Ati Hd 3000 Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Müridler sistemimi yenileyeceğim. Almayı düşündüğüm anakartta onboard olarak ATI HD 3000 512 MB mevcut. Bu kartla oyunlarda ne kadar performans alabilirim? İşimi görür mü? Eski ekran kartımda pixel shader vs desteği olmadığı için hiçbir oyunu açmılmıyordu. Bu kartta bu tarz problemler yaşar mıyım? Harici ekran kartı kadar performans beklemek doğru olmayabilir fakat bir müddet bunla idare etmem lazım. 

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PLuToNiuM
    PLuToNiuM's avatar
    Erkek

Onboardda nasıl dahili HD 3600 oluyor onu anlayamadım.o kasanın içinde takılmış bir kart olmasın?Kasanın içine anakarta direk  taktıgında yine dahili olur. USB den extra olarak bağlanılan ekran kartları var,Bunlar harici olur. Yani sen tam tersini söyledin veya ben yanlış anladım ama Dahili hariciden iyidir. Paylaşımsız da paylaşımlıdan iyidir. Seninki için ise eski bir kart ama Ehh işte. ucu ucuna oynarsın yinede. göze batacak bir kasma olacagını sanmam.Oyun için genelde Ekran kartlarının DirectX özelliğinin üst sevyede olmasıda beklenir. Directx 11 desteğinin bulunması ayrı bir avantaj oluyor.Bu ekran kartının yanında Ram'larının en az 2 Gb olması verim almanıda iyileştirir.  Bende HD 3600 var. 2gb de Ram.  onla bile tam istediğim verimi alamıyorum. sen hesap et.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

PLuToNiuM bunu yazdı:
    -----------------------------

Onboardda nasıl dahili HD 3600 oluyor onu anlayamadım.o kasanın içinde takılmış bir kart olmasın?Kasanın içine anakarta direk  taktıgında yine dahili olur. USB den extra olarak bağlanılan ekran kartları var,Bunlar harici olur. Yani sen tam tersini söyledin veya ben yanlış anladım ama Dahili hariciden iyidir. Paylaşımsız da paylaşımlıdan iyidir. Seninki için ise eski bir kart ama Ehh işte. ucu ucuna oynarsın yinede. göze batacak bir kasma olacagını sanmam.Oyun için genelde Ekran kartlarının DirectX özelliğinin üst sevyede olmasıda beklenir. Directx 11 desteğinin bulunması ayrı bir avantaj oluyor.Bu ekran kartının yanında Ram'larının en az 2 Gb olması verim almanıda iyileştirir.  Bende HD 3600 var. 2gb de Ram.  onla bile tam istediğim verimi alamıyorum. sen hesap et.

ya yanlış anladın ya da yanlış biliyorsun :)

dahili ekran kartı; anakartın üzerinde entegre olarak yer alır. anakarttan ayrılamaz. örneğin 128mb onboard bir ekran kartı, ramin 128mb'lık kısmını kendine ayırır.

harici ekran kartı ise kart olarak anakarta takılan kartlardır. eskilerde agp yuvasına, yenilerde pci-ex yuvasına takılır. kendi ayrılmış belleğini veya paylaşımlı belleği kullanır yapısına göre. örneğin bazı kartlar 3gb. 2gb paylaşımlı 1gb harici şeklinde ;)

usbden ekran kartı diye birşey duymadım belki vardır ama dahili ve harici tanımı tam olarak bu şekilde :)

konuya gelirsek onboard ekran kartı harici kadar performanslı olmaz. onboard nasıl ati hd 3000 var onu da anlamadım ama :S anakartın modelini vs. yazarsan daha iyi olur. performans konusunda ise onboard vga olan anakart alma. kullanmayacağın şey için ekstra para vermiş olursun ;) harici ekran kartı al daha iyi.

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

şimdi oynadığın oyunların yapyığın işlemlerin ne olduğunu bilmeden ne olduğunu söylemek doğru olmaz ama  ati HD3000 serisi kart dandik bir kart değil. giriş seviyesi iyi bir kart

bu arada arkadaşlar Yeni nesil 938 pin anakartların çoğunda (yeni çipsetlilerde) bu kart mevcut yeni teknoloji böle =)

+ olarak USB ekran kartı diye birşey ilk defa duydum. USB den görüntü sağlayan aygıtlar war ama ekran kartı ile uzaktan yakından alakası yok onların
    arkadaşım yanlış biliyorsun yanlış bilgilendiriyorsun.

AMD Rulezzz =)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

ati nin güncel chipsetleri olan 790 , 780 , 760 da hd3200 785 lerde ise hd4200 igp si yer alır.

isim olarak büyük gözükse de hd4200-3200 arasında fark yoktur.

zaten 790 da aile olarak 785 in üzerinde.

anakartta ddr3 lü bi anakart seçmeni öneririm.

790 yada 785 chipset ve ddr3 lü bi anakart olduğunda onboardın performansı yükselecektir.

ram olarak ddr3 kullanacaktır çünkü.

tabi bu durumda side port u devre dışında bırakmalısın.

790 için biostar ta790gx a3 ( 105 usd +kdv )

785 için de asus un ddr3 lü modeli var onu öneririm.

onboard performansının sana yeteceğini düşünüyorum.

