Atatürkçüler, Cumhuriyet Ve Demokrasi Yanlıları Aynı Zamanda Suçlayıcılar
-
Ben uzun süredir bu konuları takip ettim genlde üniversite ortamında tartıştım ve bir çoğunun abi ben Atatürkçüyüm deyip gidip kürtleri asalım, komünistleri keselim, faşistleri parçalıyalım , en iyi rejim sosyalizm vs.. dediğini gördüm.Bu kadar mı hayır ? Anadolu üniversitesinden öğretim üyeleri ve bir kaç profesörle birlikte yine ülke tartışmalarında insanların umutlarının bittiğini gördüm.
Cidden Atatürkçü , cumhuriyete inanan kaç adam var ? Adk dan insanlarla konuşuyorum ülke kurtalılamaz diyor ülke feci duruma geldi çok zor işimiz diyor.Dediğim şuydu hepsine siz savunduğunuz değerin fikirlerini almamışsınız, hayatını bilmiyorsunuz.
-İnsanlar ilkeleri yanlış biliyor en basitinden devrimcilik ilkesinin rejim devrimciliği sosyalist yanlsıı olduğunu düşünüyor.Halbuki Atatürk bu ike ile kendinizi sürekli yenileyin demiştir.Devrimcilik yenilikçiliktir.Yani şapka kanunu hala tutmanın anlamı yok bunu görmüş ve yenilenin demiştir.
Öte yandan insanlar akp şöyle yaptı böyle yaptı, insanlar cahil, bu kısım salak, bu kısım kültürsüz şöyle böyle diyor.
1-Atatürkün yaptığı şeriatı yıkıp cumhuriyeti kurmaktı.Cahil toplumumuz vardı cahil insanlar dini yasa alır ve öyle bir yapıdan cumhuriyete geçmek çok zordu, başardı
2-Atatürk zamanında okuma yazma oranı düşüktü millet cahildi onları eğitmek, modernleştirmek şimdikinden daha zordu, başardı
3-sıfırdan dil kurdu, kuramları Türkçeleştirdi (eşkenar üçgen vs.. ) o kadar yenilik yaptı çok zordu, başardı
4-İnsanların demokrasiyi , cumhuriyeti öğrenmesi şimdikinden çok zordu çünkü sıfırdan işliyordu fakat bunuda başardı
5-Devletin vergiye yüklenirse insanların ceplerinde para kalmayacağını biliyordu (bunu şimdiki odunlar göremiyor), tarım ve sanayiye yüklendi adeta şirket gibi para kazandırdı (şimdikiler aksine satıyor) bunu başardı
...
..
.Uzayıp gider tek tek yaptığı işleri yazamam.Gördüğünüz gibi zamanında zor olan herşeyi yaptı.Şimdi biz ne yapıyoruz ? Kendimizi yeniliyor muyuz ? Atatürkün istediği şekilde sürekli ilerliyor muyuz ? Daha önemlisi Atatürkün bağımsız Türkiye istediğini ve Atatürk ü geçlim bunun bizim için daha hayırlı olduğunu görebiliyor musunuz ? Bağımsızlık ekonomik bağımsızlıktır günümüzde.
Öte yandan şu sıralar devlet pek bi artisleşti yok kürt açılımı yok şu bu...Arkadaş adamlar bundan önce devlet gözünde 2. sınıf mıydı ? Mahkemelerde kürtse 2 katı mı ceza veriliyordu ? kürt diye devlet hizmeti kullanamıyor muydu ? Neden şimdi devlet sanki demokrasi getirmiş havasını estiriyor ? Kürtlerin istediği 1- iş sahası, batı gibi doğunun kalkınması, 2- devlet- pkk arasında kalmaktan kurtulmak.Bir uçak düşünün tam pistten ayrılacak ön tarafı yani Türkiyenin batısı gelişmiş ve kalkınmış, ön taraf havada fakat arka taraf yerde.İki seçenek var ya orayı bırakıp ön tarafla yol almak yada arka tarafıda kalkındırmak.
