Atomun Yapısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhbir
    muhbir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük yapı taşıdır.atomlar hiçbir fiziksel yada kimyasal değişmeyle kendisinden farklı atomlara dönüşemez.

atom teorisine göre 2 grubta incelenir çekirdek ve enrji seviyeleri.atomda (+)yüklüolanlar proton (-)yüklü olanlar ise elektrondur.enerji seviyeleri ise eksi yüklü elektronların  çekirdek etrafında ki çizdikleri yörüngelerdir.       bir atomun atom numarası proton sayısına eşittir.    ayrıca çekirdek yükü=a.n=p bir atomun kütlesi atomu oluşturan proton , nötron,elektronların kütleleri toplamı kadardır. ancak elektron kütlesi çok düşük olduğu için sıfır  kabul edilir.                     

muhbir-tbt@hotmail.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    lise 1 ve üstü hemen hemen herkez bilir ama genede teşkler paylaşım için..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

paylaşım için saol

fen bilimlerinden hiç anlamıyorum yine anlamadım :)

atom ne yapısı proton nötrön nötür mötür ne bunlar mk :D

ingilizce mis gibi 1 sene boyunca 1 yazılıya bile calısmadım :)

karne full 5 mk :)

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inSanDeiL
    inSanDeiL's avatar
    Erkek
    Konu açmış olmaksa amaç,alın size bir sürü araç!..

Derken qüne$ doqdu ufku çizen kahve renqi daqLarın ardından,ve Senin ßa$ın omZumda!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

bilim teknik dergisinini   YENİ  FİZİĞE DOĞRU başlıklı sayısını  bulun orda en  ince  ayrıntısaına kadar incelemiş

şimdilerde isviçre-fransa  sınırına  yerleştirilmiş  bir  cihazat var devasa  hayvanımsı bişe.. bu  makina parçaçık  çarpıştırı olarak  adlanadırılıo...    parçaççıkları  çarpıştırarak  atom altının  altına  inmeye  çalışıolardı  sanıp  zannedersem

yani  özetle  öss ye  hazırlananlara  seneye  fizikte  yeni konular eklenebilir  :DD    (((tabi  beecerebilirlerse))

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    ferrarie bunu yazdı:
    -----------------------------

bir elementin bütün özelliklerini taşıyan en küçük yapı taşıdır.atomlar hiçbir fiziksel yada kimyasal değişmeyle kendisinden farklı atomlara dönüşemez.

-----------------------------

nasıl değişmeş olm çedirdek tepkilmeleri var füzyon fisyon olayı var mesela güneşte şu var die hatırlıyorum hidrojen atomu döteryuma (hidrojen izopu)dönüşüyür

döteyum trdiyuma(hidrojen izopu) dönüşüyor tridyumda helyuma dönüşüyüyor dai nasıl başka atomlara dönüşmez

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 748 Toplam Mesaj: 6