Avi Dosya Boyutu Küçültme (İstek)
-
arkadaşlar, reverse engineering ile ilgili videolar paylaşıcaz. normalde çektiğim videolar svf formatındaydı. daha kaliteli olsun diye avi formatında hazırlayalım dedik. fakat 5-6 dakikalık videonun boyutu 1.3 gb oldu. bunun boyutunu küçültebileceğmiz bir program önerebilirmisiniz?
-
Format factory, total video converter ...
-
Çektiğin görüntünün kalitesini istersen 1080p .mkv dosyası yap değişmez,
-
Windows Media Encoder isini gorur ama kaliteside bozulur.
birde Formatfactory diye bi program vardi
google da aratirsan avi dosya boyutu kucultme diye bulabilirsin
-
hocam total video converter ile küçültebilirsiniz yahut herhangibir format dönüştürücüyle mp4 ü seçersin kaliteyi vs vs ama bu şekilde her seferinde aynı gereksiz işlemi yapmak zorunda kalırsın. ekran görüntüsü alırken çok küçük boyutlarda bu işi yapan programlar var onları arasan daha iyi olur senin için çünkü sanıyorum bi video kayıtlarını bi süre devam ettireceksiniz
-
aslında ben instant demo kullanıyorum. videonun içine direk balonlar halinde yazı ekleyebiliyorum. görüntü kaliteside iyi fakat swf olarak kaydedince sorun yok. aynı dosyayı avi olarak kaydedince, 2 mb lık dosya oluyor 1.3 gb :) aynı kalite aynı dosya. sorun sanırım programın yanlış codec kullanması ama çözemedim daha :)
-
tamamdır. işlem tamam arkadaşlar.
Format factory ile avi verdim avi aldım. dosya boyutu 14 mb a düştü. kalitedede okadar fazla bozulma olmadı.
yardım için teşekkürler.
-
o yüksek boyut olayı mpeg avi olmasından oluyor.
Codec i xvid veya divx avi şeklinde ayarlarsan boyut düşer
-
Camtasia Studio ile kayıt yap, kendi codec i var kalite de boyut da gayet başarılı olur.
-
sorun kayıt yapmak değil. camtasia gibi programlarda anlatım yapmak için illaki bir txt dosyasına yazıp bunu ekranda okutmanız lazım. benim hazırldıklrımda gömülü altyazı gibi düşünün. yazı videonun içinde direk. ama öneri için yinede sağol. ben sorunu hallettim.