Atom Yayını Nedir?
-
Selamlar,
Gmailime her girişimde son hesap etkinliğime bir göz atarım. Bu gece erişim türü olarak Atom Yayını denen bir şey gördüm, görünen IP alakasız bir şey. Benim bildiğim tek Atom Yayını RSS, anlam veremedim.
Oturumumun kapalı olduğundan emin olduğum zaman aralığında erişim var, tam yarım saat aralıklarla toplamda beş kez. POP kullanmıyorum, ilişkili olabilecek başka bir şey de aklıma gelmiyor. Nedir bu atom yayını?
-
gmail gtalk gibi apkların erişimi olmasın ? Bi de bazen mesela telefona bi apk yüklediğin zaman gmailini ilişkilendiriyor (bi siteye girice facebook ile oturum aç gibi) belki onların erişimlerine atom yayın diyordur ss göstermen mümkün mü ?
-
Web Klipleri, gelen kutunuzun hemen üzerinde size yeni başlıklar, blog yayınları, RSS ve Atom yayınları* ve ilgili sponsorlu bağlantıları gösterir. Her klipte hangi kaynaktan alındığı, klibin ne kadar zaman önce yayınlandığı ve hikayenin tamanına veya klibi içeren sayfaya bir bağlantı görüntülenir. Gelen kutunuzdan, sol oku tıklayarak (<) gördüğünüz klipler arasında gezinebilir ya da sağ oku tıklayarak (>) yeni klipler izleyebilirsiniz.
Favori RSS ve Atom yayınları gelişi güzel olarak görüntülenir ve postanızın içeriğine göre hedeflenmez.
* Çoğu web sitesi kullanıcılarına Web Kliplerine benzer hizmetlerle güncellenmiş başlıkları göndermek için RSS (Gerçekten Basit Dağıtım) ve Atom yayınlarını kullanır. Her türde web sitesi ve yayıncı yayın oluşturur. Gazeteler genellikle günlük haber başlıkları veya son dakika haberleri için, dergiler en önemli hikayeleri için ve diğer siteler de müşterilerine yeni ürünleri, yakın tarihli etkinlikleri veya diğer önemli bilgileri vermek için yayınları kullanır.
Google yardımda böyle bişey var burdan anladığım kadarıyla sen bir haber sitesi benzeri bişeye gmailin ile oturum açmışsan bunlar erişmiş olabilir açıkcası senin böyle bişey yapabileceğin ihtimalini görmüyorum ama büyük ihtimal telefona yüklediğin bir apk senin gmaile bu yolla ulaşıyor
-
KaRaKuLe bunu yazdı
gmail gtalk gibi apkların erişimi olmasın ? Bi de bazen mesela telefona bi apk yüklediğin zaman gmailini ilişkilendiriyor (bi siteye girice facebook ile oturum aç gibi) belki onların erişimlerine atom yayın diyordur ss göstermen mümkün mü ?
http://img528.imageshack.us/img528/5958/screenshot20121105at113.png
En aşağıda bunlar kalmış, kabloluyla bağlandıktan sonra bunlar da. Ki bağlandıktan üç saat sonra tarayıcıyla açmışım gmaili.
Aşağıda bahsettiğim gibi birkaç tane daha atom yayını vardı, IP 93.178.6.x ti hepsinde.
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Web Klipleri, gelen kutunuzun hemen üzerinde size yeni başlıklar, blog yayınları, RSS ve Atom yayınları* ve ilgili sponsorlu bağlantıları gösterir. Her klipte hangi kaynaktan alındığı, klibin ne kadar zaman önce yayınlandığı ve hikayenin tamanına veya klibi içeren sayfaya bir bağlantı görüntülenir. Gelen kutunuzdan, sol oku tıklayarak (<) gördüğünüz klipler arasında gezinebilir ya da sağ oku tıklayarak (>) yeni klipler izleyebilirsiniz.
Favori RSS ve Atom yayınları gelişi güzel olarak görüntülenir ve postanızın içeriğine göre hedeflenmez.
