Atatürk‘Ün Kitapları Listesi
-
Listede ilginç kitaplar var. Hitleri, Lenin'i aradım ama bu şahıslarlar ilgili fazla bir şey bulamadım. Genelde Fransızca yazılmış eserler var. Bu arada komünist manifestonun veya kapitalin veya kavgamın bulunmaması da ilginç geldi, atatürk nasıl olur da zamanının etkin politik güçlerinin temel aldı eserleri elinde bulundurmaz dedim.
http://www.wupload.com/file/491656791/ataturkun_sahsi_kitapligi.pdf
http://www.fileserve.com/file/j4EVwZd/ataturkun_sahsi_kitapligi.pdf
-
Atatürk hayattayken hitler daha yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan bi ucubeydi hakkında yazılmış ne kitabı olsunki...
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
Atatürk hayattayken hitler daha yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan bi ucubeydi hakkında yazılmış ne kitabı olsunki...
-----------------------------Olayı siyasi tartışmaya çekmeyelim de. Atatürk 1938'de öldü haberin olsun.
-
siyasi tartışmalık bişey yok Atatürk 38de öldü hitlerde 1933 yılı gibi önce başbakan oldu çeşitli entrikalarla sonrada führer oldu ss sa askerleri sayesinde 5 yıl boyunca sadece ülkesini silahlandırmış bi yönetici için ne gibi bi kitap yazılabilirki...
-
sagol haci indiriyorum. ayrica hitler ile ilgili bir sey yazilacaksa zaten ikinci dunya savasindan sonra yazilirdi, o zamanda Atatürk yoktu zaten. Kavgam kitabi bile hitler iktidara geldikten sonra satilmaya baslandi. Lenin hakkinda da pek sanmiyorum. Cunku Ataturk Fransizca biliyordu yabanci dil olarak. Lenin hakkinda bir kitap yazilsa bile zaten Turkceye cevirecek adam lazim. Hem rusca hem Turkce bilecek, bunu cevirip kitap haline getirecek adam zor bulursun o donem. Haliyle Ataturk kitaplari genelde Fransizca okuyor..
aceleye geldi mesaj kusura bakmayin :) -
bugün hoca derste söyledi 3900 küsür kitap okumus atatürk ama dediğin gibi dönemin büyük akımlarıyla ilgili okumaması ilginç.
-
Dünya'da geometri kitabı yazabilen ve yazan tek lider:d Bu da M.Kemal Atatürk'ün çok yönlülüğünün bir göstergesi :)
-
dünya Atatürk'ün daşşanı yesin
-
Reberals bunu yazdı:
Dünya'da geometri kitabı yazabilen ve yazan tek lider:d Bu da M.Kemal Atatürk'ün çok yönlülüğünün bir göstergesi :)
-----------------------------Bir de dil teorisi atmışlığı var ortaya değişik alanlarda çalışmaları var.Gerçekten helal olsun
-
Fatih bunu yazdı:
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------Olayı siyasi tartışmaya çekmeyelim de. Atatürk 1938'de öldü haberin olsun.
-----------------------------adam 1933 te başa geçmiş , kademe kademe fikri yerleştirmiş asıl sistemli şekilde soykırıma başlama eylemini de 1939- 1Eylül de başlatmış.. onun başta olduğu o 5-6 senelik zamanda Yahudilerin haklarını kısıtlama vs derken bi yandanda deli bi silahlanmayla uğraşmıştır.. Bi' de hatırladığım kadarıyla, Atatürk'ün 2.dünya savaşının çıkaağına ve Hitler'in etken olacağına dair bi' sözüde vardı. Hitler hakkında kitap yazılması için yaptığı eylemler olması gerekir ki adamın biri otursun kitap yazsın bunun hakkında, ki o da 1940 lardan felan sonra başlamıştır. En fazla 1933 te başa geçtiği zamandan ölmüne kadar hükümet karşıtı kitaplar yazılmıştır o da zaten toplatmıştır bunları bi güzel :)
-
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------Dünya'da geometri kitabı yazabilen ve yazan tek lider:d Bu da M.Kemal Atatürk'ün çok yönlülüğünün bir göstergesi :)
-----------------------------fazla lafa gerek yok tek cümle ile özetlemiş