folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Avi Dosya Boyutu Küçültme (İstek)

Avi Dosya Boyutu Küçültme (İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

arkadaşlar, reverse engineering ile ilgili videolar paylaşıcaz. normalde çektiğim videolar svf formatındaydı. daha kaliteli olsun diye avi formatında hazırlayalım dedik. fakat 5-6 dakikalık videonun boyutu 1.3 gb oldu. bunun boyutunu küçültebileceğmiz bir program önerebilirmisiniz?

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Format factory, total video converter ...

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Çektiğin görüntünün kalitesini istersen 1080p .mkv dosyası yap değişmez,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

Windows Media Encoder isini gorur ama kaliteside bozulur.

birde Formatfactory diye bi program vardi

google da  aratirsan avi dosya boyutu kucultme diye bulabilirsin

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

hocam total video converter ile küçültebilirsiniz yahut herhangibir format dönüştürücüyle mp4 ü seçersin kaliteyi vs vs ama bu şekilde her seferinde aynı gereksiz işlemi yapmak zorunda kalırsın. ekran görüntüsü alırken çok küçük boyutlarda bu işi yapan programlar var onları arasan daha iyi olur senin için çünkü sanıyorum bi video kayıtlarını bi süre devam ettireceksiniz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

aslında ben instant demo kullanıyorum. videonun içine direk balonlar halinde yazı ekleyebiliyorum. görüntü kaliteside iyi fakat swf olarak kaydedince sorun yok. aynı dosyayı avi olarak kaydedince, 2 mb lık dosya oluyor  1.3 gb :) aynı kalite aynı dosya. sorun sanırım programın yanlış codec kullanması ama çözemedim daha :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

tamamdır. işlem tamam arkadaşlar.

Format factory ile avi verdim avi aldım. dosya boyutu 14 mb a düştü. kalitedede okadar fazla bozulma olmadı.

yardım için teşekkürler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

o yüksek boyut olayı mpeg avi olmasından oluyor.

Codec i xvid veya divx avi şeklinde ayarlarsan boyut düşer

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Camtasia Studio ile kayıt yap, kendi codec i var kalite de boyut da gayet başarılı olur.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

sorun kayıt yapmak değil. camtasia gibi programlarda anlatım yapmak için illaki bir txt dosyasına yazıp bunu ekranda okutmanız lazım. benim hazırldıklrımda gömülü altyazı gibi düşünün. yazı videonun içinde direk. ama öneri için yinede sağol. ben sorunu hallettim.

Toplam Hit: 2899 Toplam Mesaj: 10