedir?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

biosa girebiliyorsan bi tekrar girip load default u seçip defaultu yükletsene bi. bide şu var. sanırım sen win kurulumunda sata kısmı kapalı kurdun. bios güncelleyince ahci mod açıldı. mavi ekranı ondan alıyorsun. bios ayarlarında bir yerde ahci mod yada sata-ide mod die bi seçenek olması lazım. onu bul ve orayı ide yap. sanırım sorunun çözülecek.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

garantiye götürürsen, %100 anakartını değiştirirler. zaten evde yapabileceğin birşey de yok. Zira sorun bios'ta ise..

Sana tavsyem bilgisayarın hdd'sini bozman ve garantiye yollaman. Onlar garantide baktıklarında hdd'de sorun var değişmeli dicekler. Ve seni 20-25 gün bekleticekler. Hdd değiştirdiklerinde bios'taki sorunu görückeler ancak artık iş işten geçmiş olucak. Çünkü bios sorunlarında hiç uğraşmadan anakartı değiştiriyorlar doğrudan, bu nedenle sana bilgisayarın yenisini vericekler.

Denendi, ve onaylandı. Tecrübe ile sabittir :)

"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bana kalırsa senin biosla alakalı bi sıkıntın yok. Biosta sorun olsa hiç açılmazdı pc. Windws başlıyor sonra mavi ekrana dönüyor. Tekrar bi windows kurmaya çalış, yine aynı sorunu tekrar yaparsa hdd de bad sektor oluşmuştur. Hdd ni komple temizle. Format işini çözmez. Hdd regenerator programını indir cd ye yaz ve cd den baslat pc yi. Windows içerisinde atılan formatlar sanal formatlardır gerçek format değildir. o yüzden bunları denesen iyi olur kanımca.

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

hayaletkurt bunu yazdı:
    -----------------------------

biosa girebiliyorsan bi tekrar girip load default u seçip defaultu yükletsene bi. bide şu var. sanırım sen win kurulumunda sata kısmı kapalı kurdun. bios güncelleyince ahci mod açıldı. mavi ekranı ondan alıyorsun. bios ayarlarında bir yerde ahci mod yada sata-ide mod die bi seçenek olması lazım. onu bul ve orayı ide yap. sanırım sorunun çözülecek.

-----------------------------

+1

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hoca sonuç ne oldu? yazmamışsın. merak ettim.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

bios güncellemesi senin notebook model ve ankartının güncellemesimiydi eger değilse güncellemeden önce bios yedegini alıcaktın neyse eski bios notebook anakart modelini ögrenip geri yükle düzelir.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sağolun görüşleriniz için.. Güncellerken zaten kontrol ediyor bu güncelleme bu bilgisayarın biosu mu diye bende baktım doğru diye yazıyor zaten yanlış olduğu zaman hiç sana biosu güncellemen için  fırsat bile vermiyor. Yani hata yapma riskin yok. Güncelledikten sonra bilgisayar normal açılmıştı kullanıyordum(yaklaşık 5 dk kullandım) ama üzerindeki klavye ile touchpad çalışmadı. Ama ekstra klavye var onunla mouse çalıştı yeniden başlatınca bu klavye ile mouse yi çıkarttım bilgisayarı açtım bilgisayar izlemişseniz oradaki kör döngüye girdi. Bende birkaç gün bekledim. Format çektim düzeldi. Ama sanki biraz bilgisayar yavaşladı gibi. Şimdilik kullanıyorum bir sorun yok gibi gözüküyor...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

hocam bu laptoptan bendede var :) bios guncellemesını yaptıgında mavi ekran gelmesının sebebi son bios guncellemesınde Sata modunu biostan açıp kapama özelliği geldi ve sende IDE sıstemde kurulu işletim sistemi oldugu ıcın biosta sata açık oldugundan sistem doğal olarak açılmadı...format çekmeden biostan IDE moda almış olsaydın sistemin sorunsuz açılacaktı...o karşılaştıgın ilk hata ise biosunu guncelleyip load default yaptıktan sonra biostaki menulerden birinde LAN ile ilgili bir özellik var boot Lan mi ne öle bişi o açık ise o ilk resımdekı olay oluyor ve sorun cıkartıyor onuda kapatırsn o sıkıntıdanda rahatça kurtulabilirdin...

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

asuslarda winflash yazılımıyla gayet kolay bios güncellemesi yapılabiliyor. bir hata yaptıysan kullanıcı hatasından dolayı garanti dışı kalabilir ürünün.

Toplam Hit: 3469 Toplam Mesaj: 10