690 chipsetlerde x1250 geliyordu on board olarak o anakartta crysis bitirdi müşterim.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

eselcuker bunu yazdı:

şimdi oynadığın oyunların yapyığın işlemlerin ne olduğunu bilmeden ne olduğunu söylemek doğru olmaz ama  ati HD3000 serisi kart dandik bir kart değil. giriş seviyesi iyi bir kart

bu arada arkadaşlar Yeni nesil 938 pin anakartların çoğunda (yeni çipsetlilerde) bu kart mevcut yeni teknoloji böle =)

+ olarak USB ekran kartı diye birşey ilk defa duydum. USB den görüntü sağlayan aygıtlar war ama ekran kartı ile uzaktan yakından alakası yok onların

war usb kutu ile gelen ekran kartları var.

ve inanılmaz pahalılar.

türkiyeye bi ara gelmişti asusun içinde 7900gt vardı hatta.

ama şöyle bi salaklık varki usb 2.0 ın teorik sınırı 30mb

agp 4x in bant genişliği 4 gb

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

PLuToNiuM bunu yazdı:

hd3600 le verim alamamak?

1680*1050 de burnout oynuyoruz tüm gün o kartla.

256 mb lik ekran kartı 2 gb sistem belleği.

he tabi şöyle bi durum war zamanında ddr3 lü ekran kartı yerine ddr2 li ekran kartı aldıysan normaldir :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PLuToNiuM
    PLuToNiuM's avatar
    Erkek

scheitann bunu yazdı:

eselcuker bunu yazdı:

şimdi oynadığın oyunların yapyığın işlemlerin ne olduğunu bilmeden ne olduğunu söylemek doğru olmaz ama  ati HD3000 serisi kart dandik bir kart değil. giriş seviyesi iyi bir kart bu arada arkadaşlar Yeni nesil 938 pin anakartların çoğunda (yeni çipsetlilerde) bu kart mevcut yeni teknoloji böle =)+ olarak USB ekran kartı diye birşey ilk defa duydum. USB den görüntü sağlayan aygıtlar war ama ekran kartı ile uzaktan yakından alakası yok onların arkadaşım yanlış biliyorsun yanlış bilgilendiriyorsun.

war usb kutu ile gelen ekran kartları var.ve inanılmaz pahalılar.

türkiyeye bi ara gelmişti asusun içinde 7900gt vardı hatta.

ama şöyle bi salaklık varki usb 2.0 ın teorik sınırı 30mb

agp 4x in bant genişliği 4 gb

Aynen.. eselcuker yavaş gel, sanırım daha görmedin.olabilir .çunku bende HD3000 lerin onboarda entegre edildiğini yeni duydum. ve bendeki HD3600 kötü demedim.Tam verim alamıyorum dedim. ve HD3000-3600 serileri çıkalı nerden baksan 4-5 yıl oldu.Güçlü ekran kartlarını gorunce bendekinin bile yetersiz oldugunu farkediyoruz.mesela SAPPHIRE Toxic 100225TXSR Radeon HD 3870 512MB 256-bit GDDR4 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready CrossFire Supported Video Card - Retail  gibi bir kart la oyun başka benımkiyle oyun başka.demek istediğim bu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Anakartı merak edenler için,

http://www.vatanbilgisayar.com/biostar-01-bio-004-00570-a780l-m2l+-amd-760g-&-710-ddr2-1066mhz-vga-&-dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=42134#divDigerResimler

@scheitann,

Hocam bu kart önceki açtığım konuda senin önerindi. Altından girip üstünden çıktım. En mantıklısı senin önerin şu an için. Şu anki anakart northwood işlemci destekliyor ve maksimum tek çekirdekte 2,6 ghz yi destekliyor. Piyasada o anakarta uyacak 2. el northwood işlemci bulmak (sıfırı ztn yok) çok zor. Bulsam bile vereceği performans AMD x2 2.8ghz kadar olmayacak.Ekran kartını yükseltsem bile işlemciden verim alamıcam. Boş yere para vermektense sistemi senin önerdiğin şekilde yenilemek en mantıklısı olacak. Kaldı ki şu an için AMD nin bildiğim kadarıyla en yüksek işlemcisi Phenom II. Bunu bile destekliyorsa gerisi koy GRG:). 

bknz: http://www.tahribat.com/Forum-Hangi-Ekran-Karti-105376/2/

Harici ekran kartı takmayı ileride düşüneceğim. Üstündeki ile gidebildiği kadar gitsin. Arkadaşın biri hangi oyunları oynayacaksın diye sormuş. Oynamayı  zayıf sistem yüzünden most wanted da bıraktığım NFS serisi (carbon,prostreet,undercover,shift), GTA 4 ve battlefield tarzı savaş oyunları, COD serisi vs. gibi oyunlar... Makineyi kurduktan sonra kalkıp bana Your hardware does not support pixel shader gibisinden uyuz mesajlar vermesin de ben oyunları minimum seviyelerde oynamaya da razıyım. 

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

walla sırf senin için biostan igp ye ram werdim açtım race driver grid takıldım 30-35 fps sorunsuz çalıştırıyo 1280*800 de oynadım bi yarım saat falan sorun yok.

bende biostar ta790 var. ama 790 pahalı kaçar.

ta785 e bak ona da paran yetmezse a785 e o da olmadı a780 e :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

eselcuker bunu yazdı:

Var hocam Usb Ekran Kartı Ati üretti...

http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20080605064327_ATI_Boosts_Notebook_Graphics_Performance_with_External_Graphics_Accelerators.html

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
Toplam Hit: 4626 Toplam Mesaj: 11