Avukat Olan Varmı ?
-
merhabalar arkadaşlar aramızda avukat olan varmı yada avukatlık okuyan bır soru soracaktım
yada bılen arakdaslar varsa cevaplayabılırse cok makbule gecer
babamın ustunde ne kadar malvarlıgı varsa benım ustume vermek ıstıyor tek seferde boyle bırsey oluyormu ?
babamın ustundekı butun malvarlıgın bı anda bana devretmesı ıcın ne yapmak gerekıyor
bu cok zormudur ne kadar bır butce gerekır
arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım tesekkurler.
-
tamamını sana direk devretmesi mi gerekli kullanma yetkisi yeterli mi ? avukat değilim ama bi dönem noterde çıraklık yapmıştım geniş kapsamlı bi vekaletname çözer bu işi sanırım ..
-
hezarfen bunu yazdı:
-----------------------------
tamamını sana direk devretmesi mi gerekli kullanma yetkisi yeterli mi ? avukat değilim ama bi dönem noterde çıraklık yapmıştım geniş kapsamlı bi vekaletname çözer bu işi sanırım ..
-----------------------------yok hocam satıs yaparak benım uzerıme gececek kullanma yetkısı falan deıl ne malvarlıgı varsa hepsını bana satıs yaparak devretmek ıstıyoruz
yardımcı olursan cok sevınırım valla :D
-
ben daha evvel toprak vekaleti aldim daha sonra verdim dukkan vekaleti aldim sattim birkac deneyimim oldu.. avukatlik birsey yok
eger baban okuma yazma yoksa.. veya ikisinden biri yoksa bu konuda en az 2 veya 3 sahit goturmelisin goturduklerin birinci dereceden akraba olacak ve okuma yamasi olacak..
yok saglik sihhat yerinde okuma yama varsa herhangi bi notere gidiyorsun tek celsede senin ve onun kimlikler yaninizda olmasi yeterli vekaleti uzerine aliyorsun.. ama o zaman vekalet verdigimde bana idaremi yoksa tum sorumlulukmu diye sormuslardi idare etme sen bulunmadigin surece bi nevi sorumlusun alip satma yetkin yok..
tum sorumlukluk ise babanin mali gibi al saat kes bic dogra.. masrafida yok noterde kagit masrafi bide kimlik fotokopi parasi oduyorsun,,,
-
COURAGE_x bunu yazdı:
ben daha evvel toprak vekaleti aldim daha sonra verdim dukkan vekaleti aldim sattim birkac deneyimim oldu.. avukatlik birsey yok
eger baban okuma yazma yoksa.. veya ikisinden biri yoksa bu konuda en az 2 veya 3 sahit goturmelisin goturduklerin birinci dereceden akraba olacak ve okuma yamasi olacak..
yok saglik sihhat yerinde okuma yama varsa herhangi bi notere gidiyorsun tek celsede senin ve onun kimlikler yaninizda olmasi yeterli vekaleti uzerine aliyorsun.. ama o zaman vekalet verdigimde bana idaremi yoksa tum sorumlulukmu diye sormuslardi idare etme sen bulunmadigin surece bi nevi sorumlusun alip satma yetkin yok..
tum sorumlukluk ise babanin mali gibi al saat kes bic dogra.. masrafida yok noterde kagit masrafi bide kimlik fotokopi parasi oduyorsun,,,
-----------------------------cok tesekkurler hocam bu bılgı ıyı oldu yanlız benım ıstedıgım uzerınde ne mal varlıgı varsa almak ıstıyorum satısla acaba senın dedıgınlede bole bırsey olurmukı ?
-
Taşınmazlarda tescile, taşınırlarda teslime, alacaklarda temlike ihtiyacın var.
Yani babandan tek belge alıp, o tek belgeyi verip, tüm intikal işlemlerini gerçekleştirebileceğin bir kurum yok.
Hepsinin yeri ayrı. Gayrımenkul işlemlerini tapuda halledeceksin.
Babandan satış için vekaletname al.
Satış şart değil tabi, genelde olur.
Ek: eğer kardeşin varsa, ve sen tüm malvarlığını üzerine alacaksan, baban vefat ettiğinde saklı paylar devreye girdiğinde, diğer mirasçılar,kardeşlerin-annen'in sana karşı tenkis davası açabileceklerini unutma.
-
emnimax bunu yazdı:
merhabalar arkadaşlar aramızda avukat olan varmı yada avukatlık okuyan bır soru soracaktım
babamın ustunde ne kadar malvarlıgı varsa benım ustume vermek ıstıyor tek seferde boyle bırsey oluyormu ?
babamın ustundekı butun malvarlıgın bı anda bana devretmesı ıcın ne yapmak gerekıyor
yavrucum gidip babandan genel bi vekalet alacaksın daha sonra ne mal varlıgı varsa gidip üstüne geçireceksin devir işlemi vergi vs vermen gerekecek ne mal varlıgı yazarsan sana bi bütçe çıkarırım:) -
andy yapmadığın bir iş kaldımı
-
EntelKoylu bunu yazdı:
emnimax bunu yazdı:
yavrucum gidip babandan genel bi vekalet alacaksın daha sonra ne mal varlıgı varsa gidip üstüne geçireceksin devir işlemi vergi vs vermen gerekecek ne mal varlıgı yazarsan sana bi bütçe çıkarırım:)
-----------------------------tarla bag bahce ev
-
ne babalar var :( :D
-
Avukat olan arkadaş yazabilir mi beyler?