Kürtleri sevmeyen milliyetçi adında milliyetçiliğin milletini sahiplenmek, milletini sevmek olduğunu bilmeyen dingiller var.Aynı şekilde Türklere düşman gözüyle bakan kürtler var.Arkadaşlar aynı yatağa girin demiyoruz.Dediğimiz şey sadece kardeşçe yaşayın birbirinize zarar vermeyin.
Atatürk bir çok imkanı zorluklara ramen yaptı.Ya sizin gibi yapsaydı ? ülke cahil , bitik, el koymuşlar berbat durumdayız deseydi ? Bu ülkeyi düzeltebilir miydi ? O yüzden akp şöyle böyle, insanlar cahil Atatürkü tanımıyorlar, Cumhuriyet nedir bilmiyorlar diyen insanlar karşıma çıkıp ben Atatürkçüyüm demesinler.Sizi Atatürkçü olmadığınız için dışlamam, sevmemezlik yapmam.Atatürkü sevmeyenlerde olabilir yeterki hakaret etmesin.
Eğer bu ülkede insanlar bilinçli değilse, Atatürkü , görüşlerini ve ilkelerini tnaımıyorlarsa, dış güçlerin oyuncağı olmuşlarsa bu onların, medyanın suçu olduğu kadar bizimde suçumuzdur.Atatürkü, Cumhuriyete sahip olmayı, kardeşliği öğretemedik.O yüzden mümkünse kimse Atatürkçüyüm ama millet cahil ülke bitik demsin.
Demesin ki cahilliklerini ortaya çıkartmasınlar, savunduğu kişinin görüşlerini, ilkelerini ve hayatını bilmediklerini , araştırmadıklarını göstermesinler, kendilerini aptal durumuna düşürmesinler.
---
Diyeceğim budur arkadaşlar.Mühim olan birbirimize bağlanmaktır, Ülkenin hiç bi yere gittiği yok.Bu devir kapanır başka devir açılır.İnsanlar ne kadar bilinçlenirse, özgür olursa o kadar ilerleriz.
-
Hoca sen git bunları,
Adana'da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu, PKK terör örgütü yanlısı gösteri grubunun,
Ekmek parası için çalışan, evde bekleyen çocukları, eşi, ana - babası olan, ve bu gösteri esnasında GÖĞSÜNDEN KAHBECE bıçaklanarak şehit edilen,
ŞEHİT POLİS MEMURU " Ferdi Özkan "ın eşine ve çocuklarına anlat, onlar seni anlarlar.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Hoca sen git bunları,
Adana'da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu, PKK terör örgütü yanlısı gösteri grubunun,
Ekmek parası için çalışan, evde bekleyen çocukları, eşi, ana - babası olan, ve bu gösteri esnasında GÖĞSÜNDEN KAHBECE bıçaklanarak şehit edilen,
ŞEHİT POLİS MEMURU " Ferdi Özkan "ın eşine ve çocuklarına anlat, onlar seni anlarlar.
-----------------------------tamma oz aman bütün doğu tarafını bombalıyalım hepsini öldürelim.Bu sence Türkiyenin düşmanlarını, pkkyı yada sorunları çözecek mi ? Ya kürt iş adamları vs.. ? Hadi onlarıda öldürdük sence fransanın, amerikanın, rusyanın, israilin, ve daha başka ülkelerin Türkiyenin güçlenmemesi için oynayacağı oyunları çözecek mi ?
Eğer öyleyse bu gün kendimizi canlı bomba olarak kullanıp her türlü şeyi yaparız problem değil.Fakat milli beraberlik yoksa ülke rüzgard savrulur.Tekrar diyorum Atatürkçü deyip ırkçılık yapanlar, yada saçmalayanlar yalnızca kendilerini kandırıyor.Kimse sizi Atatürkçü değilsiniz diye suçlamaz, suçlayamaz.
