Atam Şimdi Sen Olmalıydın !....
-
Bu vatanı emanet ettiğin gençlerden biri olarak üzerime düşeni ''eksiksiz'' yapıyormuyum bilmiyorum ama,bu topraklarda çıkarcılarla,hainlerle bölücülerle aynı havayı teneffüs ederken en çok senin eksikliğini hissediyorum...

kimse senin gibi yüreğini avuçlarına oturtup açmadı ellerini....
kimseye yakışamazdı bu kadar rengini denizden çalan gözlerin ışıltısı
hiçkimsenin selamı tüylerimi ürpertmedi seninki gibi...
düşmanla savaşma gücümüzü,boyun eğmemeyi senden öğrendik...
şimdilerde kimse böyle içten sarılmıyor halkım dediğine...
kimsede yok sendeki asalet,kendine güven,geleceğe güven...
belkide kimseye bu kadar yakışmadı bu kasket ve çizmeler...
kimse seslenmiyor artık bize böyle,içimizdeki vatan aşkını açığa çıkarmak istercesine...
kimse senin kadar umutla bakmıyor artık gökyüzüne....
ve kimse özlememiştir seni belki benim kadar...
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.
Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetln imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!
Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.
İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabilirler.
Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur !...
Mustafa KemaL Atatürk -
bizi yoneten gaflet ve dalalet içinde olan iş birlikçileri temizlememiz lazım ve onların saffında bulunanlarıda.....
-
şu lafa gerçekten kızıyorum...hayır feysbukta (facebook) da var " bahse varım Atatürk ün hayatta olmasını isteyen..." tarzı gruplar...soruyorum sizlere hangi yüzle
bunu isteyebiliriz...o şimdi bir şekilde gelse ve cumhuriyet in halini görse hangimiz onun yüzüne bakabilirdi...Atatürk ü anlamak; fikirlerini, inkilaplarını vs.
devam ettirmek demektir...onun hayatta en çok istediği şey biz gençlerin onun bıraktıklarını ondan daha ilerilere götürmekti, ondan daha iyi olmamızı istedi:
şimdi o burda olsa hayal kırıklığına uğramaz mıydı? Ata mızı üzmüş olmaz mıydık?
çok utanıyorum; çok...
Tek istediğim kendisinin hala yüreklerde ve akıllarda olması...
ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır...
not=bu arada yazıyı okumadım belki bunları anlatmıyordur ama her ne ise nefretimi kustum...oh bea...
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------şu lafa gerçekten kızıyorum...hayır feysbukta (facebook) da var " bahse varım Atatürk ün hayatta olmasını isteyen..." tarzı gruplar...soruyorum sizlere hangi yüzle
bunu isteyebiliriz...o şimdi bir şekilde gelse ve cumhuriyet in halini görse hangimiz onun yüzüne bakabilirdi...Atatürk ü anlamak; fikirlerini, inkilaplarını vs.
devam ettirmek demektir...onun hayatta en çok istediği şey biz gençlerin onun bıraktıklarını ondan daha ilerilere götürmekti, ondan daha iyi olmamızı istedi:
şimdi o burda olsa hayal kırıklığına uğramaz mıydı? Ata mızı üzmüş olmaz mıydık?
çok utanıyorum; çok...
Tek istediğim kendisinin hala yüreklerde ve akıllarda olması...
ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır...
not=bu arada yazıyı okumadım belki bunları anlatmıyordur ama her ne ise nefretimi kustum...oh bea...
-----------------------------merak etme, cumhuriyet devrimini kanımızın son damlasına kadar savunucaz ve savunuyoruz, tek tek bile olsa bunu yapacağım.Çünkü yeminim war :S
-
Kırılma noktası 2. dünya savaşında sağ olmamasıdır:( genç yaşta kaybettik .
-
çarşamba günü okul gezisiyle izmirden ankaraya gittik ve ilk durağımız atamızın yanıydı...
gerçekten böylesine bir ataya sahip olduğumuz için gurur duymalıyız..
Atatürk'ün balmumu heykelini gördüğüm anda bir ürperti ve heyecan sardı..onun cansız bi balmumu heykel olduğunu biliyordum ama gözlerim bunu kabul etmiyordu..ülkeyi emanet ettiği türk gençliği olarak ülkenin durumunu hatırlayınca onun karşısında olmaktan utandım..bize ne zorluklarla en çağdaş şekilde emanet ettiği ülkenin durumunun ne kadar içler acısı olduğunu ve onun yanında ne kadar aciz olduğumuzu anladım...
hala daha hangi sapkın zihniyet ve nasıl bi cehalet Atatürk hakkında ileri geri konuşur buna nasıl vicdanı elveriri anlamış değilim...
-
Pek Tabiki, Atatürk Yaşasaydı, Verdiğimiz Kolumuzu görüp tiskinecekti, Vede hatalarımızın hangi birini sayacağız ona Elektriği üretmeyi başardık Atam Rusyaya yarı fiyattan satıyor Fakir Vatandaşıma kol gibi Sokuyorummu, Yönetimdeki her kesin Akrabalarının Fabrika sahibi edildiğinimi, Devlet Malı Milletin malı idi hani, Özelleştirme Adı altında Yabancılara Satıldığınımı, Hangisini diyebiliriz Bana kalırsa O geldiğinde hiç birimizin Buralarda olmaya cesareti kalmayacaktır hepimiz ihanet içindeyiz, Susanlarda dahildir, Galyena getirmiş olmak değil gayem Kalkın Devletin üzerine yürüyelim demiyorum, Olaki O saydığım Zatlardan biri yada o birinin çocuğu bunu okurda belki biraz burnu yanar diye Yazdım bunları.
Söylüyorum Arkadaşlar susmamak adına söylüyorum, Devletin Vergileri ile Ne emekler le kuruldu telekom, Tedaş, ve Barajlarımız Milletin parasıyla kurulanı hangi çılgın zihniyet nasıl olduda vede ne hakla sattı Elin Yahudisine, Bizim malımızı nasıl satarlar Yahudiye, Millete milletin Sermayesini nasıl oluyorda fakir kalma kozu olarak kullandırttılar. Yazık Gücüm yokki Engelleyemiyorum Yazık.
Bizim paralarımızla Bizi Fakir ettiler, yazık, Atatürk Uyansa eğer, Bu Rezalet karşısında Uyandığında neler diyeceğini ve nasıl yüzümüze tüküreceğini demek zaten sanırım gerekmezdi. Üzgünüm Sadece Bunu diyebilmekteyim, boynum bükük.