Avukat İhtiyacı
-
Selam hocalar.
Bir davam var. Yalnız avukat tutacak kadar param yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Kira vs zor yetiyor.
Zonguldak ilindeyim. Burada bana yardımcı olabilecek arkadaşımız varmı?
Basit hali ile dava konusu ; tehdit etmişim karşı tarafı. Fakat elimde kanıtlarım var tehdit olmadığına dair. Ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum.
-
yapay zekadan yardım alın hocam bence. kimse ücretsiz şekilde magazinsel değeri olmayan basında yet etmemiş basit bir tehdit davası ile uğraşmak istemez.
-
caglar99 bunu yazdı
Selam hocalar.
Bir davam var. Yalnız avukat tutacak kadar param yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Kira vs zor yetiyor.
Zonguldak ilindeyim. Burada bana yardımcı olabilecek arkadaşımız varmı?
Basit hali ile dava konusu ; tehdit etmişim karşı tarafı. Fakat elimde kanıtlarım var tehdit olmadığına dair. Ne nasıl yapılır hiç bilmiyorum.
tbt de avukat , savcı ve hakim abilerimiz mevcut konuyu delil yada içerik ile gizli konu aç ne savunma yapacağını söylesinler yazılı ve sözlü dile getir.
-
Öncelikle geçmiş olsun. Zonguldakta bu işlem nerede yapılır bilmiyorum ancak mevcut durumun için avukatlar lokali ya da baroya git. Orada cmk kapsamında ücretsiz danışman avukatlar oluyor. Tam detatlı bilgi alabilirsin. Ayrıca sana cmk üzerinden avukat atamasının nasıl yapabileceğin konusunda da yardımcı olurlar. Tabii buradan biri yardım ederse tadından yenmez o ayrı
-
crafty bunu yazdı
Öncelikle geçmiş olsun. Zonguldakta bu işlem nerede yapılır bilmiyorum ancak mevcut durumun için avukatlar lokali ya da baroya git. Orada cmk kapsamında ücretsiz danışman avukatlar oluyor. Tam detatlı bilgi alabilirsin. Ayrıca sana cmk üzerinden avukat atamasının nasıl yapabileceğin konusunda da yardımcı olurlar. Tabii buradan biri yardım ederse tadından yenmez o ayrı
Teşekkürler🙏 ücretsiz avukat için bir form dolduruyorsun. Anasının nikahı yani. Ama yinede uğrayıp bilgi alacağım.
Ayrıca konu detaylarını alenen neden paylaşayım? Ön bilgi yazdım yeterli. Ücretsiz olmasa bile cüzi miktarda yapsada olur. "İşimi hallettin şimdi gidebilirsin" Diyecek halim yok.
-
Ceza dava dosyan açıldıysa dava dosyana henüz soruşturma asamasindaysa savcılık dosyana dilekçe verip avukat tutacak durumun olmadığından avukat atanmasını talep edeceksiniz. Ilgili birim cmk dan avukat görevlendirecek. Uyap tan kimin atandığını öğrenip kendisinden destek alabilirsin hocam. Baro dan talep edilen avukat hukuk davaları için geçerli ve epey evrak talep edilen bir konu senin davan ceza davası olduğu için işin mahkeme veya savcılık ile.
-
sonra ne derse desin reddeceksin. yapmadım görmedim bilmiyorum. sen imza atcan avukat imza atcak. sonra savcı kovuşturmaya gerek yoktur dicek.
delil falan sonrasının işi ifadede girme o işlere. -
alibaba bunu yazdı
Ceza dava dosyan açıldıysa dava dosyana henüz soruşturma asamasindaysa savcılık dosyana dilekçe verip avukat tutacak durumun olmadığından avukat atanmasını talep edeceksiniz. Ilgili birim cmk dan avukat görevlendirecek. Uyap tan kimin atandığını öğrenip kendisinden destek alabilirsin hocam. Baro dan talep edilen avukat hukuk davaları için geçerli ve epey evrak talep edilen bir konu senin davan ceza davası olduğu için işin mahkeme veya savcılık ile.
Dava açılmış. İhbar gönderilmiş. Yalnız ben o adreste yaşamıyorum. 6 ay önce yeni adresimi de devlete bildirmiştim. Geçen gün uyaptan ne olmuş ne gitmiş diye bakayım dedim. Ceza davası açılmış 12 mart'ta. Eski adrese gitmiş ihbar. "Tehditten dolayı basit usül mahkeme olacaktır. 15 gün içinde savunma yapabilirsiniz" Tarzında birşey yazıyordu. Ama ihbar bana hiç ulaşmadı. Buradan detaylı yazmak zor. Biraz benimde eşşekliğim var bu süreçte. Şimdi sadece savunacak avukata ihtiyacım var. Şimdi anladığım adliyeye gidip bu dediğiniz işlemi yapmam gerek. Sonra avukat atanınca savunma yapmak.
-
Devlet zaten ücretsiz atamıyor mu
-