Bu gün komünistlerin çoğunun cheye, lenine saygı duyduğüu, ülkücülerin türkeşe, dincilerinde seyidi kürdiye hayranlık duydukları belli olur.Bu aynen şu gibi ben chenin düşüncelerine yada türkeşe, seyidi kürdiye katılmıyorum fakat türkeşçiyim, checiyim, şuncuyum buncuyum demek kadar saçma birşey.
Sen ırkçıysan, yada başka birşeysen zaten problem yok problem yaratanları yukarda belli.Ama hem Atatürkçüyüm hem ırkçıyım diyorsan Atatürkün A sını bilmiyorsn demektir.
-
Hoca hikaye gibi anlatmışsın güzel hoş ama,
Milli Birlik ve Beraberlik istemeyenler, Üniter Devlet Yapısı'na çomak sokanlar kimler, bunu idrak edemediysen halaa, benim suçum ne ?
O zaman o kesimde kendi beyinleri ile düşünsünler, senin deyiminle emperyalist güçlerin oyunlarına gelmesinler, kendi bedenlerini ve beyinlerini adı geçen ülkelere peşkeş çekmesinler, bak o zaman sorun kalıyormu?
-
belki konudan uzak bir görüş olacak ama , her ne kadar kürtler şu sıralar bayram etsede- unutmasınlar ki; amerika her zaman çıkarları için babasını bile satan bir toplumdur. ve tek sebep, şuanki ülkenin tek mimarı amerikadır. o istiyor diye bunlar oluyor, yoksa ne haddine akp'nin. Din tüccarlığı ve muhafazakar kesimin desteği ile geldiler,demokrasi savaşçısıyız diye kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar.
unutmasın kimse, bu ülkenin siyasi iktidari basiretsiz olabilir, ordu mensupları kofti sebeplerle hapishaneye alınmış olabilir. ( bu hapse alınanlar, herkes biliyorki TSK içinde kabaca tarifle ' taşaklı' olan subay ve mensuplardandır.)
Ve bunlar alt yapının birer kilometre taşıydı. alt yapı hazır. Bir orospu çocuğunun yol haritasına bakıyor koca bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti.
Herkes bilmeli,dağdaki teröristten daha tehlikeli bir amerika,daha tehlikeli bir iktidar var şuan başımızda!
Ve, gene bunlar unutmamalıki; 7 cihana kafa tutmuş bir ırkın torunları var bu memlekette!
Geldikleri gibi siktirolup giderler...
Not: kusura bakma zumsuk,konunu baltalamış gibi oldum kardeş :) -
Ülkede Estirilen Türkçülük Kisvesi, Her Halikarda Can yakıyor, Şehit Polisler Ve Aileleride Şehit Asker ve Aileleride İçeriye Esen Bu rüsgarın Kurbanlarıdır..
Dış Politika Sıfırın altında Seyrediyor, Mevcut Varolan Dış Politika Bize Ait değil, Türkçülük Rüzgarı Estirmek isteyenler Bunu Dışarıya Estirmeliler, Çünkü İçerisi Bazı Çevreler istesede İstemesede Zaten Türk. Türk Bölgesinde uygulanan Türkçülük Adı altındaki Oluşumlar Dalgalanmalı Etnik Çatışmalara Ülkeyi Gebe Kılmaktadır.
İçeride Oluşan Havuz Dalgalanmalarının Şiddeti Artmadan Önünün Alınması Zaruridir..
Bir Kaç Zekadan Mahrum (İsmi Lazım Değil) Kardeşimizin Hakkımda Kürtçülük iddiaları var, İyi Okusunlar Ben Ne Kürtçülük Nede Türkçülük İle Asla Fikir Beyan etmem etmedim, Akıl olun Sözlerimi Çarpıtmayın Kendinize Göre Yontmayın.!
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Ülkede Estirilen Türkçülük Kisvesi, Her Halikarda Can yakıyor, Şehit Polisler Ve Aileleride Şehit Asker ve Aileleride İçeriye Esen Bu rüsgarın Kurbanlarıdır..
