Asus X61s İşlemci Isısı Ve Termal Macun
-
60 75 derece arasında dolanıp duruyor. 4 senelik bi pc ve hiç yenilemedim. Hatta işlemcinin yerini de bilmiyorum. Araştırdım bişey de bulamadım pek. Bilenler bir yardım edebilir mi ? Resim bu

-
1- işlemci bu kardeşim yandaki vidaları söküp üstteki metali sök altına termal macun sür
2- soğutucunun hava alma penceresi bunun önünde tozlar pamukcuk olur onları ve içini temizle
3- fanında içini temiz hava ile ve rahat çalıştığından emin ol fanın rahat çalıştığınıda anlamak için elinle çevir dururken pat diye durmaması lazım yaylana yaylana duruyosa tamamdır
yazdıklarım işini gördüyse sıkıntı yok takıldığın yerde yazarsan dilim döndüğünce yardımcı olurum...
Zalim_07 tarafından 23/Oca/13 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Zalim_07 bunu yazdı
1- işlemci bu kardeşim yandaki vidaları söküp üstteki metali sök altına termal macun sür
2- soğutucunun hava alma penceresi bunun önünde tozlar pamukcuk olur onları ve içini temizle
3- fanında içini temiz hava ile ve rahat çalıştığından emin ol fanın rahat çalıştığınıda anlamak için elinle çevir dururken pat diye durmaması lazım yaylana yaylana duruyosa tamamdır
yazdıklarım işini gördüyse sıkıntı yok takıldığın yerde yazarsan dilim döndüğünce yardımcı olurum...
bende de var aynı makine, 2009da aldım bende, ısınma vardı biraz, 3 numarayı sök, temizle güzelce bişeyi kalmaz :)
-
Zalim_07 bunu yazdı
1- De gösterdiğin gpu, onun bir üstündeki işlemcidir.
Fanı ve fan çıkışının tozunu temizleyip geri takman yeterlidir, yeteri kadar soğumuyorsa termal macun işine girersin ama sanmıyorum.