folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Autocad 3D Çizimde Bir Sorun : Subtract Belli Bir Süreden Sonra Oymuyor

Autocad 3D Çizimde Bir Sorun : Subtract Belli Bir Süreden Sonra Oymuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 3d de bir kütleyi subtract ile kesiyorum pencere vs açıyorum ancak belli bir süreden sonra bu işlemi yapmamaya başlıyor. nedir bunun sorunu? Projem var ve artık yapamayınca hep yeniden çizdim. yine olmadı yine olmadı lanet ediyorum artık

İsteyene projemi ekte verebilirim...

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

up

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

dün babamdada substract sorun çıkartıyordu, 3 tane birbirinin aynı model var belki boyut farkları var ancak ilkinde substract yapılıyor diğer ikisinde olmuyordu. galiba çözemedi ayrı ayrı çizdi sonra.

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

tam kesismiyo olablir ucs degistr oyle dene. olmassa en basit yonetim  2 boyutta ciz nesneyi extrude ardindan 3d rotate

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek

Subtract ile tam olarak ne yapıyorsun, cisimden cisim çıkarıyorsun değil mi?

boş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

hocam yanlıs hatırlamıyorsam komut ile kullanıldgnda bazen oluyordu o. Butonu ile yapmayı deneyebilrsin

Bir de tek tek cıkartmak yerine hepini secip bi seferde cıkartma gibi bişi vardı heralde.

İlla autocadde mi yapman gerekli bu işi ? 3d autocad çok kullanışsız gerçekten

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

sorunu çözdüm arkadaşlar. ben çok fazla subtract yaptığım için oyduğum solid nesnesinin belleğini boşaltmak gerekiyormuş. yani bellek muhabbeti. bunun içinde 'brep' yazıp enter diyoruz ve sonra ana objeye tıklıyoruz yani oyacağımız ve oyulmayan objeye sonra tekrar eter diyoruz ve sorun düzeliyor...

Toplam Hit: 1147 Toplam Mesaj: 7