Autoit Programlamaya Giriş?
-
Müridlerimiz arasında bu dili kullanan + ve - lerini anlatıcak olan varmı acaba. epeydir aklımda bi türlü başlamaya cesaret edemediğim bi konu
-
Bir ara ilgimi çekmişti. Macro scripting gibi birşey. Vaktim olursa inceleyecem.
-
autoitx3.dll i bir C# projemde lazım olmuştu oldukça başarılı. kendi editörü falanda güzel duruyor ama kullanmadım.
-
up uppp
-
ingilizcen varsa diğer dillerde uğraştıracak, kütüphane bilgisi api bilgisi vs gerektirecek birçok şeyi basitçe halledebilirsin.
birçok programlama dilinde hello pipi yazmayı denemiş biri olarak (ki sonradan ilerletemedim zor geldi)
bu dil midir script midir makro mudur ne dersen de, gayet kolay ve eğlenceli
öncelikle bunu kullanmak için amacın ne olmalı?
mesela bi örnek vereyim,
WinSetState("Not defteri","",@SW_HIDE)
başlıgında Not defteri geçen ilk bulduğu pencereyi gizler, tek satır, tek fonksiyon, bu kadar.
eksisini sorarsan, bununla form da oluşturabiliyorsun, delphi benzeri bi sürükle bırak yapısı var.
ama form kodlamasını döngü içerisine yerleştirmek zorundasın. bu kadar salakça bir şey yok :)
mesela kodlamayı beceremezsen, o an yaptıgı uzun işlem yüzünden simge durumuna düşür ve kapat tuşları fonksiyonunu yirtirir,
döngüdeki işlemde takılı kaldıgından vs :)
başka bilmek istediğin bir şey varsa seve seve
edit: bu dil ile yazılmış çok profesyonel programlar görmedim hiç, genelde herkes kendi çapında uğraşıyor bu dil ile
ben de bazı işlerimi otomatikleştirmek / kolaylaştırmak için kullanıyorum.
mesela explorer'ım sık sık hata verir ve maus zar zor ilerler, o anlarda arkaplanda çalışan programım sayesinde CTRL ALT E'ye bastıgım da explorer resetleniyor. gibi.
veya o hata penceresini gördüğünde kendiliğinden explorer'ı yeniden başlat'a basan programcık da var.
YekteranBaymedir tarafından 25/Ağu/12 12:28 tarihinde düzenlenmiştir