ASUS X54HR Notebook Hakkında
-
Arkadaşlar http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/asus-x54hr-sx006r-x54hr-core-i3-2330m-22ghz-4gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-1gb-amd-7470m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=60310#allImages adresindeki notebook'u almayı düşüyoruz. Ancak internette incelemesine pek rastlamadım. Bu model kullanan yada, modeldeki parçalar hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
-
Hocam, sayfada okuduğum özelliklere göre bir değerlendirme yapabilirim sanıyorum. Öncelikle işlemcisi Sandy Bridge versiyonu. İvy Bridge'ler çıktıktan sonra Sandy Bridge almanın bence anlamı yoktur. Ivy Bridge olan bir modeli önerebilirim. Nasıl anlarım dersen:
"ASUS X54HR CORE İ3-2330M 2.2GHZ-4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1GB AMD 7470M-CAM-BT-W7BAS" kalın yazdığım 2 yazısı yerine 3 yazanlar Ivy Bridge versiyonlarıdır. Buradan anlayabilirsin.
Bir ikinci gördüğüm husus, Intel işlemcili bir anakarta AMD ekran kartı takılmasını ben şahsen tercih etmiyorum. Kimileri için tercih nedeni olabilir ancak AMD ekran kartları genellikle AMD işlemcili modeller ile daha uyumlu çalışıyor. Ayrıca ben dizüstü bilgisayarlarda NVIDIA ekran kartı tercih ederim ki, bu benim tamamen kişisel görüşümdür. Üzerindeki ekran kartının özelliklerini sorarsan, 3. sınıf ekran kartı olarak geçen ekran kartlarındandır. Özellikle oyunlarda çok fazla bir performans bekleme. Yapılan testlerde, Battlefield 3 oyununda düşük görüntü ayarlarında kasmış. Yani oyun oynayacaksan kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Ayrıca HDD bilgisi olarak rpm hızını yazmadıkları için o konuda da bir fikrim yok. Ama sen ne için bilgisayar aldığını ve fiyat aralığını söylersen daha iyi yardım alabileceğin kanısındayım.
-
Ekran kartı konusunu bende fark ettim ancak makinayı kendim veya kendime almıyorum. Ablamlara alıyorum, eniştemde asus olsun dedi. Fiyat aralığıda maksimumum bu makinanınki kadar.
-
Bunun bayaa dandik islemcili olanini kullandim tek begendigim seyi isinmiodu . Ama oda islemciden dolayidir.. Sole bisey soyliyim takoz gibi kasasi var fiyati 1300 lira ayni kasa 700liralik modellerdede kullaniliyor uzun uzun yazamiyorum teldden giriyorum
-
Bilgisayarı ne amaçla alacağınızı belirtirseniz daha iyi olur. Yani bilgisayarı ne yapmak için alıyorsanız, onu belirtin.
-
RaNGeR bunu yazdı
Bilgisayarı ne amaçla alacağınızı belirtirseniz daha iyi olur. Yani bilgisayarı ne yapmak için alıyorsanız, onu belirtin.
hocam oyun oynanmayacak. film, internet, word.
-
hocam aynı paraya
http://www.mormani.com/urun/d0d90c177f25d6a04e9573d0d990ac17/ASUS-K55VD-SX023D-Intel-Core-i5-3210M-2.6GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook
buradan alabilirsin vatan'dan kat kat ucuz oluyor burası bu i5 zaten ekran kartıda iyidir. bir bak istersen ? -
sezeruludag bunu yazdı
hocam aynı paraya
http://www.mormani.com/urun/d0d90c177f25d6a04e9573d0d990ac17/ASUS-K55VD-SX023D-Intel-Core-i5-3210M-2.6GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook
buradan alabilirsin vatan'dan kat kat ucuz oluyor burası bu i5 zaten ekran kartıda iyidir. bir bak istersen ?eyvallah hocam sağolasın gerçekten makina çok uygunmuş ve donanımda iyi. daha önce buradan alışveriş yapmışmıydın?