* Çoğu web sitesi kullanıcılarına Web Kliplerine benzer hizmetlerle güncellenmiş başlıkları göndermek için RSS (Gerçekten Basit Dağıtım) ve Atom yayınlarını kullanır. Her türde web sitesi ve yayıncı yayın oluşturur. Gazeteler genellikle günlük haber başlıkları veya son dakika haberleri için, dergiler en önemli hikayeleri için ve diğer siteler de müşterilerine yeni ürünleri, yakın tarihli etkinlikleri veya diğer önemli bilgileri vermek için yayınları kullanır.
Google yardımda böyle bişey var burdan anladığım kadarıyla sen bir haber sitesi benzeri bişeye gmailin ile oturum açmışsan bunlar erişmiş olabilir açıkcası senin böyle bişey yapabileceğin ihtimalini görmüyorum ama büyük ihtimal telefona yüklediğin bir apk senin gmaile bu yolla ulaşıyor
Ya yok bilirsin beni gmailimle ilişkili tek şey de PlayStore zaten.. Yeni hiçbir apk da yüklemedim ki hep bildiğimiz standart şeyler. Sitelerin hiçbirinde de gmailimle giriş yapmam, yorum yazma bana haber verin deme huyum zaten yoktur.
-
neymiş bu ya ?
up olsun.
-
Up. Hiç mi fikri olan yok ki?
Hesap güvenliği açısından değil merak ettiğim arayıp ne olduğunu bulamadığım anlam veremediğim için soruyorum.
izzmarit tarafından 05/Kas/12 16:42 tarihinde düzenlenmiştir -
çoğu web sitesi kullanıcılarına web kliplerine benzer hizmetlerle güncellenmiş başlıkları göndermek için rss(gerçekten basit dağıtım) ve atom yayınlarını kullanır. her türde web sitesi ve yayıncı yayın oluşturur. gazeteler genellikle günlük haber başlıkları veya son dakika haberleri için, dergiler en önemli hikayeleri için ve diğer siteler de müşterilerine yeni ürünleri, yakın tarihli etkinlikleri veya diğer önemli bilgileri vermek için yayınları kullanır.
gmail'de hangi ip.lerden hesaba erişildiğini gösteren ayrıntılar sayfasında tarayıcı ve imap dışında atom yayını ibaresinin bulunması da atom yayınlarını kullanarak sitenize erişenleri görebilmeniz içindir.(i believe i can fly diyen penguen, 26.06.2012 16:32)Ekşisözlükten alıntı -
Kutengri bunu yazdı
çoğu web sitesi kullanıcılarına web kliplerine benzer hizmetlerle güncellenmiş başlıkları göndermek için rss(gerçekten basit dağıtım) ve atom yayınlarını kullanır. her türde web sitesi ve yayıncı yayın oluşturur. gazeteler genellikle günlük haber başlıkları veya son dakika haberleri için, dergiler en önemli hikayeleri için ve diğer siteler de müşterilerine yeni ürünleri, yakın tarihli etkinlikleri veya diğer önemli bilgileri vermek için yayınları kullanır.
gmail'de hangi ip.lerden hesaba erişildiğini gösteren ayrıntılar sayfasında tarayıcı ve imap dışında atom yayını ibaresinin bulunması da atom yayınlarını kullanarak sitenize erişenleri görebilmeniz içindir.(i believe i can fly diyen penguen, 26.06.2012 16:32)Ekşisözlükten alıntıHocam baktım bunların hepsine, ben de okudum.
Sorun şu, oturumumun ve bilgisayarımın kapalı olduğu zaman aralığında aynı seri saçma sapan bir IPden giriş yapılmış dört kez. Sonra bilgisayarı açıp ethernet kablosunu taktığım zamandan itibaren benim kendi statik IPm ile iki giriş var, o sırada ben kendim tarayıcıdan oturum açmamıştım, oturum bende halen kapalı.
Hiç ilişkili hesabım yok, o gmail adresi ile oturum açtığım bir başka servis de yok, şifrem de kayıtlı değil.
Bu atom yayını denen zımbırtı nasıl bir şey ki benim internete kabloluyla bağlandığımı görüp benmiş gibi güzelce hesaba giriş yapabilmiş?