folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Autocad Da Üstüste Olan Çizimleri Bulmak Yada Silmek.

Autocad Da Üstüste Olan Çizimleri Bulmak Yada Silmek.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Cemmat iyi günler. Mimarlardan yana dertliyim.

Autocad da mimari proje çizen arkadaşların çok büyük bir kısmı üst üste ve hepside aynı layerde çizgi çiziyor. Tüm projeyi  böyle çizenler bile var. İsteyerek yapılan birşey olduğunu zannetmiyorum. kopyala yapıştır ile aynı şeyi aynı yere birkaç kez yapıştıryorlar sonradan bu bloğu çizim dosyasında gerekli olan her yere koyuyorlar. Sonuçta misal pencere çizimi aslında üst üste gelmiş birbirinin aynısı 4 pencere den oluşuyor. Aynı yerde aynı çizimler olduğundan da hepsini göremiyorsunuz. Layerlerde aynı olduğundan layer kapamakta fayda etmiyor.2 katlı bir bina çizimi bakmışsın 20 mb. tutuyor. normalde 3-5 mb. yeter.

Üstüste gelen çizimleri yada aynı yere kopyalanmış aynı çizimleri bulmaya, birleştirmeye, silmeye yarayan bir komut yada yol varmı? 

Fare ile seçim yaparken hepsini seçiyor. Yani misal sağdan sola seçim yaparsanız farenin deydiği her şeyi seçiyor. bunun yerine farenin deydiği herşeyin en üsttekini ya da en alttakini seçtirebilirmiyiz?

Gereksiz çizgiler çok kasıyor bilgisayarı. Hem çizerken kasıyor hemde pdf olarka dışarı aktardığımda pdf dosyası onlarca mb. oluyor ve adobe acrobat sapıyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

çizilen çizgiye mikronlarca yakklaşsan belki fakrında olabilirsin ?

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Basiy bir kat planı bile binlerce çizgiden oluşuyor. ayrıca autocad da ne kadar yaklaştırırsan yaklaştır asla yanlış çizmez.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

1 kere tıklayınca tek çizgi seçiyordu yanlış hatırlamıyorsam 

Si vis pacem para bellum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

hocam belki above/under object den yapabilirsin belki . hani istediğini ya seçersin alta yada uste gelır. istemediğini silersin.ben bazen kullanıyorum buna benzer yerlerde

Hayat Bizi 61 kenara...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berkan360
    berkan360's avatar
    Erkek

çizgiyi tıkla explode yaz enter'a. artık herseyi tek tek seçebilir ve layerlar oluşturabilirsin...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

autocad de above diye bi komut yok bildigim. explode komutuda blok nesneler icin kullanilir blok olmayan cizgiyi  explode edemezsiniz. en basit yol farkli layer atayip üstteki layerlari dondurmak olacaktir.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

Sky bunu yazdı:
    -----------------------------

autocad de above diye bi komut yok bildigim. explode komutuda blok nesneler icin kullanilir blok olmayan cizgiyi  explode edemezsiniz. en basit yol farkli layer atayip üstteki layerlari dondurmak olacaktir.

-----------------------------

hocam above dan kasıtım . Dr enter . Draw order komutundaki işlevler -.- . ordan işini halledebilir arkadas sanıyorum

Hayat Bizi 61 kenara...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

"Delete Dublicate" komutu var hocam. Adamlar tabii ki bunu da düşünmüşler.

Express tabının içinde modify var, orada delete dublicate. (yada komut kullanıuosan benim gibi "overkill")

Objeleri seçersin, kriterini ayarlarsın ki ben default olan şekilde bırakmanı tavsiye ederim. Kolaylıklar

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

15230 nesnesi olan bir kat paftasında uyguladım. çok uzun sürsede yapması işe yaradı sanırım. Sıra 263836 nesne olan dosyanın tamamına geldi.

gkhn759,karahanx,Sky,berkan360 teşekkür ederim.

Toplam Hit: 9161 Toplam Mesaj: 10