Avukat Olan Varmı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

merhabalar arkadaşlar aramızda avukat olan varmı yada avukatlık okuyan bır soru soracaktım

yada bılen arakdaslar varsa cevaplayabılırse cok makbule gecer

babamın ustunde ne kadar malvarlıgı varsa benım ustume vermek ıstıyor tek seferde boyle bırsey oluyormu ?

babamın ustundekı butun malvarlıgın bı anda bana devretmesı ıcın ne yapmak gerekıyor

bu cok zormudur ne kadar bır butce gerekır

arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım tesekkurler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

tamamını sana direk devretmesi mi gerekli kullanma yetkisi yeterli mi ? avukat değilim ama bi dönem noterde çıraklık yapmıştım geniş kapsamlı bi vekaletname çözer bu işi sanırım ..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hezarfen bunu yazdı:
    -----------------------------

tamamını sana direk devretmesi mi gerekli kullanma yetkisi yeterli mi ? avukat değilim ama bi dönem noterde çıraklık yapmıştım geniş kapsamlı bi vekaletname çözer bu işi sanırım ..

yok hocam satıs yaparak benım uzerıme gececek kullanma yetkısı falan deıl ne malvarlıgı varsa hepsını bana satıs yaparak devretmek ıstıyoruz

yardımcı olursan cok sevınırım valla :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

ben daha evvel toprak vekaleti aldim daha sonra verdim dukkan vekaleti aldim sattim birkac deneyimim oldu.. avukatlik birsey yok

eger baban okuma yazma yoksa.. veya ikisinden biri yoksa  bu konuda en az 2 veya 3 sahit goturmelisin goturduklerin birinci dereceden akraba olacak ve okuma yamasi olacak..

yok saglik sihhat yerinde okuma yama varsa  herhangi bi notere gidiyorsun tek celsede senin ve onun kimlikler yaninizda olmasi yeterli vekaleti uzerine aliyorsun..  ama o zaman vekalet verdigimde bana idaremi yoksa tum sorumlulukmu diye sormuslardi idare etme sen bulunmadigin surece bi nevi sorumlusun alip satma yetkin yok..

tum sorumlukluk ise babanin mali gibi al saat kes bic dogra..  masrafida yok noterde kagit masrafi bide kimlik fotokopi parasi oduyorsun,,,

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

COURAGE_x bunu yazdı:

ben daha evvel toprak vekaleti aldim daha sonra verdim dukkan vekaleti aldim sattim birkac deneyimim oldu.. avukatlik birsey yok

eger baban okuma yazma yoksa.. veya ikisinden biri yoksa  bu konuda en az 2 veya 3 sahit goturmelisin goturduklerin birinci dereceden akraba olacak ve okuma yamasi olacak..

yok saglik sihhat yerinde okuma yama varsa  herhangi bi notere gidiyorsun tek celsede senin ve onun kimlikler yaninizda olmasi yeterli vekaleti uzerine aliyorsun..  ama o zaman vekalet verdigimde bana idaremi yoksa tum sorumlulukmu diye sormuslardi idare etme sen bulunmadigin surece bi nevi sorumlusun alip satma yetkin yok..

tum sorumlukluk ise babanin mali gibi al saat kes bic dogra..  masrafida yok noterde kagit masrafi bide kimlik fotokopi parasi oduyorsun,,,

cok tesekkurler hocam bu bılgı ıyı oldu yanlız benım ıstedıgım uzerınde ne mal varlıgı varsa almak ıstıyorum satısla acaba senın dedıgınlede bole bırsey olurmukı ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Taşınmazlarda tescile, taşınırlarda teslime, alacaklarda temlike ihtiyacın var.

Yani babandan tek belge alıp, o tek belgeyi verip, tüm intikal işlemlerini gerçekleştirebileceğin bir kurum yok.

Hepsinin yeri ayrı. Gayrımenkul işlemlerini tapuda halledeceksin.

Babandan satış için vekaletname al.

Satış şart değil tabi, genelde olur.

Ek: eğer kardeşin varsa, ve sen tüm malvarlığını üzerine alacaksan, baban vefat ettiğinde saklı paylar devreye girdiğinde, diğer mirasçılar,kardeşlerin-annen'in sana karşı tenkis davası açabileceklerini unutma.

Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

emnimax bunu yazdı:

merhabalar arkadaşlar aramızda avukat olan varmı yada avukatlık okuyan bır soru soracaktım

babamın ustunde ne kadar malvarlıgı varsa benım ustume vermek ıstıyor tek seferde boyle bırsey oluyormu ?

babamın ustundekı butun malvarlıgın bı anda bana devretmesı ıcın ne yapmak gerekıyor

yavrucum gidip babandan genel bi vekalet alacaksın daha sonra ne mal varlıgı varsa gidip üstüne geçireceksin devir işlemi vergi vs vermen gerekecek ne mal varlıgı yazarsan sana bi bütçe çıkarırım:)

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

andy yapmadığın bir iş kaldımı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

EntelKoylu bunu yazdı:

emnimax bunu yazdı:

yavrucum gidip babandan genel bi vekalet alacaksın daha sonra ne mal varlıgı varsa gidip üstüne geçireceksin devir işlemi vergi vs vermen gerekecek ne mal varlıgı yazarsan sana bi bütçe çıkarırım:)

tarla bag bahce ev

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ne babalar var :( :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Avukat olan arkadaş yazabilir mi beyler?

Toplam Hit: 1726 Toplam Mesaj: 11