Asus K55vj-Sx077d Ekran Kartı Sahtekarlığı (Mı?)
-
Arkadaşlar selam
Asus k55vj-sx077d laptop almayı düşünüyorum. Benim için kullanıcı yorumları çok önemli kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8631
Googledan uzun bir araştırma yaptım. Ürün özelliklerinde Ekran kartının GT635m olduğu görülüyor. Ancak bazı forum sitelerinde GT635m yerine GT630m kullanıldığı yönünde yorumlar var. Bu konuda bilgisi olanlar cevaplayabilirler mi?
Şimdi eğer gerçekten GT630m kullanıldıysa bir alt modeli olan (alttaki link) disk hızı, ram, işlemci ve cache bellekten başka farkı yok. Bunlara bakarak 300 lira kadar fark verip üstteki cihaz alınmalı mı?
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8632
Yorumlarınızı bekliyorum. Uzun süredir bir laptop arıyorum artık sıkıldım. Bu ürünü tercih sebebim yorumlara bakaraktan sessiz çalışması ve kaliteli malzeme kullanılması.
Bunun alternatifi önerilerinizi de öğrenmek isterim. (lenovo z580 hariç.) en fazla 1800 tl civarı bütçem var.
-
yukarı alalım
arkadaşlar sipariş vereceğim ve yukarıdaki linklerden birisini alacağım yardımcı olursanız sevinirim
-
Hocam dh'da dediğiniz tarzda yorumlara rastladım ama orada GT 635M yerine GT 630M kullanmışlar dememişler, "GT 635M, GT 630M'in yenilenmiş hali, birbirinin aynısı" gibi yanlış bir bilgi vermişler.
GT 635M, GT 555M ekran kartının yenilenmiş hali. GT 630M ise hem GT 435M ve GT 555M grafik işlemcilerinden yararlanılarak üretilmiş bir ekran kartı. İkisininin performansı birbirine oldukça yakın, ama ikisi de aynı değil.
Verdiğiniz bilgisayarların her ikisinin de ekran kartı aynı olduğundan ekran kartını da yorumlayayım. GT 635M, 2. sınıf bir ekran kartıdır. Evimdeki bilgisayarlardan biri GT 540M ekran kartı olan bir ASUS N53SV, oyun konusunda sıkıntı yaşatmadı. Bu ekran kartı; "www.notebookcheck.net" sitesindeki verilere göre GT 540M'den daha performanslı olarak görünüyor. Sonuç olarak oyun oynayacaksanız, en yüksek ayarlarda oynamayı beklemeyin. Makul çözünürlüklerde oynatabilir olarak görünüyor.
Gelelim verdiğiniz modellere...
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8632
Bu bilgisayarda, 3. nesil i5 işlemci, 4 GB RAM ve 5400 rpm HDD bulunuyor. Bu bilgisayarı, batarya olarak uzun süre kullanacaksanız, yani "benim için bataryada geçireceğim sürenin uzunluğu performanstan daha önemli" diye düşünüyorsanız tavsiye edebilirim, çünkü diğerinden biraz daha az güç harcar. Ama bu yorumumu yanlış anlamayın, diğer bilgisayara göre karşılaştırarak söylüyorum. Bilgisayarın performansına münferit olarak bakarsak, uygun denilebilir. İleriki zamanlarda RAM miktarı artırma yoluna gitmeniz de olası.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8631
Bu modelde ise 3. nesil i7 işlemci, 8 GB RAM ve 7200 rpm HDD bulunuyor. Bu bilgisayarı da "benim için hız daha önemli, batarya dayanım süresi çok mühim değil" diyorsanız seçebilirsiniz. Neden böyle diyorum, çünkü 5400 rpm HDD ile 7200 rpm HDD'nin çalışması için duyduğu enerji aynı değildir. Bu da bataryada iken kullanımın süresini etkiler. Aynı şekilde normal kullanım esnasında HDD hızı olarak aradaki fark da gözle karşılaştırılabilecek seviyededir.
Kaliteli malzeme olarak çok bir şey söyleyemem. ASUS'un birkaç sene önce ürettiği dizüstü bilgisayarların kasaları sıcaktan çatlıyordu :) Ama son yıllarda bu tip sorunlu bir bilgisayar duymadım, muhtemelen malzemesi kalitelidir. Yine de ihtimallere bel bağlamamak adına gidip yerinde görmek, dokunmak, öyle karar vermek gerekir diye düşünüyorum. Sessiz çalışması konusunda da ASUS bilgisayarların yine son zamanlarda aşırı ısınan bir modelini görmedim. Bu yine de sizin bilgisayarı kullanma şeklinize ve bulunduğunuz ortamın sıcaklık değerlerine bağlı olarak değişebilecek bir faktördür.
Ürünü kullanmış, veya benim yazdıklarımdan farklı durumlarla karşılaşmış arkadaşlar varsa, bilgilerini paylaşsınlar. Birden fazla kişinin görüşünü almanızda yarar var.
