Ayışığı Toplu Seks Yaptırıyor
-

Ayışığının sayısız aşığa ilham verdiği bilinen bir gerçektir. Ama sadece ilham vermiyor, mercanlara toplu seks bile yaptırıyor.
Bilim adamlarınca yürütülen son araştırmalar ayışığının yalnızca insanlar üzerinde değil; hayvanlar üzerinde de etkili olduğunu ortaya çıkardı.
Avusturalya’da mercanlar üzerinde yapılan bu araştırma her baharda milyonlarca mercan sperm ve yumurtasının denize yayıldığını bunun da tam olarak dolunaydan hemen sonraki döneme rastladığını ortaya çıkardı.
Bilim adamları beyinleri ve görme duyuları olmayan bu canlıların nasıl olup da aynı anda üreme sürecine başladıklarını anlamak için uzun süre kafa yorduktan sonra buna sebep olanın mercanların DNA’sında bulunan ve ayışığını algılamayı sağlayan bir gen olduğunu keşfettiler.
CRY2 adı verilen bu gen en çok dolunay zamanlarında aktifleşiyor. Bu da mercanların üreme zincirini başlatıyor.
Queenisland Üniversitesi’nden deniz bilimci Ove Hoegh-Guldberg’e göre: “Mercanlar gündüzleri denizin derinliklerinde geceleri ise yüzeyde dolanarak güneş ışığından uzak ama ayışığıyla temas halinde oluyorlar. Böylece ayışığından aldıkları mesajla biyolojik saatlerini ayarlayarak doğru zamanda doğru şeyler yapıyorlar.”
Bu araştırma mercanlarla insanlar arasında kurulması muhtemel ilginç bağları da beraberinde getirdi. Uzmanlara göre mercanlarla insanların DNA’larındaki benzerlik onların uzak da olsa aynı soydan geliyor olabilme ihtimalini ortaya çıkardı. -
ulan bilimadamları da nerde abuk sabuk şey var onu araştırıyor... ulan insanlık üstüne yoğunlaşsanıza amq
kanser vb tedavisi olmayan hastalıklarla uğraşacaklarına yok böcük nie böle, yok dötümde kıl nie çıkıor..
la bsg diom başka bişi demiom
-
Bilim adamları her ne kadar zeki insan grubuna girse de ben bunun tersi olduğu kanaatindeyim. Her bilimadamı zeki olamaz.
Nerde abuk-subuk araştırma varsa bir bilimadamı imzasını görmek mümkün. Kendini bu tarz araştırma veren şahsiyetler ne yapacaklarını şaşırdı.
Mercan farklı familyadan insan farklı. Hadi memeliler grubundan bir örnek gösterse olabilir diyecem. Hemende DNA yı ileri sürerler ki, bizim araştırmamız zor olacağı için, aksi bir yorumda bulunamayalım.
Tabi bu metabolizmalar da ay altında fantazi meraklısı :)
Ayıdan post, her araştırmacıdan bilim adamı olmaz...
-
bilimin sınırı yoktur.. herşeyi araştırabilirler emir'ciğim =)
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Sen hiç yorum yapma, hani bana konusuz film verecekdin :|
-
EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------pessimist bunu yazdı:
-----------------------------Sen hiç yorum yapma, hani bana konusuz film verecekdin :|
-
dolunay hangi gece :D...
-
bilim adamlarının zeka sorunu olduğunu sanmıyorum ama yaptıkları bilimin neye hizmet ettiğinden emin değilim. Öyle çok abuksubuk çöp bilgi ile kafalarımız dolduruluyor ki gerçekten sorunumuzun ne olduğunu unutuyoruz hatta soru neydi onu unutuyoruz. yarışma programları, magazin haberleri fln fln işte bu da mercanların toplu seks skandalı ...
ayrıca bana sorsalar söylerlerdim , ay ve güneşin hareketlerinin insan dahil tüm canlıların üreme ve beslenme döngülerinde önemli bir rolü olduğunu. mercan ya da ahtapot ya da fil istisna değildir.