Dış Politika Sıfırın altında Seyrediyor, Mevcut Varolan Dış Politika Bize Ait değil, Türkçülük Rüzgarı Estirmek isteyenler Bunu Dışarıya Estirmeliler, Çünkü İçerisi Bazı Çevreler istesede İstemesede Zaten Türk. Türk Bölgesinde uygulanan Türkçülük Adı altındaki Oluşumlar Dalgalanmalı Etnik Çatışmalara Ülkeyi Gebe Kılmaktadır.
İçeride Oluşan Havuz Dalgalanmalarının Şiddeti Artmadan Önünün Alınması Zaruridir..
Bir Kaç Zekadan Mahrum (İsmi Lazım Değil) Kardeşimizin Hakkımda Kürtçülük iddiaları var, İyi Okusunlar Ben Ne Kürtçülük Nede Türkçülük İle Asla Fikir Beyan etmem etmedim, Akıl olun Sözlerimi Çarpıtmayın Kendinize Göre Yontmayın.!
-----------------------------hoca aynen dediğin gibi Türk rüzgarı, Türkiyenin rüzgarı dışarda esecek.Türkiye yi hep içten yıktılar buna ramen diretenler ya kördür yada anlamıyorlardır.
Ben çok insan tanıdım kürtlerin düşüncesini almadan konuşuyorlar.Bi gidin konuşun nedne istiyorsunuz neden yapıyorsunuz diye ?
Bir kere cahil kesim var adamlar toplum psikolojisine göre bir provakatörün ardından neler yapıyorlar.İyide bu adam cahil kalmış senin kadar iyi eğitim alamadığı için zaten devlete küs.
Peki o zaman siz söyleyin doğuda sizin kadar iyi eğitim alamamasının nedeni sadece doğuda doğmuş olması mı ? Gelişmemiş diye çoğu devlet memuru gitmek istemiyor.Pkkdan korkuyor.
Burda pkk içte çözümlenir diyecek kadar saçmalayan biri varsa buyursun.Ülke içindeki biter ama ermenistandakiler, yunanlıların destek verdikleri vs.. yurt dışında durur.Yine sorun olur yine.Ne olacak pkkyı bitirsek bu sefer sunni-şii.Belki olmaz diyorsuınuz ama görürsünüz.Alevilerin Atatürk e bu kadar bağlanmalarının sebebi onları dinlerini yaşayacak kadar serbest bırakmaları.
Şimdi biz üniversitelere giremiyoruz diye bağıranların kafasından olanlar zamanında başka insanların dinine zerre saygı göstermemişti.Fakat Atatürk herkez kendi içinde yaşasın devlete bulaştırmayın dedi ve özgürleştirdi.
Türk-kürt meseleside bir şekilde çözümlenir.Fakat gidip apoyla konuşmakla yapacaklarını zannediyorlarsa söyliyim Türk devletini küçük düşürür.Türk devleti yıllardır yakalamaya çalıştığı, uğraştığı, kayıplar verdiği ve bu kayıpların sebebi olan insanı baktığı yetmiyor birde muhattap alacak.
Başka çözümleri var.Önemli olan çözmek istensin.Yoksa ö öyle bu böyle demekle çoook kardeş kardeşi vurur.Sol-sağda akıllanmadınız şimdi ne kadar saçma dava olduğunu görüyorsunz, o yetmedi aynı saçmalığı şu an yapıyorsunuz bazıları duygularınızla oynuyor ve hop Türk-kürt.Sonra o bitecek sol-sağ gibi diyeceksiniz ki ne kadar aptalmışız.Fakat aynı anda aptalmışız derken daha büyük gibi görünen yine aptalca bir sorunla uğraşacaksınız.
300 lider kadro var TSK bunları yakalamadıysa , yakalayamadıysa bi yerde problem var.Yıllardır hemde.Bunun ötesinde jandarmadan komutanlar diyor yerlerini biliyoruz, kimlerin kim olduklarını bilyioruz diye.Demek ki durum sizin sandığınız gibi ufak Türk-kürt mevzusu değil.