RaNGeR tarafından 24/Oca/13 03:11 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam öncelikle bilgi için teşekkür ederim
batarya süresi benim için çok önemli değil. Rpm ve işlemci açısından bakarsak 300 tl farkı vermeye değer mi?
-
HorbaDor bunu yazdı
hocam öncelikle bilgi için teşekkür ederim
batarya süresi benim için çok önemli değil. Rpm ve işlemci açısından bakarsak 300 tl farkı vermeye değer mi?
Yalnızca HDD rpm ve işlemci farkı yok. RAM miktarı da diğerinin iki katı. 4 GB RAM miktarı olan modelin ilerideki zamanlarda RAM yükseltmesi yapmak zorunda kalabilirsiniz. Tabi bilgisayardan istediğiniz performansı bilemediğim için ihtimal dahilinde konuşuyorum.
HDD performansı, RAM miktarı ve işlemci olarak 300 TL farka değer mi derseniz, bence değer. Ama burada önemli olan benim ya da farklı herhangi bir kişinin yorumundan ziyade sizin yorumunuz ve bilgisayardan isteyeceğiniz performanstır. "i7 işlemciye, 7200 rpm HDD hızına, 8 GB RAM miktarına ihtiyacım yok, diğeri de yeter" de diyebilirsiniz, 300 TL daha verip performanslısını da seçebilirsiniz. Önemli olan sizin beklentileriniz ve bütçenizdir.
RaNGeR tarafından 24/Oca/13 03:31 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam o linki yanlış vermişim aslında i5 olanında 8gb ram'i var.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8657
Pek oyun oynamam. Ama ilerde oynayabilirim. Şu sıralar Kpss modundayım. Hdd ve işlemci hızının farklı olması performansı ciddi şekilde etkiler mi?
-
bak şimdi ister i7 al ister i5 hdd 5400 olduktan sonra mönitöre kafa atasın gelir bazen
7200 candır al gitsin
ha ilk sorduklarınada gelirsek ati de nvidia da hep böyle şeyler yaparlar isim değiştirip ekran kartı piyasaya sürerler
ama 555m de taşaklı karttır kendi diyat aralıgında
DestinatioN tarafından 24/Oca/13 04:15 tarihinde düzenlenmiştir -
HorbaDor bunu yazdı
hocam o linki yanlış vermişim aslında i5 olanında 8gb ram'i var.
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8657
Pek oyun oynamam. Ama ilerde oynayabilirim. Şu sıralar Kpss modundayım. Hdd ve işlemci hızının farklı olması performansı ciddi şekilde etkiler mi?
Hocam i5'li model fabrika çıkışı 4 GB RAM'li geliyormuş yine de. Firma artırıyor. Dizüstü bilgisayarlar üzerinde değiştirdiğiniz parçalardan kaynaklanan sorular garanti dışı kapsamındadır. Yani size firmanın takacağı RAM sonucunda, "RAM veya RAM'den kaynaklanan sorunlar nedeni ile" garanti kapsamı dışına çıkar. Tabi RAM veya RAM'den kaynaklanan sorun çok nadirdir. Ancak yine de söylemiş olayım, bilginiz olsun.
Bilgisayarı ne için aldığınızı bilemediğim için size bir faydası olup olmayacağını bilemem. Ancak i7 ile i5 arasında fark var mı diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım:
i5 işlemci 4 gerçek çekirdeğe sahiptir. Sanal çekirdek yoktur. i7 işlemcilerde ise 4 gerçek 4 sanal çekirdek olmak üzere toplam 8 çekirdekli olarak çalışır. Yani bu da yaklaşık 2 kat performans demek. Yalnız burada belirtmem gereken nokta, piyasadaki oyunlar dahil çoğu program halen en fazla 2 çekirdek kullanıyor. Intel'in geliştirdiği Turbo Boost teknolojisi sayesinde, kullanılmayan çekirdekler bekleme modunda iken, kullanılan çekirdeklere diğer çekirdeklerin yük altında kullanacağı enerji aktarılıyor, böylece güç aşımı sağlanıyor. Bu nedenle işlemci bilgilerinin sonunda "Turbo Boost ile bilmem şu GHz'e kadar" diye bir bilgi vardır.
5400 rpm ile 7200 rpm HDD arasındaki hız farkı da daha önce söylediğim gibi gözle farkedilebilir seviyededir. İki HDD dönme hızı arasında yaklaşık %33'lük bir fark var. Bu da, iki HDD'nin kafalarındaki okuma/yazma değerleri arasında belirgin bir fark yoksa, yaklaşık %33'lük bir performans artışı demek. 7200 rpm HDD'leri dizüstü bilgisayarlarda güç tasarrufu gerekçesiyle çok sık kullanmazlar, ama performansı 5400 rpm modellere göre farkedilebilir seviyelerdedir.
Sonuç olarak, size bilgisayarda ne kadar performans gerektiğini bilemediğim için size ne kadar yarar sağlar söyleyemem. Ama performansı olarak arasında oldukça fark var, bu kesin. Ne için aldığınızı bilmediğim için her iki modeli de inceledim. Hangisini alacağınız sizin kararınıza kalmış.