Ayak Bileği Burkulması
-
sayın müridler aranızda sporla ilgilenenlerde vardır. yine spor yaparken bileğimi burktum.bu güne kadar 3 kere sağ ayagım 2 kere sol ayagım burkuldu.ama sporla ilgilenen arkadaslar 4-5 günde normal yürüyebilirler.benimde haftasonu bi maçım var daha hızlı iyileşmesi için tavsiyesi olan varsa.. saygılar
-
üstüne fazla bastırma..
giydiğim ayakkabı yüzünden 4 haftada 3 kere ayağım burkuldu burkulma dedin bileklerimi tuttum hemen :D
-
evet ayakkabını gevşek bırakmayacaksın. hocam 2 gün sonra maçım var napacam ya(:
-
valla 2 gün otur evde fazla bastırma üstüne ayrıca benim ayakkabının burun kısmından orta kısma doğru oval bir biçimdeydi..modeli aklımda yok kinetix di en son sanırım..o yüzden hep burkulurdu sonunda fırlattım attım ayakkabıyı.
-
voltaren sürüyorum dünden beri buz muz uyguluyorum ama bakacaz artık:D
-
burkulmaya gore degisir,
soyledigin kadariyla basit birsey cok kotu degil.
her 3 saatte bir buz ve isi koy, bu islemi 15 ile 30 dakikalik seyanslar olarak yap. bu sisligi indirir, (ayagini hep yuksek yerde tut, masaya veya koltuga uzat.)
ornek: saat 12:00 buz koy yarim saat belke (asla direkt koyma bir havlu gibi birseyin ustunden), 1:30 sicak suyu kola sisesi gibi birseye koy onu koy ayaginin ustune 30 dk belke. saat 3:00 tekrar buz koy.
dinlendir, yatarken ayaginin altina bir yastik koy oyle uyu.
bunlar yardimci olucaktir.
-
hemen sana koca karı tavsiyelerinde bulunayım :D
o değilde nasıl becerdin o kadar burkma işini anlamadım gitti.
hocam markete gidilir çekilmiş et diye tabir ettiğimiz etten alınır burkulan bölgeye sarılır akşam yatarken sarılır sabah çıkarılır geçene kadar devam edilir etler 1 günde tekrar yenilenir ayak iyileşir :D yanlız eti çıkarırken burnunu tıka çok kötü kokuyor ama eczanedeki ilaçların hepsine 5 basar....
tabi burkulman ne derecede onu bilemiyorum benim bileğim burkulmuştu 6 ay da zor iyileşti en ufak bir zorlamada eski haline geri geliyordu :)
-
"2 adet soganı pisir ,kuru üzümü ez,bi avuç un kat karıştır ayagına sar" ))
bence macı iptal et.
-
Kardeş ayak burkuldu deyip geçme burkulma ciddidir, sende nasıl bişey oluştu ona göre tedavi edilir tam bilmiyorum ama ilk oluştuğundan itibaren soğuk tampon ve 3. gün sıcak tampon yapılarak bi şekil tedavisi oluyordu...doktora git bence
http://www.ortopedikbilgi.com/ayak-ayakbilegi.php?altbaslik=0
-
hocam ben basketbolcuyum benımde cok basıma gelıyorduuu en hızlı yöntemı söylıyeyım sana ezcanelerden mavi dıslı bı krem var capsolin yazıyor bıraz yakar ama cok hızlı ıyılestırır sen bıle ınanamazsınnn sar yat ıyıce suru yedır oraya şiş olan yere sonra sıkıca sar ustne basmamaya calısss her sabah ve aksam suru tmm sabah surumeden önce buz komplexı yap ayagını hıssetmıyecek bır sekılde donsunnn sonra suru uzat flım fln ızle aksamada aynısını yap bana dua edeceksın :D