Atm Ekranlarının İçinde Kamera Varmıdır
-
Atm ekranlarının içinde kamera varmıdır, benimkisi sadece merak, bu konuda profesyonel bilgiye sahip müritlerden açıklama bekliyorum.
Bana sorarsanız olmadığı yönünde fikirlerim daha yoğun, sonuçta hemen hemen her atmye monte mobeseler mevcut.
-
her türlü parlak/saydam/karartılı yüzeyin arkasından bunlardan var.

-
erkanin icinde kamera yok. kamera kabinde yukarilara biryerlere monte edilir, kabinin icine de DVR i konur.
Halkbankasinin butun atmlerinin, subelerinin kameralarinda parmakizim vardir, ordan biliyorum.
edit diyeyim: yok dedim ama atm ekraninin icini acip bakmisligim da yok. Benim bildigim atm hirsizlik vakalarinda polis bizi cagirip, o gunun kayitlarini aldiriyordu sadece. Yani baska bir goruntuyle ugrasmiyorlardi. Ayrica atmye gittigimde, kamera kaydi almakla ugrasan baska birini de gormedim. Sadece software ile yapiliyor da olabilir belki.
mizahi tarafından 07/Mar/13 20:45 tarihinde düzenlenmiştir -
BarisYigit bunu yazdı

bu ne hocam. bunun ekranin icinde ne isi var? yanlis anladin galiba olayi
-
mizahi bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
Yok hocam sen yanlış anladın. Ben ekranın içinde diye hiç ibare kullanmadım.
Mürid diyor ki atm ekranlarının içinde varmı bende ekrandan fikrim yok ama bir çok yerinde pin-hole kamera var diyorum.

-
BarisYigit bunu yazdımizahi bunu yazdıBarisYigit bunu yazdı
Yok hocam sen yanlış anladın. Ben ekranın içinde diye hiç ibare kullanmadım.
Mürid diyor ki atm ekranlarının içinde varmı bende ekrandan fikrim yok ama bir çok yerinde pin-hole kamera var diyorum.

hocam peki bu kesin " var " ibaresini neye dayanarak kullanıyorsun merak etmedim değil.
hadi ekran içlerinde olması bir nevi de, mobeseleri varken zaten montel şekilde , neden gizli kamera yerleştirme ihtiyacı duysunlarki son derece gereksiz geldide bana.
@mizahi tecrübeni kattığın için teşekkürler hocam
konunun uzmanı diğer müritlerinde yorumlarını bekliyorum
morf1n tarafından 07/Mar/13 21:07 tarihinde düzenlenmiştir -
bankasyanın atm sinde üst tarafında vardı küçücük. aradık sorduk sizmi koydunuz diye. evet biz koyduk ama tuşları görmüyolar dediler.
-
Sadece sağ üstte var,
ekranda yok, olma olasılığı da çok çok çok düşük..
-
hocam aslında hepsinde var kendinde olmasada üstünde felan var.ama bazı atm lerde maaliyet yüksek, cameraya gerek yok deyip söküldüğüne şahit oldum.
yatılı lisede okurken, arkadaşın bankamatik kartını birişi araklamış (tabi yatılıyız başkasına para çek deyip verirken,şifresinide duymuş araklayan eleman arkadasın)
ardından kartı çalan eleman bi güzel ziraat atmsine gidip parasını çekip iç etmiş.
bankaya kamera kayıtları için başvurdugunda arkadaş;
bankanın maaliyetinden ötürü kamerayı söktüğü ortaya çıkmıştı.
-
lan o kart sokma yerinin altındaki şey kamera değilmi? onu keklemek içinmi koymuşlar oraya? ben her gidişimde ibneliğine oranın önünü kapatıyorum :(
-
hocam emin olmamakla beraber fotoğrafki işaretlediğim yerde kamera var diye biliyorum.
http://c1303.hizliresim.com/17/7/kurd2.jpg