Ünviersitelerde uğruna kavga edilecek, kardeş öldürülecek kadar aptalca bir mevzu daha.Belki çoğu şimdi yine MİLLİYETÇİ duygularla diyecek şehitlerimiz öldü bu mu aptalca değli.Unutmaki sol-sağ olayında kardeşler birbirini vurdu şimdi ? Şimdi oda aptalca geliyor dimi.
Hem sadece Türkler ölmedi.Pkk kürtlerden de bir çok kişiyi vurdu.Sen burda Türk-kürt mevzu derken orda bu işin içinde ölüm korkusuyla yaşayanlar var.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------Hoca hikaye gibi anlatmışsın güzel hoş ama,
Milli Birlik ve Beraberlik istemeyenler, Üniter Devlet Yapısı'na çomak sokanlar kimler, bunu idrak edemediysen halaa, benim suçum ne ?
O zaman o kesimde kendi beyinleri ile düşünsünler, senin deyiminle emperyalist güçlerin oyunlarına gelmesinler, kendi bedenlerini ve beyinlerini adı geçen ülkelere peşkeş çekmesinler, bak o zaman sorun kalıyormu?
-----------------------------kimler biliyor musun birbirine düşman olanlar ülkeyi bölmeye çalışanlar buna sende dahilsin bu fikirlerinle.
Zamanında bir kısım komünizm istiyorda diğer kısım sözde engelleyecekti bunları.Kim bunlar ülkücüler.İstanbulda amerikan donanmaları geldi diye solcular protesto etmeye gitti, ülkücüler adam toplayıp dövdüler ne için ? Orada amerikanlar istanbullu kızları götürsün diye dimi ?
Şimdi o yüzden milliyetçiliğin (bahsettiğim Atatürk milliyetçiliği değil ülkücü kesim) temellerine biraz inmek lazım.Sizin dediğiniz milliyetçilik farklı yaptığınız milliyetçilik farklı.
İşte 80 öncesi ülkeyi savunmak size kalmıştı dimi ? Diğer tarafa ne demeli komünizm istiyorladı.Cumhuriyette özgürce yaşıyorsun arkadaş deridn ne ? Komünistler diyordu millet için en iyisi bu.Değil işte sizin görüşünüz o kadar.Diğer yandan ülkücüler ülkeyi kurtardı
sonuç ne sonuç ? Sonuç mu darbe.Afferim size iki tarafta ülkeyi kurtardı.Sizin yüzünüzden kaç genç öldü biliyor musun ? Kardeşini vuranlardan, ülkeyi kaosa sürükleyenlerden, bu yüzdne ülkenin gerilemesini engelleyenlerden yani hakkımı çalanlardan ötürü Allah herkeze hak ettiğini versin.
Ülkeyi kurtarmak size mi kaldı demeyeceğim tabi ki bize kaldı ama birbirimizi vurarak değil.Geç ülke başına madme bu kadar ülkeyi kurtarmaya meraklısın geç ve kurtar seni tutan yok.Fakat onu bunu vurmakla, karşı çıkmakla bu ülke kurtulmuyor.
Daha önce çok gördük.
-
Zumsuk Hocam İçerde oluşan Kaos Tam anlamıyla İki ucu Boklu değnek vaziyetini Almış, Gerçekten Durum Zor, Ama Bildiğim Tek bişey var, Birbirimizi Şucu Bucu Diye İkiye Bölecek Söz Fikir Ve eylemlerden Heleki Milliyetçi Söylem ile Dahi Olsa Mutlaka Uzak Durmalıyız..
Malesef içerde Müthiş bir Cahillikte Hüküm Sürmektedir, Tüm Hlak Tabakasında Rastlanılıyor. Cahillerin Olaya Ters Yönden Sazanlama Atlamaları Ateşi Körükleyen diğer bir Etken, Ne Yapılmalı, Bu gün bu gündür denilmeli, Ayrılıkçı fikir Dimağında bulunanlar, Vatan Aşkı hatırı için, Yanaşsınlar Sevmedikleri Kesimlere, Uzak Durmasınlar, Kimseden Uzak Durmamalıyız, Arayı Sıkı Tutmalıyız...
Derler Ya Gözden Irak Gönüldende Irak... Milliyetçiliği Öğretmeliyiz, Atatürkü Doğru olarak Öğretmeliyiz Ama Zamana yayarak, Mutlaka Zamana yayarak İnsanlarımızı Yeniden Kenetlemeliyiz.
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Zumsuk Hocam İçerde oluşan Kaos Tam anlamıyla İki ucu Boklu değnek vaziyetini Almış, Gerçekten Durum Zor, Ama Bildiğim Tek bişey var, Birbirimizi Şucu Bucu Diye İkiye Bölecek Söz Fikir Ve eylemlerden Heleki Milliyetçi Söylem ile Dahi Olsa Mutlaka Uzak Durmalıyız..
Malesef içerde Müthiş bir Cahillikte Hüküm Sürmektedir, Tüm Hlak Tabakasında Rastlanılıyor. Cahillerin Olaya Ters Yönden Sazanlama Atlamaları Ateşi Körükleyen diğer bir Etken, Ne Yapılmalı, Bu gün bu gündür denilmeli, Ayrılıkçı fikir Dimağında bulunanlar, Vatan Aşkı hatırı için, Yanaşsınlar Sevmedikleri Kesimlere, Uzak Durmasınlar, Kimseden Uzak Durmamalıyız, Arayı Sıkı Tutmalıyız...
Derler Ya Gözden Irak Gönüldende Irak... Milliyetçiliği Öğretmeliyiz, Atatürkü Doğru olarak Öğretmeliyiz Ama Zamana yayarak, Mutlaka Zamana yayarak İnsanlarımızı Yeniden Kenetlemeliyiz.
------------------------------Haklısın işte bölmek çok yanlış.Şimdi 80 de kavga edenlerin çoğu aklı başına gelince saçma diyor dahası yeni nesil bile ülkeyi iyiye götürücem derken birbirlerini vurmaları mantıksız diyor.Aynı mantıksızlığı şu an yapıyoruz
-Cahillik nedeniyle bölünmeler yaşanıyor.Cahil adam toplum psikolojisi ile yürüyor.Beynini kullanmıyor.Vatan aşkı ile yanan insanların görmedikleri nokta şu bu ayrımı yapanlar dış taraflar.Yani dış güçler sağolsun ükeyi parçalamaya çalışıyor.Asıl düşmanlar yunanlılar, ermeniler, amerikalılar, fransızlarken bizim düşman aldığımız kitlelere bakın :) akpliler, kürtler, chplile rşunlar bunlar.Küçük insanlar küçük şeylerle uğraşır.
-son olarak dediğin gibi bilinçli kesim diyorsak kendimize savaş başlatmalıyız tabi mecazi anlamda.Cehalete karşı, ayrımcılığa karşı,, pkkya karşı.Pkk dediğin yapılanma kendi milletini vuracak kadar salak.Kürt milletinin bir çoğu okuyamıyor okuyamadığı için cahil.Sadece denileni yapıyor.Bak sana devlet kurcaz sen bakan olcan para kazanıcan, vs.. vs.. hop adam tamam diyor.
Maalesef terimleri işine geldiği gibi çekenler olacak.Halkçılığı sosyalizm, milliyetçiliği ırkçılık, laikliği dinsizlik, devrimciliği komünist düşünce, devletçiliği faşizm ..
gördüğünüz gibi hiç bir ilke kardeşim Atatürk ilkesi o herkez için denilemiyor.Çünkü çekiyorlar.Bu durumda Atatürkçü Düşünce Derneği ne yapıyor ? :) dahası onları geçelim biz ne yapıyoruz sorun burda